Trafiksikker skolevej: Hvor sker trafikulykkerne i Region Hovedstaden?
Region Hovedstadens Akutberedskab lancerer et nyt website med en kortvisning over Region Hovedstaden, der viser præcis hvor og hvor mange ulykker der er sket i regionen siden 2018. På kortet kan man zoome ned på de enkelte veje og trafikkryds i Region Hovedstaden.
"Data kan redde liv, og data kan skabe tryghed. Vi har mange valide og vigtige data i Akutberedskabet, og vi skal selvfølgelig bruge dem fremadrettet til gavn for borgerne og samfundet. Derfor har vi valgt at samle data om trafikulykker på en hjemmeside, så kommuner, borgere, byudviklere mv. kan tilgå og bruge data i byplanlægning og udvikling af sikker trafik. Vi ønsker at stille vores data til rådighed for alle for at dele viden og skabe tryghed, fortæller Mikkel Dahlstrøm Jørgensen, Sektionsleder, Data, controlling & IT i Region Hovedstadens Akutberedskab.
Data stammer fra opkald til Region Hovedstadens Vagtcentral
Informationerne om antal trafikulykker og adresser stammer fra opkald til Region Hovedstadens Vagtcentral, der håndterer sundhedsfaglige 1-1-2-opkald og opkald til Akuttelefonen 1813. Når borgere ringer til 1-1-2 eller 1813 og har brug for ambulance efter en trafikulykke, så bliver data fra opkaldene registeret med tid, sted og hændelse, og det er disse data, der leverer informationer til hjemmesiden. Akutberedskabet deler data fra 2018, der med den nye hjemmeside bliver tilgængelig for alle i anonymiseret form. Projektet er støttet af TrygFonden, der også tidligere har støttet projekter med fokus på trafiksikkerhed.
"TrygFonden håber, at disse data gør det muligt at arbejde endnu bedre i lokalsamfundene med at forebygge trafikulykker. På sigt håber vi, at systemet kan udvides til at vise trafikulykker i hele landet, ligesom der også er potentiale for at trække data for fx drukne- og brandulykker. Alt sammen hændelser, hvor regionens vagtcentral sender ambulancer afsted, og hvor vi derfor har pålidelige data at trække på," siger Anders Hede, forskningschef i TrygFonden.
Hos Akutberedskabet håber man, at trafik- og byplanlæggere i kommuner og regionen vil tage det nye værktøj i brug, når de skal udvikle og sikre færdselsårerne og trafiksikkerheden. Siden bliver opdateret på månedsbasis og indeholder data fra 2018 og frem. Alle data er anonymiserede.
Flest ulykker på vej hjem fra arbejde
Hvis man som forældre er bekymrede for, om skolevejen er trafiksikker for børnene, så kan man på hjemmesiden se status for eget område på kortet. Kortet viser bl.a., at man også bør være opmærksom på trafikken sidst på dagen, når folk kører hjem fra arbejde. De fleste ulykker sker i hverdagene mellem kl. 15 og 18, og flest i forår, sommer og efterår, dog lige undtaget ferieperioden i juli.
Et andet interessant tidspunkt på døgnet er fredag og lørdag aften og nat, hvor der sker forholdsvis mange ulykker i sammenligning med ugens andre dage.
Fakta
- På siden www.ulykkesregistrering.dk findes et kort, der viser præcis hvor og hvor mange trafikulykker der er registeret i Region Hovedstaden.
- Data på siden stammer fra sundhedsfaglige opkald til Region Hovedstadens Vagtcentral, hvor der er sendt en ambulance til hændelsen.
- Data opdateres månedligt og dækker fra 2018 og frem.
- Websitet vises bedst på en computer. Der arbejdes på at udvikle løsningen til optimal mobilvisning.
- Projektet er støttet af TrygFonden
Yderligere info
-
Region Hovedstadens Akutberedskab: kommunikationskonsulent Anette Fly Haastrup, tlf. 21283498, anette.fly.haastrup@regionh.dk
-
TrygFonden: forskningschef Anders Hede, Tlf. 41106136, ah@trygfonden.dk
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
Hvidovre-professor modtager 60 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden27.6.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Nina Weis fra Hvidovre Hospital modtager 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fondens 2025 Challenge Programme til at undersøge sammenhængen mellem kronisk hepatitis B og fx hjertesygdomme og diabetes 2 – og potentielt redde mange tusinder liv.
Kendte buslinjer begynder at køre om natten i weekenden27.6.2025 10:19:54 CEST | Pressemeddelelse
Fra d. 29. juni begynder tre af Region Hovedstadens passagertunge S-buslinjer 200S, 400S og 500S at køre om natten i weekenden. Det vil gøre det lettere og mere overskueligt for borgerne at tage bussen hjem – også om natten.
Hørepatienter skal have moderne rammer og flytte til Glostrup20.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regionsrådet tilsluttede sig tirsdag et forslag om, at hørepatienter flyttes fra Bispebjerg Hospital til Rigshospitalet Glostrup. Sagen er sendt i høring.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum