Tre ugers feriepenge kan udbetales fra oktober og beskattes som normal indkomst
Udbetalingen af de indefrosne feriepenge bliver frivillig. Alle, der ønsker at få op til tre ugers feriepenge udbetalt, kan bede om pengene fra starten af oktober og frem til 1. december. Udbetalingen sker op til to uger efter, man har bedt om pengene, og de beskattes som almindelig indkomst. Hvis man ikke beder om sine feriepenge inden 1. december, bliver de automatisk udbetalt, når man når folkepensionsalderen, eller af andre grunde trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.
De udbetalte feriepenge bliver ikke modregnet i andre forsørgelsesydelser, og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:
- Jeg glæder mig over, at vi har fundet frem til en måde at få udbetalt nogle af de mange feriepenge, så vi hjælper økonomien på vej. Det bliver frivilligt, om man vil have dem udbetalt nu, men det er min forventning, at de indefrosne feriepenge vil få danskerne til at bruge flere penge til gavn for samfundsøkonomien.
- Vi har været opmærksomme på at gøre det let og enkelt at få pengene udbetalt. Derfor kan man få pengene ved at gå ind på borger.dk, og man vil op til to uger fra man sætter fluebenet, have pengene på sin konto.
- For at kunne udbetale pengene hurtigst muligt har vi i første omgang med et bredt flertal af Folketingets partier besluttet, at man kan hæve tre ugers feriepenge. Der vil dermed senere være yderligere to ugers opsparing, som vi kan bringe spil. Derfor vil vi i aftalekredsen mødes i efteråret og drøfte, om der er behov for at udbetale de resterende feriepenge.
Lovforslaget bliver færdigbehandlet i Folketinget den 17. august.
Faktaboks: Sådan får du dine feriepenge
- Fra starten af oktober kan du bede om at få op til tre uger af dine indfrosne feriepenge udbetalt. Det skal du gøre digitalt via borger.dk, hvor du logger på med NemID. Du skal ikke vedlægge dokumentation.
- Efter få dage modtager du et brev med præcis angivelse af, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår pengene udbetales.
- Du skal forvente, at der går op til to uger, fra du beder om pengene, til du får dem udbetalt på din konto.
- Hvis du ikke beder om pengene nu, bliver de stående, og du får dem automatisk udbetalt ved folkepensionsalderen, eller hvis du af andre grunde trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet.
Yderligere information
Du kan læse det fremsatte lovforslag på Folketinget.dk:
Kontakter
Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830
Information om Beskæftigelsesministeriet
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Nye asbestregler skal sikre medarbejdere og borgere mod livsfarligt asbeststøv2.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny lovgivning, der skærper kravene til arbejde med asbest, er trådt i kraft. Autorisationsordningen skal beskytte både medarbejdere og borgere mod de livsfarlige sundhedsrisici, som asbest kan udgøre.
Fra 1. januar bliver det lettere for unge at få et fritidsjob1.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
En række regler for unges arbejde lempes fra årsskiftet, så flere unge kan få et fritidsjob fx på et autoværksted, kontor, plejehjem eller i en børnehave.
Nye regler fra 1. januar 20251.1.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nedrivning af asbest kræver fremover en autorisation, regler for unges arbejde lempes, og der indføres arbejdspligt for en gruppe borgere i kontanthjælpssystemet. Det er et lille udsnit af de nye regler på beskæftigelsesområdet, der træder i kraft 1. januar 2025.
Nu bliver systemet mere enkelt og værdigt for syge borgere19.12.2024 12:11:48 CET | Pressemeddelelse
Efter nytår slipper syge borgere for omkring 60.000 samtaler i jobcentrene. Forenklingerne skal give kommunerne større frihed til at tilrettelægge en mere værdig indsats for borgeren.
Minister udvider muligheden for at bevise dårligt arbejdsmiljø19.12.2024 10:04:12 CET | Pressemeddelelse
Personer, der klager over dårligt arbejdsmiljø i fx asbestsager, vil fremover kunne give samtykke til Arbejdstilsynets brug af fx videoer og fotos som be-vismateriale. Det har Arbejdstilsynets særlige tavshedspligt hidtil forhindret.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum