Erhvervshus Midtjylland

Trods coronakrisen er beskæftigelsesvæksten i top hos de midtjyske gazellevirksomheder

Del

Dugfriske tal viser, at de nyudpegede gazeller i Region Midtjylland har skabt den største beskæftigelsesvækst sammenlignet med de øvrige regioner. De midtjyske gazellevirksomheders vækst i antal job er tilmed højere end før coronakrisen.

Beskæftigelse (antal ansatte) i Region Midtjyllands gazeller, oktober 2019 til september 2020
Beskæftigelse (antal ansatte) i Region Midtjyllands gazeller, oktober 2019 til september 2020

De midtjyske gazellevirksomheder lader sig ikke kyse af coronakrisen. Mens tre af Danmarks fem regioner oplever tilbagegang i antallet af job skabt af gazellevirksomheder, er den største fremgang at spore i Region Midtjylland. Her har de midtjyske gazellevirksomheder haft en vækst i beskæftigelsen på 2.68% svarende til 581 job siden oktober 2019:

”Vi glæder os meget over fremgangen på gazellevirksomhedernes vegne – og ikke mindst, at de i en svær tid har formået at skabe jobs i det midtjyske. Da coronakrisen ramte var vi særligt bekymrede for, hvilken indvirkning krisen ville have på vækstvirksomheder, så vi ånder lettet op for en stund, og håber at det samme billede viser sig i 2021”, siger Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse.

Gazellerne i handelsbranchen har skabt flest job

Beskæftigelsen dykkede i de midtjyske gazellevirksomheder, da landet lukkede ned i foråret, men siden lavpunktet i april er antallet af job vokset med mere end 7 procent, hvilket svarer til 864 job i det midtjyske:

”De største gazelle-brancher i Region Midtjylland målt på antal job fordeler sig på en god blanding af handels- industri-, samt bygge- og anlægsvirksomheder, hvor handel ligger i spidsen og udgør 2.935 job, hvilket svarer til 22,8 procent,” siger Kent Nielsen, direktør eStatistik.

Bæredygtig skovirksomhed har vokseværk

En af de virksomheder indenfor handelsbranchen, der i år er blevet kåret som gazellevirksomhed er WODEN A/S, der siden starten i 2013 med succes har produceret sneakers af genbrugsgummi og fiskeskind med en skandinavisk signatur. Den Aarhusianske skovirksomhed har fra dag ét tænkt stort og internationalt, og 75 procent af WODEN’s produktion eksporteres nu.

Blot i år er der ansat 6 nye medarbejdere og WODEN A/S er nu vokset til 26 ansatte og et datterselskab med fire i Tønder. Lokalerne på havnefronten i Aarhus er udvidet flere gange ligesom et nyt lager i Højbjerg har været nødvendigt for at følge med virksomhedens vokseværk. Foreløbig har WODEN A/S egen salgsstyrke i 17 lande samt udviklingskontorer i Vietnam og Kina:

”WODEN er en virksomhed, som har udviklet sig meget, og vi har altid fokus på, hvad næste skridt er. Jeg bruger Erhvervshus Midtjylland til sparring, når jeg er i tvivl, for de er meget proaktive og reelle. De er medvirkende til, at vi tør tage næste skridt, og det er vigtigt, for det skaber arbejdspladser og forbedrer det danske BNP”, understreger direktør og medejer Carsten Holm

Erhvervshuset opfordrer både iværksættere og virksomheder til, at man tager fat Erhvervshuset, hvis man har brug for hjælp til at få sat struktur på sin virksomheds udviklingsmuligheder eller har brug for professionel vejledning og sparring indenfor specifikke områder såsom eksport, digitalisering eller grøn omstilling.

FAKTA:

  • De største gazelle-brancher i Region Midtjylland målt på antal job er ’Handel’ med 2.935 job (22,8 procent), ’Bygge og anlæg’ med 2.415 job (18,7 procent) og Fremstilling med 1.610 job (12,5 procent).
  • De største Gazeller (målt på antal ansatte i september) i Region Midtjylland er Molslinjen med 1.007 ansatte, Ringkøbing Landbobank med 665 ansatte samt Only Stores Denmark med 571 ansatte.
  • Danske Commodities og Søstrene Grenes Import har hhv. 348 og 288 ansatte og begge været gazeller hele 6 gange.

Vækst i beskæftigelse (antal ansatte) for de nyudpegede gazellervirksomheder hhv. siden oktober 2019 og april 2020

Region

Vækst absolutte tal siden oktober 2019

Vækst i % siden oktober 2019

Vækst absolutte tal siden april 2020

Vækst i % siden april 2020

Hovedstaden

-81

-0,37

644

3,07

Sjælland

-764

-3,52

416

6,24

Syddanmark

45

0,21

463

6,11

Midtjylland

581

2,68

864

7,19

Nordjylland

-84

-0,39

-67

-1,75

Kilde: Udtræk fra CVR bearbejdet af eStatistik.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Beskæftigelse (antal ansatte) i Region Midtjyllands gazeller, oktober 2019 til september 2020
Beskæftigelse (antal ansatte) i Region Midtjyllands gazeller, oktober 2019 til september 2020
Download
Carsten Holm, Direktør og medejer af WODEN
Carsten Holm, Direktør og medejer af WODEN
Download

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

I Erhvervshus Midtjylland hjælper vi iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig. Det gør vi ved at få sat struktur på deres muligheder og fremtid. Vi yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum