Dansk Byggeri

Tømrerne er vilde efter flere lærlinge

Del

På ét år har 19 procent flere lærlinge fået en praktikplads i en tømrervirksomhed. Og i Træsektionen i Dansk Byggeri er formanden ikke i tvivl. Optimismen fortsætter, og der er udsigt både til flere svende og lærlinge.

Tømrerlærlingene har travlt med at sætte lofter op, indsætte døre og montere beklædninger. Derfor kommer der flere af dem. Siden juli sidste år har 2.089 lærlinge fået en praktikpladsaftale i en tømrervirksomhed. Det viser de seneste tal fra Undervisningsministeriet.

- Det er rigtig flotte tal, som tydeligt viser, at der er en god optimisme og stor aktivitet i tømrerfaget lige nu, siger formand for Dansk Byggeris Træsektion Niels Moestrup.

At tømrervirksomhederne netop nu efterspørger lærlinge, kan mærkes, når man som Træsektionens formand selv står og mangler unge, dygtige hænder.

- Da vi for nyligt ansatte to nye lærlinge, var det for første gang i lang tid gennem et jobopslag. Før kom de nærmest af sig selv, fortæller Niels Moestrup.

På nuværende tidspunkt er lidt over 5.000 lærlinge i praktik i en tømrervirksomhed.

Færre i skolepraktik
At flere lærlinge har fået en praktikplads, kan også ses på antallet af tømrerelever, der er i praktik på praktikcentrene. Antallet af tømrerlærlinge i skolepraktik er faldet fra 17 procent i juli sidste år til 13 procent i år.

- Tømrerfaget er på rette vej, men det er svært at få antallet af lærlinge skolepraktik helt ned, da der er stor forskel på antallet af tømrerelever i de forskellige landsdele, siger formand for Træsektionen i Dansk Byggeri Niels Moestrup.

Mens Region Sjælland har 10 procent færre tømrerlærlinge i skolepraktik, har Region Syddanmark bragt deres antal ned med 41 procent inden for det seneste år. 

 Landgennemsnittet for lærlinge i bygge- og anlægsbranchen, der er i skolepraktik, er i år 11 procent.  

Kontakter

Formand for Dansk Byggeris Træsektion Niels Moestrup, niels@moestrup.dk, telefon 46 13 91 91
Journalistpraktikant Caroline Schrøder, csc@danskbyggeri.dk, telefon 29 74 94 44

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum