Cyklistforbundet

Torsdag den 3. juni er Verdens Cykeldag 2021

Del

Cyklistforbundet fejrer FN's mærkedag Verdens Cykeldag og kalder (el)ladcyklen for en gamechanger, som kan hjælpe ikke mindst virksomheder med at flytte opgaver fra bil til cykel.

- Det gør en kæmpe forskel for et land, om der er mange eller få cyklister. Cyklisme forbedrer vores sundhed, giver os renere luft og bedre byer. Der er god grund til at fejre Verdens Cykeldag den 3. juni - og se, om vi kan gøre det lidt bedre, siger direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam.

Paraplyorganisationen European Cyclists’ Federation præsenterer i anledning af Verdens Cykeldag 2021 rapporten 'The benefits of cycling - unlocking their potential for Europe'. Rapporten dokumenter otte fordele ved cyklisme og otte veje at gå, når transportområdet skal ændres henimod en sundere, grønnere og mere bæredygtig retning.

Se rapporten på www.cyklistforbundet.dk/verdenscykeldag2021

Cykelvæksthuset hjælper virksomheder

For eksempel kan (el)ladcykler erstatte en stor del af både private og erhvervsmæssige bilture i byområder: 23-25% af den erhvervsmæssige vareudbringning kan erstattes med ladcykler.

Det samme gælder for 50% af turene inden for erhvervsmæssige service- og vedligeholdelsesopgaver samt helt op til 77% af private ture brugt på transport af børn, indkøb og fornøjelser.

- El-ladcyklen er en gamechanger, som for mange private kan erstatte bil nr. to, og som for mange virksomheder giver helt nye muligheder for at nedbringe brug af bil. Vi kan kun opfordre ikke mindst virksomheder til at undersøge de nye muligheder, siger Klaus Bondam.

Cyklistforbundet tilbyder i regi af Cykelvæksthuset gratis rådgivningsforløb til virksomheder, der ønsker at flytte medarbejdere og opgaver fra til bil til cykel.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker et cykelvenlig verden, kan engagere sig. 

Cyklistforbundet.dk
Twitter.com/Cyklistforbund
Facebook.com/Cyklistforbundet
Instagram.com/Cyklistforbundet
Linkedin.com/company/Cyklistforbundet

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Børn til Alle Børn Cykler Alliancen: Vi vil føle os trygge som cyklister6.9.2021 12:40:18 CEST | Pressemeddelelse

Det opleves som utrygt og usikkert at være børnecyklist, når der ikke er en cykelsti. Sådan lød beskeden fra Pelle og Elena, som havde sagt ja til at fortælle livet som børnecyklist, da Cyklistforbundet sammen med Novo Nordisk Danmark og Jyske Bank lancerede den nye Alle Børn Cykler Alliance på Katrinedals Skole i Vanløse. En række kommuner, regioner og organisationer har allerede meldt sig ind.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum