Dansk Byggeri

Trods corona stiger antallet af udenlandske håndværkere i Nordjylland

Del

Coronakrisen har ikke fået de udenlandske medarbejdere i de nordjyske bygge- og anlægsvirksomheder til at rejse hjem i stor stil. Faktisk var der flere udenlandske håndværkere i Nordjylland i første halvår af 2020 end i samme periode sidste år. Det viser en analyse fra Dansk Byggeri, der er lavet på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I første halvår af 2020 var der godt 1.000 fuldtidsansatte udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen i Nordjylland. Det er knap 200 flere end i samme periode sidste år. Mange virksomheder havde ellers frygtet, at coronasituationen i foråret ville få de udenlandske medarbejdere til at forlade de danske byggepladser i stor stil.

- Jeg er glad for, at mange virksomheder i Nordjylland har kunne holde på de udenlandske medarbejdere under coronakrisen. Der er stadig mange bygge- og anlægsvirksomheder, der kæmper med at tiltrække de rette medarbejdere, så vi har brug for de udenlandske håndværkere, hvis vi skal kunne følge med, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Holm.

Det er fortsat især de polske håndværkere, der søger mod de nordjyske bygge- og anlægsvirksomheder. I første halvår af 2020 var 29 procent af de udenlandske medarbejdere fra Polen, mens 17 procent var fra Rumænien. Mange af de udenlandske medarbejdere i Nordjylland vælger at bosætte sig i Danmark.

- Sidste år havde næsten to ud af tre af de udenlandske medarbejdere bopæl i Danmark. Det er rigtig positivt, for det betyder, at de hurtigere lærer sproget og nemmere bliver integreret i virksomhederne og i samfundet. Samtidig bidrager de også økonomisk til det danske samfund, når de bor her fast, siger Henrik Holm, formand for Dansk Byggeri Nordjylland. 

 
 
 
 

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm, telefon 24 88 71 71
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, telefon 28 93 43 94

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Corona har ikke fået udenlandske håndværkere til at blive hjemme26.8.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ikke fået de udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsvirksomhederne til at rejse hjem i større antal. Efter en nedgang på godt 1.600 fra marts til april steg tallet hurtigt igen. Og i juni var antallet af udenlandske medarbejdere oppe på niveau med juni sidste år, viser en analyse fra Dansk Byggeri, der er lavet på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum