DI Hovedstaden

Trods lille fremgang sender virksomhederne erhvervsvenligheden i Rødovre til tælling

Del

DI har målt den lokale erhvervsvenlighed på tværs af landet. I år indtager Rødovre Kommune en plads som nummer 77 og rykker dermed en enkelt plads frem i forhold til sidste år.

Spørger man virksomhederne, hvad kommunen bør prioritere højt, falder svaret på arbejdskraft. Virksomhederne tilkendegiver i årets måling, at kommunen kan gøre langt mere for at tiltrække arbejdskraft. Derudover ser mange af kommunens virksomheder også gerne, at der bliver gjort en ekstra indsats fra kommunens side for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse

- Adgangen til arbejdskraft er helt central for erhvervslivet i Rødovre, og virksomhederne peger på, at kommunen skal gøre mere for at tiltrække de nødvendige kompetencer. Eksempelvis ved at kommunen markedsfører sig mere aktivt. Derudover efterspørger virksomhederne, at kommunen sætter yderligere ind for at få flere unge til at gå den faglærte vej. Vi ved, at kommunen er optaget af at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Der er brug for alle gode kræfter, hvis vi skal have vendt udviklingen, så jeg glæder mig til at se de kommunale ambitioner blive omsat i konkrete resultater, siger Peter Lanng Nielsen.

I målingen efterspørger virksomhederne derudover, at Rødovre i højere grad konkurrenceudsætter kommunale opgaver. Der er behov for et serviceeftersyn af de eksisterende udbudsprocesser, der får en hård medfart af virksomhederne i årets måling.

Virksomhederne sender derudover et kraftigt signal til kommunen om at tage mere hensyn til virksomhederne i den lokale planlægning og gøre større bestræbelser på at sikre erhvervsgrunde med plads til udvikling.

-Det er simpelthen en bunden kommunal opgave at sikre plads til de lokale virksomheder. Private virksomheder skaber arbejdspladser, der igen er med til at finansiere den velfærd, vi alle nyder godt af til hverdag. Vi ved, at Rødovre Kommune værner om erhvervsområderne omkring Islevdalvej og Valhøj, men der kan være behov for at gøre en ekstra indsats, udtaler formand for DI Hovedstaden og adm. direktør i Keolis Danmark, Peter Lanng Nielsen.

Der er heldigvis også positive elementer i undersøgelsen. Kommunen har forbedret sin dialog med erhvervslivet og er lykkes med at rykke markant inden for den grønne udvikling. Og så kan Rødovre i årets måling kalde sig sølvmedaljevinder inden for både kollektiv transport og cykelinfrastruktur.

Derudover er det lykkedes at få nedbragt ventetiderne på den kommunale byggesagsbehandling, og det glæder formand for DI Byggeri Hovedstadens formand, Mads Raaschou.

-Vi kæmper med lange byggesagsbehandlingstider i mange af Hovedstadens kommuner. Antallet af byggesager er eksploderet under Corona-nedlukningerne, og det har været svært at få høvlet sagspuklerne ned igen. I Rødovre har man skåret over halvdelen af ventetiden på deres byggesagsbehandling. Der er stadig rum til forbedringer, men det er godt gået, og det fortjener stor ros herfra.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

KORT OM HOVEDSTADEN

Analysen fra DI måler erhvervsvenligheden i danske kommuner. Som i de foregående år, klarer hovedstadskommunerne generelt ikke så godt, når man sammenligner med resten af landet. Ud af de 93 kommuner, der indgår i undersøgelser, er gennemsnitsplaceringen for hovedstadskommunerne 67.

Den mest erhvervsvenlige kommune i regionen er Ballerup med en samlet 21. plads, mens den mindst erhvervsvenlige er Gribskov på 92. pladsen.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For mere information

Ditte Rieland, presserådgiver, tlf. 2246 7822
Morten M. Larsen, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2328
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790
Mads Raaschou, Formand i DI Byggeri Hovedstaden, tlf. 2844 0088

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFølg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum