2,85 mia. kr. til grøn kritisk infrastruktur i Ukraine

Del

Milliardgaranti på 2,85 mia. kr. skal bane vejen for danske vindmøller i Ukraine, og sikre grøn strøm til 500.000 husstande og et tiltrængt boost til Ukraines energiforsyning.

Siden krigens start har Danmark og dansk erhvervsliv støttet Ukraines kamp for frihed. Det er både sket gennem en række af donationer og gennem investeringer i genopbygningen af Ukraine.

Men russiske angreb rammer fortsat ukrainsk, kritisk infrastruktur, og har svækket central og kritisk energiforsyning.

Derfor sætter regeringen nu ind og stiller en statsgaranti på 2,85 mia. kr., som skal hjælpe Ukraine med udbygningen af kritisk infrastruktur til energiforsyning. Projektet vil samlet set have en værdi af knap 4 mia. kr. og vil kunne sikre grøn sikker strøm til 500.000 husstande i Ukraine. 

”Putin skal ikke lykkedes med hans overgreb på Ukraine. Det kræver markant støtte til ukrainernes kamp for frihed. Vi ved, at Putin målrettet går efter at ramme kritisk infrastruktur. Der er behov for et stærkere værn. Derfor er Danmark nu klar med 2,85 mia. kr. i statslig garanti. Med det hjælper vi med at genopbygge og udbygge Ukraines kritiske infrastruktur og energiforsyning og sikre grøn, sikker strøm til 500.000 husstande i Ukraine. Genopbygningen af Ukraine kan ikke vente på, at Putins rædsler stopper. Her spiller milliardgarantien en afgørende rolle,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Den statslige garanti stilles gennem Ukraine Fonden, som er placeret i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO).

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye