Dithmer takker af

Del

Michael Dithmer har valgt at fratræde sin stilling som departementschef i Erhvervsministeriet.  

Efter 29 år som departementschef har Michael Dithmer valgt at takke af. Han fratræder stillingen d. 1 august 2024.

Gennem sin karriere som departementschef har Michael Dithmer betjent 11 forskellige ministre og er dermed den længst siddende departementschef i Danmarkshistorien. Stillingen som departementschef i Erhvervsministeriet vil blive slået op snarest.

Michael Dithmer udtaler:

”Jeg har besluttet, at tiden er kommet til at takke af som departementschef i Erhvervsministeriet. Derfor har jeg i dag indgivet min afskedsbegæring og fratræder stillingen den 1. august, så der er god tid til at finde min afløser. Det har været rigtig mange spændende og udfordrende år i centraladministrationen - der har både været håndtering af vanskelige problemstillinger og muligheden for at arbejde med at finde gode løsninger for udviklingen af Danmark og dansk erhvervsliv. Jeg har sat stor pris på samarbejdet med de mange ministre, jeg har betjent, og jeg er stolt over at have stået i spidsen for så mange dedikerede og dygtige medarbejdere gennem årene. Samtidig har jeg værdsat samspillet med mange gode samarbejdspartnere i andre ministerier og i vores mangfoldige erhvervs- og foreningsliv.” 

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:

”Michael Dithmer er unik. Hans indsats for dansk erhvervsliv og dansk økonomi har været uvurderlig. I mere end en generation har Michael Dithmer, som departementschef, været et solidt anker for skiftende regeringer og ministre. Med ro, overblik og sikker rådgivning har Michael været et omdrejningspunkt for udviklingen af erhvervspolitikken i en tid, hvor rammebetingelserne for dansk erhvervsliv er afgørende forandret. Michael har arbejdet i døgndrift, når dansk økonomi og tusindvis af arbejdspladser skulle forsvares mod konsekvenserne af globale økonomiske chok, finanskriser, terrorangreb, bankkrak og pandemier. I dag står dansk erhvervsliv stærkt med verdensførende grønne styrkepositioner, konkurrencedygtige små- og mellemstore virksomheder og et energisk iværksættermiljø. Mange har bidraget, men Michaels aftryk er særlig tydelige.

Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med Michael siden dannelsen af SVM-regeringen. Jeg er sikker på, at min oplevelse er den samme som mine ministerkollegaer, der også har arbejdet tæt sammen med Michael. Hver dag er han mødt på arbejde med ét sigte: at bidrage til dansk økonomis fremgang og dansk erhvervslivs muligheder for at finde nye veje til mere vækst og flere arbejdspladser. Vi skylder alle Michael Dithmer en stor tak for hans indsats for Danmark.”

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen inviterer til præsentation af strategi for iværksætteri11.6.2024 15:03:38 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til præsentation af regeringens strategi for dansk iværksætteri med erhvervsminister Morten Bødskov, økonomiminister Stephanie Lose, kulturminister Jakob Engell-Schmidt og skatteminister Jeppe Bruus. Danske iværksættere kæmper hver dag for, at netop deres virksomhed skal blive en succes. Det er den iderigdom og virkelyst, Danmark lever af. Men vilkårene for danske iværksættere trænger til et massivt løft, og regeringen præsenterer derfor en iværksætterstrategi, der skal give milliardboost til iværksætteri. Tid: Onsdag 12. juni kl 09:30. Pressen inviteres til at ankomme fra kl 09:00. Der vil være mulighed for bilaterale interviews efter pressemødet. Sted: Proviantsalen i Folketinget. Der er indgang fra Proviantgården, hvor man skal gennem sikkerhedstjek. Kom derfor gerne i god tid. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye