Erhvervshus Midtjylland

To lokale virksomheder er frontfigurer i landsdækkende kampagne for det succesfulde SMV:Digital program

Del

Brodersens og Fibo Intercon har begge sat turbo på deres digitale omstilling med hjælp fra det landsdækkende program SMV:Digital. Begge virksomheder har fået bevilliget tilskud af flere omgange og er nu frontfigurer i reklamefilm, som skal inspirere andre virksomheder.

Henrik Jeppesen, direktør i Fibo Intercon
Henrik Jeppesen, direktør i Fibo Intercon

Flere virksomheder i Ringkøbing-Skjern har fået øjnene op for at få tilskud til digital omstilling i deres virksomhed gennem SMV:Digital. Erhvervshus Midtjylland og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd danner fælles front i at udbrede kendskabet til mulighederne i SMV:Digital, så endnu flere lokale virksomheder kan få økonomisk støtte til at opruste på digitaliseringen.

En af de lokale virksomheder, der har oprustet, er Brodersen. Smykkeforretning har for alvor sat turbo på sin digitale omstilling med hjælp fra SMV:Digital og er nu frontfigur i reklamefilm. Gennem Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd blev Brodersen henvist til Erhvervshus Midtjylland, som har sparret med smykkeforretningen omkring selve ansøgningen – og nu ser virksomheden resultaterne af sine digitaliseringsprojekter:

”Der hvor vi regner med at kunne vækste er selvfølgelig på nettet, for der bliver hele Danmark i første omgang vores kunder. Gennem SMV:Digital har vi fået hjælp til at kunne hyre nogle specialister, der kunne hjælpe os med at gøre tingene i den rigtig rækkefølge. Helt konkret har vi fået hjælp til at automatisere vores e-mail flows og grundlæggende søgemaskine optimering. I processen har vi haft fokus på at bruge data, som hjælper os med at kunne lave mere opslag og gensalg og have mere fokus på den enkelte kunde”, siger Johnni Rindom, der er e-commerce manager hos Brodersen.

Den anden lokale virksomhed, der toner frem i reklamefilmen, er Fibo Intercon, som er en international industrivirksomhed, der fremstiller mobile betonblandere:

”Fibo Intercon er gået fra at være en traditionel smedjevirksomhed til en digital industrivirksomhed. Vi tog en strategisk beslutning om, at vi ville være firstmovere indenfor digitalisering omkring mobile betonblandere. Vi tog udgangspunkt i vores gode produkter og byggede stille og rolig digitalisering ovenpå. Seneste har vi udviklet Fibo Collect, som betyder at små byggevirksomheder og private kunder kan bestille beton på byggemarkedet, og det har gjort, at vi har fået et helt nyt kundesegment”, siger Henrik Jeppesen, direktør i Fibo Intercon.

Både Brodersen og Fibo Intercon fik mod på mere efter deres første digitaliseringsprojekt og det er de ikke alene om. SMV:Digitals nye rapport viser, at ét digitaliseringsprojekt fører til flere digitaliseringsprojekter. Hele 60 pct. af tilskudsmodtagerne i SMV:Digital har et år efter projektet blev afsluttet foretaget og implementeret investeringer i nye teknologier eller digitale løsninger udover deres SMV:Digital-projekt. For mange SMV’er fører et SMV:Digital-tilskud dermed til en digitaliseringsrejse.

Brodersen og Fibo Intercon er ikke de eneste lokale virksomheder, der opruster på den digitale front. I 2020 vandt Billig-arbejdstøj prisen for Årets Digital SMV:Omstilling for sit højautomatiserede robotlager, hvor 30 robotter drøner rundt og henter kasser med bukser, skjorter og sko. Automatiseringen har betydet, at Billig-Arbejdstøj.dk gør alvor af ambitionerne om at vokse ud i Europe og konkurrere med Amazon. Prisen uddeles hvert år af Erhvervsstyrelsen og fra 15. juni 2022 kan man igen indstille relevante virksomheder til prisen.

Hos Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd kan man to dage om ugen møde Preben Dahl Johansen, der er virksomhedskonsulent i Erhvervshus Midtjylland og som sparrer og med lokale virksomheder i alle brancher om deres udviklingsmuligheder – herunder også digitaliseringsprojekter. Preben kan desuden trække på ca. 40 konsulent kollegaer, hvis der er særlige udfordringer hos de lokale virksomheder.

Faktaboks
Erhvervshus Midtjylland yder specialiseret vejledning til iværksættere og virksomheder i hele region Midtjylland, hvert år hjælper Erhvervshuset mere end 6.000 virksomheder.

Vejledningen sætter fokus på de muligheder og udfordringer virksomheden har og de planer som virksomheden ønsker for fremtiden. Lige nu opleves der stor efterspørgsel efter Erhvervshusets hjælp inden for grøn omstilling og digitalisering.

Erhvervshuset er sat i verden og finansieret af de midtjyske kommuner. Derfor er Erhvervshusets vejledning gratis. Begrundelsen er den økonomiske og beskæftigelsesmæssige gevinst, der ligger i at understøtte små og mellemstore virksomheders muligheder for at tage rigtige valg baseret på uvildig vejledning.

Læs mere om mulighederne for gratis vejledning og sparring på www.erhvevshusmidtjylland.dk. Der er på siden direkte mulighed for at kigge i Erhvervshusets konsulenters kalendre og booke et møde

SMV:Digital programmet startede i 2018. Siden starten er der givet bevilling til 4.000 virksomheder - heraf knap 1.400 i Region Midtjylland. I efteråret 2022 forventes der bevilliget mere end 200 mio. via en række ansøgningsrunder. Læs mere om disse på www.smvdigital.dk

Se film med Fibo Intercon https://vimeo.com/696440544

Se film med Brodersen https://vimeo.com/697281166

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Henrik Jeppesen, direktør i Fibo Intercon
Henrik Jeppesen, direktør i Fibo Intercon
Download
Henrik Jeppesen, direktør i Fibo Intercon
Henrik Jeppesen, direktør i Fibo Intercon
Download
Johnni Rindom, e-commerce manager hos Brodersen
Johnni Rindom, e-commerce manager hos Brodersen
Download
Johnni Rindom, e-commerce manager hos Brodersen
Johnni Rindom, e-commerce manager hos Brodersen
Download

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

I Erhvervshus Midtjylland hjælper vi iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig. Det gør vi ved at få sat struktur på deres muligheder og fremtid. Vi yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum