Tre nye IT-uddannelser i København
Nu bliver det muligt at læse software engineering og cybersikkerhed på AAU’s campus i København

AAU København er klar til at udbyde helt nye IT-uddannelser fra september. Universitetet har netop fået Uddannelses- og Forskningsministeriets (UFM) godkendelse til at oprette en bachelor- og kandidatuddannelse i software engineering samt en kandidatuddannelse i cybersikkerhed – i øvrigt den første og eneste i Danmark.
Stor mangel på IT-folk
Universitetets udbygning af IT-området er en reaktion på manglen på IT-uddannede, der vurderes at stige i de kommende år. En analyse fra UFM og Erhvervsstyrelsen spår, at der vil være et udækket efterspørgselspotentiale på 19.000 IKT-specialister i 2030 på landsplan, og at manglen på IKT-specialister med lange videregående uddannelser bliver særlig stor. Fremskrivningen viser her et underudbud af IKT-arbejdskraft med lange videregående uddannelser på ca. 13.000.
Henrik Pedersen er dekan på Det Tekniske Fakultet for IT og Design, som de nye uddannelser hører ind under. Han glæder sig meget over oprustningen på IT-området:
− Danmark står over for en kæmpe udfordring, hvor der bliver en massiv mangel på ingeniører og kandidater med IT-kompetencer. Derfor er det glædeligt, at ministeriet har lyttet til vores tilbud om at imødekomme behovet med de tre nye IT-uddannelser i København. Vi ser meget frem til at byde kommende studerende velkommen og give dem en uddannelse med kundskaber fra Danmarks største IT-universitet, siger Henrik Pedersen.
Datalogimiljøet på AAU er placeret som nummer 1 i Danmark på både Leiden Ranking – videnskab (matematik og datalogi) samt på US News and World Report rankings – undervisning (datalogi). Og inden for elektrisk og elektronisk ingeniørvidenskab er AAU placeret som nummer 2 i verden på US News and World Report.
Danmarks første uddannelse i cybersikkerhed
Den nye uddannelse i cybersikkerhed bliver den første af sin slags i Danmark. Og den er savnet. Alle undersøgelser viser, at truslen mod danske virksomheder og offentlige institutioner fra cyberangreb er stærkt stigende samtidig med, at konsekvenserne af angreb og nedbrud bliver større og større. Følgelig er der et stort behov for eksperter inden for området – et behov som bliver imødekommet med den nye uddannelse.
Bacheloruddannelsen i software engineering og kandidatuddannelsen i cybersikkerhed udbydes fra september 2020, mens kandidatuddannelsen i software engineering udbydes fra september 2023.
Nøgleord
Kontakter
Dekan Henrik Pedersen, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, AAU, dekan-tech@adm.aau.dk , tlf. 6011 2787
Nelly Sander, presseansvarlig, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, AAU, nsa@adm.aau.dk, tlf. 2912 2559
Billeder
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Aalborg University Business School og AAU’s AI-center får en nøglerolle i det nye AI Denmark21.1.2021 15:02:49 CET | Pressemeddelelse
Dansk erhvervsliv skal være bedre til at arbejde med kunstig intelligens. Derfor søsætter industriens Fond et nyt nationalt initiativ, hvor AAU skal bidrage med viden om bl.a. maskinlæring og datadrevne forretningsmodeller.
Mere tryghed i udsatte boligområder efter fornyelser21.1.2021 09:04:51 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse viser, at det kan være effektfuldt at lave fysiske forandringer i udsatte boligområder. Tryggere beboere og bedre omdømme er nogle af de positive resultater, som kan ses efter, at to udsatte boligområder i Aarhus og Nordsjælland er blevet fornyet og omdannet.
Inger Askehave fratræder sin stilling som prorektor ved AAU5.1.2021 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Aalborg Universitet (AAU) skal have ny prorektor. Prorektor Inger Askehave fratræder sin stilling for at blive prorektor på Copenhagen Business School pr. 1. februar. AAU sætter nu gang i processen med at finde en ny prorektor for uddannelse.
Ny regnemodel for træbyggeriets potentiale i den grønne omstilling16.12.2020 09:41:17 CET | Pressemeddelelse
Byggeriet står for ikke mindre end 40 pct. af den samlede danske CO2-udledning. Over en bygnings totale levetid udgør emissioner fra konstruktion og byggematerialer 50-75% af dens samlede CO2-belastning. Flere undersøgelser viser, at brug af træ kan halvere udledningen. Et nyt gennemgribende forskningsprojekt på Instituttet BUILD på AAU skal udvikle regnemodellen og dokumentere træbyggeriets miljømæssige potentiale.
Ny undersøgelse: Ghettopakken kan skabe ny utryghed i de udsatte boligområder15.12.2020 08:05:00 CET | Pressemeddelelse
For de sårbare grupper i de udsatte boligområder opleves det ofte som voldsomt indgribende at skulle flytte fra sin bolig, og alene planerne om fysiske omdannelser i kvarteret øger utrygheden blandt mange af beboerne. Det er en af de tre foreløbige konklusioner fra en ny undersøgelse fra BUILD på Aalborg Universitet, der følger de menneskelige konsekvenser af Ghettopakkens massive fysiske omdannelser af boligområderne.
Forskere ved AAU har udviklet model, der kan forudsige, om corona-restriktioner virker11.12.2020 13:52:24 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet har udviklet en model, der kan forudsige, om bestemte corona-restriktioner virker. Udregninger viser, at Region Nordjylland ville have haft ca. 10.000 flere smittede over en to måneders periode, hvis der ikke var blevet lukket ned i november. Håbet er, at modellen kan hjælpe beslutningstagere med at træffe de rigtige beslutninger.
Stort dansk skoleudviklingsprogram afsluttet: Lærerne er blevet bedre til at samarbejde om eleverne til gavn for kerneopgaven og jobtilfredshed10.11.2020 10:44:33 CET | Pressemeddelelse
Lærernes samarbejde om eleverne er øget i de seneste fem år, og lærere, der samarbejder, oplever sig selv som mere kompetente og mere tilfredse med at være lærere. Det viser et nyt omfattende skole- og kompetenceudviklingsprogram, Program for Læringsledelse, som Aalborg Universitet og Center for Offentlig Kompetenceudvikling har gennemført i samarbejde med 13 danske kommuner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum