Hedensted Kommune

Tre nye og attraktive boligprojekter i Hedensted Kommune

Del

180 almene boliger og parcelhuse på vej i Hedensted og Juelsminde. De første byggerier kan begynde om et års tid.

Mandag gav Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi i Hedensted Kommune grønt lys til udviklingen af tre spændende og attraktive boligområder i Hedensted og Juelsminde.

Politikernes godkendelse betyder, at kommunen nu kan påbegynde lokalplanlægning af de tre områder, hvor de første huse derfor vil kunne skyde op om cirka et års tid.

Strandhusevej 27 - Juelsminde

I Juelsminde drejer det sig om 33 nye boliger – opført som dobbelt- og rækkehuse – på Strandhusevej. Bag byggeriet står Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab i samarbejde med Rambøll. Der er tale om en kommunalt ejet grund, som mange både fastboende og sommerhusgæster gennem årene har skudt genvej hen over. Muligheden for at bevæge sig gennem området vil blive bevaret med et stisystem, der byder på forskellige oplevelser og indbyder til aktivitet, leg og afslapning.

Dalbyvej 49 - Hedensted

Her vil Østjysk Boligselskab i Horsens i samarbejde med det ligeledes Horsens-baserede Skala Arkitekter A/S på den kommunalt ejede grund opføre et elipseformet boligområde med 30 almene boliger – opført som dobbelthuse.  Desuden vil kommunen byggemodne et ligeledes elipseformet område med plads til 14 parcelhuse.

Centralt i de to elipser er der fælles, grønne opholdsarealer, kunstigt anlagte søer og stisystemer. Hele boligområdet er omkranset af træer og bevoksning, der også inviterer til aktivitet og naturoplevelser.

I forbindelse med projektet vil kommunen foretage en vejforlægning, der gør krydset Dalbyvej/Constantiavej trafiksikker.

Der var indkommet tre tilbud på byggeri i Constantiaparken.

Remmerslund - Hedensted

På den 17 hektar store privatejede grund, der til den ene side grænser op til Hedensted by og til den anden side et skovområde, vil boligselskabet Lejerbo opføre 56 almene rækkehuse. Desuden vil ejeren af grunden, Charles Kastberg, i etaper byggemodne resten af området til opførelse af yderligere 28 rækkehuse og 19 parcelhuse. I alt 103 boliger. I planerne indgår også at plante mere skov og anlægge flere søer.

”Bæredygtighed og fællesskab er nøgleordene i projektet, hvor landskabsarkitekter er med til at sikre, at naturen fra starten er tænkt ind i boligområdet. Jeg er utrolig glad for den opbakning, som Hedensted Kommune har givet projektet, og jeg ser nu frem til det videre samarbejde,” siger Charles Kastberg, der er direktør for og ejer af Bjerre Herreds Landbrugsselskab.

Borgmester Kirsten Terkilsen glæder sig over den store interesse for at bygge boliger i kommunen.

”Alle tre projekter vil være med til at styrke bosætningen, og jeg glæder mig over den store interesse for at udvikle boligprojekter i kommunen. Sammen med det kommende stor-projekt, Lille Dalby Bakker med 400-500 boliger, er de nye spændende projekter med til at sikre en varieret boligmasse med appel til flere forskellige alders- og befolkningsgrupper.”

For alle tre projekter gælder, at der i løbet af planlægningsfasen vil være høringsfaser og borgermøder, hvor borgerne får mulighed for at komme med ideer til planlægningen.

Kontakter

Yderligere information.

Kirsten Terkilsen, Borgmester Hedensted Kommune, Tlf.: 29493820

Charles Kastberg, Grundejer Remmerslund, Tlf.: 22248200

Johan Stadil Petersen, vicekommunaldirektør, Hedensted Kommune, Tlf.: 23235982

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22Pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23Pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l