Astma-Allergi Danmark

Tørken holder græspollen i skak

Del

En lang periode med tørt vejr og varme har fået græsset til at visne. Det er gode nyheder for græspollenallergikere, som kan glæde sig over, at sæsonen for græs klinger af med lave pollental.

Foto: Karen Rasmussen
Foto: Karen Rasmussen

Græsmarker, vejkanter, haver og parker er ikke grønne som sædvanligt på denne tid af året, men har i stedet indtaget lysebrune og gullige nuancer. Forandringen er sket efter en længere tørkeperiode med bagende sol.

Det betyder, at pollensæsonen for græs er ved at være slut for i år. Mange soltimer og den lave mængde af regn har fået græsset til at visne, og det er efterhånden begrænset, hvor meget pollen fra græs Astma-Allergi Danmark måler i luften.

Normalt er sol, vind og varmt vejr ellers gode betingelser for spredning af pollen. Men den fortsatte sommertørke har en modsat og positiv effekt for folk med græspollenallergi, fordi de mange forskellige græsarter tørrer ud og dermed ikke producerer pollen. Følsomme græspollenallergikere kan dog stadigvæk opleve symptomer, selvom pollentallet er lavt, eller hvis de befinder sig i nærheden af blomstrende majsmarker, som også tilhører græsfamilien.

Årets sæson for græspollen startede cirka 1,5 uge tidligere end normalt, hvilket kan tilskrives det flotte vejr i maj, som var rekordvarmt og solrigt ifølge DMI. Varmen fik meget hurtigt pollentallet for græs til at stige til høje niveauer i slutningen af maj og starten af juni. For målestationen i København er der ikke tidligere registreret høje tal for græs allerede i maj, og for målestationen i Viborg er det kun set tre gange tidligere, senest i 2014.

Den intense tørke i hele landet har holdt græspollen i skak, og pollenmængderne har været faldende siden midten af juni. Mange græspollenallergikere vil derfor allerede have bemærket en lindring af deres symptomer som følge af de lave tal for græspollen.

Selvom vi befinder os på bagkanten af græspollensæsonen, er det dog ikke helt slut med pollen for i år. Pollen fra bynke og skimmelsvampesporer holder nemlig pollensæsonen i gang resten af sommeren.

Pollen- og sporeallergikere kan hente råd og vejledning om høfeber hos Astma-Allergi Danmarks Rådgivning, som har åbent mandag-fredag kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18 på telefon 43 43 42 99 – også i sommerferien!

Læs mere om pollen og høfeber: http://hoefeber.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmarks pollen-services:
• Få dagens pollental – hent app’en: www.astma-allergi.dk/ditmobilepollental
• Få Dagens Pollenmail med både pollental og nyheder: https://www.astma-allergi.dk/pollenmail
• Få rådgivning på tlf. 43 43 42 99 fra mandag til fredag 9-12 og onsdag 16-18
• Få overblik over døgnets pollental og sæsonens forløb: http://hoefeber.astma-allergi.dk/pollengrafer
• Følg Astma-Allergi Danmark på Twitter, hvor vi dagligt tweeter dagens pollental

Nøgleord

Kontakter

Kontakt for yderligere oplysninger:
Karen Rasmussen
biolog og leder af Astma-Allergi Danmarks pollentællinger
tlf. 61 27 37 45

Billeder

Foto: Karen Rasmussen
Foto: Karen Rasmussen
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum