Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Tour de France-ruten i København 2021 er klar

Del

Verdens største cykelløb, Tour de France, kommer til verdens bedste cykelby i sommeren 2021. København er den officielle start-by, og nu er ruten gennem byens gader klar

[Se også Grand Départ Copenhagen Denmarks pressemeddelelse d.d.]

Åbningsetapen af Tour de France den 2. juli 2021 bliver i hjertet af København. Den 13 kilometer lange enkeltstart kommer blandt andet forbi Dronning Louises Bro, Fælledparken, Kastellet, Amalienborg, Den Sorte Diamant og Rådhuspladsen. Den flade rute gennem hovedstadens gader uden skarpe sving giver mulighed for fuld fart i pedalerne.

”Tour-starten i Københavns gader er en drøm, der bliver virkelighed. Jeg glæder mig til, at byen trækker i gult, og feltet drøner igennem vores smukke by i fuld fart. Det bliver en folkefest i København, når verdens største cykelløb møder verdens bedste cykelby”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Københavnerne kan se frem til aktiviteter på tværs af byen fx i fanzoner, til lokale pop-up events, storskærmsarrangementer og aktiviteter hos flere af Københavns kulturinstitutioner. Blandt andet vil Designmuseum Danmark, CPH:DOX og Det Kgl. Bibliotek være en del af Københavns markering af Tour de France og på deres egen måde formidle og oplyse om cykelkultur og -historie.

At Tour de France starter i København, har krævet års indsats og skyldes især Københavns unikke cykelkultur og -infrastruktur og hverdagscyklisme. Hver dag bliver der cyklet 1.440.000 km. i København – det svarer til 400 Tour de France-løb hver dag. Det er en enestående mulighed for at vise København frem for hele verden, som en grøn og bæredygtig storby med tårnhøj livskvalitet, som byer verden over gerne vil kopiere.

Trafikale ændringer

Enkeltstarten i København kommer til at påvirke centrale trafikårer på Nørrebro, Østerbro og i Indre By. Københavns Kommune har stort fokus på, at det skal være en god oplevelse for københavnerne at få Touren på besøg, selvom det får indvirkning på trafikken i en kort periode. Der er fokus på, at afspærringer mv. står i så kort tid, som overhovedet muligt for at afvikle løbet. Københavnerne vil blive informeret tæt om alle trafikale ændringer op til og under løbsafviklingen. Trafikændringerne omfatter i hovedtræk følgende:

 • H.C. Andersens Boulevard afspærres i fire dage fra onsdag den 30. juni om morgenen til lørdag den 3. juli kl. 15.00.
 • Gaderne omkring løbsruten afspærres fredag den 2. juli om morgenen til lørdag den 3. juli kl. 15.00.
 • Hele byen bringes tilbage til normal trafikafvikling senest lørdag den 3. juli klokken 15.00.

Øvrige danske ruter

Når Touren kører fra København, afholdes yderligere to etaper i Danmark den 3. og 4. juli 2021:

 • Den anden danske etape, den 3. juli, er 199 kilometer fra Roskilde til Nyborg med tre bjergspurter i Nordvestsjælland og pointspurt i Kalundborg.
 • Tredje etape, den 4. juli, er 182 kilometer fra Vejle til Sønderborg med pointspurt i Christiansfeld og bjergspurter på Koldingvej, samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand.  

Se ruternes detaljer på www.letourcph.dk

Vedlagt

Faktaark for København er vedlagt. Yderligere information om Grand Départ Copenhagen Denmark samt fotos og film til fri afbenyttelse for pressen kan findes på www.letourcph.dk

Kontakt for kommentarer:

 • Overborgmester Frank Jensen via pressekonsulent Merle Sofie Simonsen cc7q@kk.dk tlf.: (+45) 21 51 91 12 eller pressetelefon 21 25 15 24
 • Løbsdirektør Christian Prudhomme via pressemedarbejder Clara Brunel, cbrunel@aso.fr, tlf.: +33 (0)6 07 02 42 17
 • Direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark Alex Pedersen via presseansvarlig Simon Kærup, el1u@kk.dk, tlf.: + 45 24 92 62 98

 Fakta

 • I 2019 blev det offentliggjort, at Tour de France starter i Danmark i 2021, og København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg blev præsenteret som start- og målbyer. I dag føjes Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Slagelse, Kolding, Haderslev og Aabenraa til de danske kommuner, som feltet kører igennem.  
 • Den samlede rute for Tour de France i 2021 præsenteres den 22. oktober 2020 i Paris.
 • De danske ruter er udviklet i samarbejde mellem det danske Grand Départ sekretariat og organisationen bag Tour de France, Amaury Sport Organisation (A.S.O).

Sociale medier

Følg Grand Départ Copenhagen Denmark på Facebook og Twitter:

 • twitter.com/letourdk
 • facebook.com/letourdk

#letourdk #tourstartdk #tdf2021

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum