Erhvervsministeriet

Turisme skaber vækst og beskæftigelse i hele Danmark

Del

Det går godt i dansk turisme. Det viser VisitDenmarks årsberetning, der blev offentliggjort i går den 24. maj 2018. For turismen skabte i 2016 en omsætning på 108,1 mia. kr. og 136.000 arbejdspladser fordelt i hele landet.

Af VisitDenmarks årsberetning fremgår det, at der har været en stigning på i alt 5,7 mia. kr. i omsætning fra 2015 til 2016, og at der er skabt godt 11.000 flere fuldtidsjobs i 2016 end året før. Det er jobs, der er fordelt i alle landets regioner. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:  

”De nye tal fra VisitDenmark understreger, at turismen er et vigtigt erhverv, som skaber vækst og beskæftigelse i hele Danmark. Både i storbyerne og i landdistrikterne, hvor den danske natur og de danske kyster hvert år tiltrækker mange turister.” 

Men selvom dansk turisme er inde i positiv udvikling er konkurrencen med de andre nordeuropæiske lande skarp. Det peger på et fortsat behov for at udvikle turismen og at skabe stærke og attraktive destinationer.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:  

”Det er vigtigt, at vi fortsat arbejder på at skabe de bedste betingelser for dansk turisme, så vi får del i den globale vækst, vi ser inden for turisme i de her år. Derfor har regeringen og Dansk Folkeparti også netop i den indgåede aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet besluttet en fokusering af den offentlige turismefremmeindsats. Vi skal have mest mulig effekt ud af turismepengene og samtidig udvikle stærke og attraktive destinationer i Danmark."

Pressekontakt:

Presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Erhvervsministeriet, tlf. 91337097 / divipe@em.dk. 

Nøgleord

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum