Vejdirektoratet

Trafikovervågning på grøn energi sættes op langs Fynske Motorvej

Del

14 nye master med trafikovervågningskameraer er lige nu ved at blive sat op bagved autoværnet, langs den Fynske Motorvej mellem Nørre Aaby og Gribsvad. En strækning som Vejdirektoratet for alvor går i gang med at udbygge fra fire til seks spor efter påske. Overvågningskameraerne skal hjælpe Vejdirektoratets Trafikcenter i København med at forbedre forholdene for bilisterne, mens motorvejsstrækning udvides.

Vejdirektoratet begynder snart at udbygge den sidste etape af den Vestfynske Motorvej – det drejer sig om en 13 km lang strækning mellem Nørre Aaby og Gribsvad. Lige nu er en række forberedende arbejder i gang, inden de store maskiner bliver synlige fra motorvejen. Blandt andet bliver der installeret overvågningskameraer, så det er muligt hele tiden at følge trafikken på strækningen.

”Hvis du har kørt på motorvejen mellem Nørre Aaby og Aarup på det seneste, har du måske allerede lagt mærke til nogle høje master. Master og kameraer er tidligere brugt på Østjyske Motorvej, da vi udbyggede den motorvej. Nu er de rykket til Fyn, så vi kan genbruge dem her,” siger senior projektleder Mike Boesen.

Hver mast koster i omegnen af 250.000 kr. og er udstyret med et 360 graders-kamera, solceller, en vindmølle på toppen og en stor batteripakke, der på den måde holder kameraet i gang via vedvarende energi.

”Det er dyrt isenkram, og derfor er det også rigtig vigtigt, at vi genbruger det igen og igen. Vejdirektoratet gjorde sig nogle erfaringer med systemet på den Østjyske Motorvej i 2018-2019. Nu har vi opgraderet det, så vi er sikre på, at kameraerne fortsat har den driftssikkerhed som der er behov for. De er således optimeret ud fra de erfaringer, vi gjorde os i det jyske,” siger Mike Boesen.

Målet er, at Vejdirektoratet kan overvåge hele strækningen, når motorvejen de kommende år skal udvides fra de nuværende to spor til tre spor i hver retning. Når vejarbejdet begynder, bliver pladsen nemlig trang, og ved en ulykke vil kameraerne skabe et overblik, som Trafikcentret i København kan agere på.

”Vi kan se, hvad der skal til, for at vi kan få ryddet op og få fjernet det, som skaber problemer ude på vejen, så vi hurtigt kan få gang i trafikken. Det virker og giver en rigtig god gevinst, også for samfundet, at vi hurtigt kan reagere, når der sker noget ude på strækningen, der påvirker fremkommeligheden,” siger Mike Boesen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Faktaboks
Læs mere om projektet.

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt i år19.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I de kommende måneder udlægger Vejdirektoratet mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt på strækninger af motorveje og hovedlandeveje over hele landet. Udlægningen sker i forlængelse af Vejdirektoratets løbende vedligeholdelse af statsvejnettet. At der anvendes klimavenlig asfalt, skyldes regeringens beslutning om, at al ny asfalt på det overordnede vejnet som udgangspunkt skal være klimavenlig. ”Det er vigtigt, at vores veje og vores vejtrafik bliver langt mere klimavenlig, end det er tilfældet i dag. Det er derfor en rigtig god og positiv nyhed, at Vejdirektoratet kan lægge mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt på statsvejene over hele landet i løbet af i år. Det vil komme bilisterne til gavn, for det betyder, de vil skulle bruge mindre brændstof, når de kører på de klimavenlige veje – og det vil dermed også komme vores miljø og samfund til gavn, at vi på den måde kan reducere vores CO2-udledning. Så det er bestemt noget, der vil bidrage til at gøre vores vejtransport endnu grøn

Udbud af midlertidig erstatningshavn i København klar12.4.2021 10:52:48 CEST | Pressemeddelelse

Nu udbyder Vejdirektoratet opgaven med anlæg af en midlertidig erstatningshavn i Færgehavn Nord i København. Erstatningshavnen skal give plads til omkring 600 både fra Svanemøllehavnen og blandt andet indeholde klubfaciliteter og parkering i perioden, hvor Nordhavnstunnellen anlægges. Erstatningshavnen er en forudsætning for, at tunnelentreprenøren kan ”rydde” og anlægge en tunnel i en del af havnebassinet i Svanemøllehavnen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum