Erhvervsministeriet

Turisme skaber vækst og beskæftigelse i hele Danmark

Del

Det går godt i dansk turisme. Det viser VisitDenmarks årsberetning, der blev offentliggjort i går den 24. maj 2018. For turismen skabte i 2016 en omsætning på 108,1 mia. kr. og 136.000 arbejdspladser fordelt i hele landet.

Af VisitDenmarks årsberetning fremgår det, at der har været en stigning på i alt 5,7 mia. kr. i omsætning fra 2015 til 2016, og at der er skabt godt 11.000 flere fuldtidsjobs i 2016 end året før. Det er jobs, der er fordelt i alle landets regioner. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:  

”De nye tal fra VisitDenmark understreger, at turismen er et vigtigt erhverv, som skaber vækst og beskæftigelse i hele Danmark. Både i storbyerne og i landdistrikterne, hvor den danske natur og de danske kyster hvert år tiltrækker mange turister.” 

Men selvom dansk turisme er inde i positiv udvikling er konkurrencen med de andre nordeuropæiske lande skarp. Det peger på et fortsat behov for at udvikle turismen og at skabe stærke og attraktive destinationer.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:  

”Det er vigtigt, at vi fortsat arbejder på at skabe de bedste betingelser for dansk turisme, så vi får del i den globale vækst, vi ser inden for turisme i de her år. Derfor har regeringen og Dansk Folkeparti også netop i den indgåede aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet besluttet en fokusering af den offentlige turismefremmeindsats. Vi skal have mest mulig effekt ud af turismepengene og samtidig udvikle stærke og attraktive destinationer i Danmark."

Pressekontakt:

Presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Erhvervsministeriet, tlf. 91337097 / divipe@em.dk. 

Nøgleord

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum