Dansk Byggeri

Tønder er en af de kommuner, der udliciterer flest tekniske opgaver

Del

Der er god økonomi i at lade private virksomheder stå for driften og vedligeholdelsen af de kommunale veje, parker og grønne områder. Det har Tønder Kommune for alvor taget til sig, her er 74 procent af de tekniske opgaver lagt ud til private, viser en undersøgelse fra Dansk Byggeri.

I Dansk Byggeri Sydjylland håber formand, Michael Mathiesen, at andre kommuner vil lade sig inspirere af Tønder, for der er meget stor forskel på, hvor meget de enkelte kommuner i regionen udliciterer.

Kommuner som Fanø, Kolding og Vejle gør det også godt og lader private virksomheder stå for omkring 60 procent af de tekniske opgaver, som også gælder snerydning og lignende. Mens man i bunden finder Fredericia og Haderslev, der har udliciteret omkring en tredjedel af opgaverne på det tekniske område.

- Det er ærgerligt, at nogle af vores kommuner stadig halter så langt bagefter. Både for kommunerne, der går glip af besparelser og vækst og for virksomhederne, der går glip af aktivitet og muligheden for at skabe flere private arbejdspladser, siger Michael Mathiesen.

Og der er mange penge at spare. Dansk Byggeris beregninger viser, at hvis alle sydjyske kommuner skruede op for deres udlicitering af de tekniske opgaver, så den kom op på niveau med de ti procent bedste kommuner i landet, vil de kunne finde besparelser på over 75 millioner kr. hvert år.

- Der er ikke noget at vente på. Tekniske opgaver kan nemt udliciteres, og pengene kunne være bedre brugt på eksempelvis klimaløsninger, bedre indeklima i folkeskolerne eller tiltrængte renoveringer af kommunernes mange bygninger. Der er ønsker nok, og det er jo trods alt skatteborgernes penge, som kommunalpolitikerne forvalter, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, mm@mmsvarde.dk, 22 49 65 60
Pressechef i Dansk Byggeri, Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, 21 24 4702

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lejere i 4.400 nordsjællandske almene boliger får besøg af håndværkeren2.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er godt nyt til lejerne i almene lejligheder og rækkehuse i de nordsjællandske kommuner. Mere end 4.400 almene boliger i Nordsjælland vil blive renoveret inden for de næste par år, viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Rudersdal, Furesø og Frederikssund er topscorere. Her kan lejere i hhv. 959, 684 og 602 almene boliger se frem til, at deres hjem bliver forbedret.

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum