Fremtidens ledere udvikles i OKNygaard

Del

Ledelsesudvikling i anlægsbranchen handlede tidligere om at lede projekter, men i dag er der i lige så høj grad fokus på at lede mennesker. I hvert fald hos OKNygaard - en del af idverde, hvor de har trukket dele af opgaven hjem for at styrke alle ledelseslag i anlægsforretningen. Efter nytår kommer turen til driftsforretningen.

HR Udviklingschef Jakob Vest Arler og HR Business Partner Majbritt Gert Poulsen.
HR Udviklingschef Jakob Vest Arler og HR Business Partner Majbritt Gert Poulsen.

Som leder i en anlægs- og klimaentreprenørvirksomhed skal du være god til at lede projekter, som i disse år kun bliver mere komplekse bl.a. med øget fokus på dokumentation, på at imødegå klimaforandringer og bidrage til biodiversitet. Men for at få succes skal du samtidig være god til at lede mennesker. Det handler i langt højere grad om det, man tidligere kaldte ’soft skills’, som nok har haft tendens til at blive negligeret, måske især i en branche med store maskiner, jord, fliser og beplantning. 

Udvikling af en bred palet af ledelseskompetencer er dog en målrettet del af OKNygaards HR-indsats. I spidsen står HR Udviklingschef Jakob Vest Arler og HR Business Partner Majbritt Gert Poulsen. 

”I vores branche har det handlet om – og gør til dels stadig – at lede projekter, men arbejdsmarkedet udvikler sig hastigt i disse år, og det skal vi imødekomme. Vi skal som virksomhed – sammen med vores medarbejdere – være omstillingsparate, og det stiller krav til lederne. Det har vi fokus på at understøtte i ledelsesudviklingen,” fortæller Majbritt Gert Poulsen. 

I tæt samarbejde med den øverste ledelse skaber HR-udviklingsteamet ledelsesuddannelser -og seminarer, der tager udgangspunkt i at klæde den enkelte leder på til at løfte en kompleks opgave. 

”Som leder skal man være i stand til at stille sig frem, sætte retning, lytte, kommunikere og motivere – samtidig med, at man styrer nogle komplekse projekter, hvor der også løbende stilles nye faglige krav,” siger Jakob Vest Arler og fortsætter:

’’Det stiller også krav til os i HR, fordi vi både skal kende den hverdag, de arbejder i og hvilken læringsmetode, der fungerer bedst for dem. Derfor prioriterer vi også at trække i arbejdstøjet med jævne mellemrum. Det er en mere antropologisk tilgang til HR-indsatsen, som vi har erfaring med, fungerer godt.” 


Nye generationer, nyt mindset

Derudover skal OKNygaard og lederne også håndtere, at den nye generation af medarbejdere stiller nogle andre krav til en arbejdsplads. Det handler bl.a. om mål og mening i opgaverne, men også om de forudsætninger, som flere unge i dag kommer med.

”Som arbejdsplads skal vi imødekomme både deres forventninger og deres forudsætninger. Mange unge kommer i dag med mange forskellige udfordringer og forudsætninger, ligesom vi skal tage højde for, at vi på samfundsniveau har en høj andel af mistrivsel blandt især unge. Det skal vi kunne rumme som arbejdsplads, og vores ledere skal være klædt på til at håndtere det,” siger Jakob Vest Arler. 

For at være tæt på og påvirke det uddannelsespolitiske niveau, er det også en del af OKNygaards HR-indsats at være aktiv både på det nationale niveau og i EU-regi. 

”På både nationalt og europæisk niveau kan vi allerede nu se, at vi mangler hænder til at løfte den grønne omstilling. Derfor er det helt afgørende for os, at vi får øget optaget på de erhvervsuddannelser, vi aftager elever og medarbejdere fra. Det kræver, at både virksomheder og uddannelsesinstitutioner lykkedes med at tiltrække de unge til at vælge faget, men også at de unge får tillært de nødvendige faglige, sociale og menneskelige kompetencer. Derfor lægger vi stor energi i tæt samarbejde med erhvervsuddannelserne og en række europæiske udviklingsprojekter,” slutter HR Udviklingschefen. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

HR Udviklingschef Jakob Vest Arler og HR Business Partner Majbritt Gert Poulsen.
HR Udviklingschef Jakob Vest Arler og HR Business Partner Majbritt Gert Poulsen.
Download

Om OKNygaard A/S

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende. Vi har konstant fokus på at reducere vores klimaaftryk, øge biodiversiteten, bidrage til et bedre miljø og skabe trivsel.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 11 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os.

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland, Tyskland og Schweiz, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye