Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Tre finalister til Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2023

Del

Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2023 skal findes blandt virksomhederne fibo intercon A/S, NIOR ApS og Unilite A/S.

Vinderen kåres den 2. februar af digitaliserings- og ligestillingsministeren sammen med SMV:Boardet, som rådgiver regeringen om SMV:Digital - det nationale program, der hjælper virksomheder med digital omstilling.

Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling er en hyldest til små og mellemstore virksomheder, som for alvor har taget den digitale omstilling til sig. Finalefeltet udgøres i år af tre virksomheder, som på hver deres måde har sat gang i den digitale omstilling og med inspirerende resultater for både medarbejdere og virksomhedernes omsætning.

Digitaliserings- og ligestillingsminister, Marie Bjerre, siger:

”Danske virksomheder er blandt de mest digitale i Europa. Der er dog fortsat et stort uudnyttet vækstpotentiale i digitalisering, særligt blandt de små- og mellemstore virksomheder, som generelt er mindre digitale. De tre finalister til Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2023 fortjener at blive hyldet for at tage markante digitale skridt og gentænke deres forretning. Finalisterne viser i høj grad, at når man først er kommet i gang med digitaliseringen, finder man ud af, hvor meget den giver igen, fx i form af økonomisk fremgang og grønne løsninger. Jeg håber, de tre virksomheder vil inspirere mange til at tage det næste skridt på den digitale rejse.”

Formanden for SMV:Boardet, Evita Rosdahl, siger:

”Det er crazy smart – sådan udtaler en af finalisterne sig om deres digitale omstilling. Finalisterne har på forskellig vis taget digitalisering i brug for at udvikle deres forretning. Det indebærer alt fra optimering af ordreflows og lagerstyring til udvikling af konkrete digitale løsninger. Det viser sig i disse tilfælde fx ved IoT-styring af produkter, en digital betonblander, en ’digital kiosk’ til online bestilling af is og brug af interaktive skærme i produktionen. Har din virksomhed et ønske om at digitalisere, men brug for hjælp til at komme i gang, så er der hjælp at hente hos SMV:Digital.”

Hvem der vinder Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2023 offentliggøres ved Dansk Erhvervs Digitale topmøde d. 2. februar 2023.

Fakta om virksomhedernes digitale omstilling:

  • fibo intercon har gennemgået en digital omstilling bl.a. med implementering af IoT-styring i produkter, udvikling af en digital CO2-beregner, udvikling af nye digitale salgskanaler og metoder og et digitalt selvbetjeningsanlæg til blanding af beton.
  • Havnens Cafe & Isbar samt NIOR ApS har som en del af den digitale omstilling erstattet mange manuelle processer med digitale, bl.a. med introduktion af Click&Collect, selvbetjeningsskærme, online take away og en medarbejder-app som guider medarbejdere.
  • Unilite A/S har bl.a. digitaliseret arbejdsgange med digital produktionsstyring, planlægning og lagerstyring og indført Power BI som fundament for beslutninger.

Læs mere om finalisterne og Prisen for Årets Digitale Omstilling her.

Kontakter

Information om Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

+45 72 28 24 00https://digmin.dk/

Følg pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum