Turbine Forlaget A/S

To kvinders liv smelter sammen i et øjebliks lykke

Del

Gerd Laugesen er klar med første bind i trilogien om to kvinder, en rejse på tværs af tiden, en historie om at forsvinde, om at blive en anden. Eller måske er det en historie om at blive sig selv.

Forfatter Gerd Laugesen har skrevet en roman, der hylder Nilis liv – og alle andres liv. Foto: ©Jens Peter Engedal
Forfatter Gerd Laugesen har skrevet en roman, der hylder Nilis liv – og alle andres liv. Foto: ©Jens Peter Engedal

Et øjebliks lykke begynder, da et liv slutter. Nili dør, og hendes veninde forstår, at hun altid har været et mysterium. Hun dansede med Fellini i Rom, hun voksede op med en krage i Istanbul, hun blev måske født i Paris. Nilis veninde rejser ud i verden for at finde svar og vender måske aldrig tilbage. Liv fletter sig sammen, nutid og fortid, sande og usande fortællinger. Det var slet ikke meningen, at det her skulle være en kærlighedshistorie. 

”Levede hun et dobbeltliv? 
Er det mig, der lever et dobbeltliv? Mit ansigt bliver mere markeret, mine knæ er holdt op med at gøre ondt, når jeg går, mit hår er blevet hvidt af solen, og jeg savner ingen derhjemme. Måske er min bagage blevet tungere, men hver dag sidder jeg med notesbøgerne og skriver med det mørkeblå halstørklæde som et sjal over skuldrene, så det skygger for solen. Måske savner jeg at tale med nogen, her, hvor jeg er, men jeg kan ikke vende tilbage til der, hvor jeg kom fra.” (citat fra bogen)

Et øjebliks lykke glider fra 1934 til nu, mellem Istanbul, København, Rom og Paris, til fods, med fly og tog gennem Europa, styret af en nysgerrighed, kærlighed og familiehistorier, der ikke uden videre lader sig afdække. Det her er en anden slags verdenshistorie. Det her er et andet slags menneskeportræt. Det her er sandhed, men også muligvis løgn. Det her er små øjeblikke, som i en film. Det her er en gang imellem lykke. Et øjebliks lykke er første bind af tre i en kvindes odyssé for at finde svaret på: Hvem var Nili? Og hvem er jeg selv? 

Gerd Laugesen er født i 1979 i Aarhus og er forfatter, billedkunstner og journalist. Hun har udgivet vidt forskellige bøger og objekter, blandt andet de anmelderroste Hjemsted (2011) og Plet (2014), der også går på tværs af genrer. Gerd Laugesen holder sig ikke inden for en bestemt måde at skrive på, hun har også skrevet digte på lommetørklæder, udgivet en kjolebog og en digtsamling i et fotoalbum.
Hun har brugt flere år på at interviewe, researche og rejse i sin gamle veninde Nilis fodspor. Et øjebliks lykke er første del af den odyssé, der er en hyldest til Nili og hendes liv. Samtidig er det også en hyldest til alles liv og en historie om at være menneske og kvinde. Det er en rejseroman, en dannelsesroman, en poetisk dokumentarisk rejse, som går på tværs af genrer, lige så vel som tid. I bogen er der fotografier, som glimt fra rejsen – og historien opdeles af byernes navne. Et øjebliks lykke er en rejse ind i et menneskes liv og en rejse ud i verden. Det er en fortælling fuld af vildveje, det er en fortælling om Nili og os allesammen. 

Fakta om bogen:

Titel: ET ØJEBLIKS LYKKE 
Forfatter: Gerd Laugesen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740673357
Sidetal: 542
Vejl. pris: 299,95 kr. 
Udgivelsesdato: 15. oktober 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Forfatter Gerd Laugesen har skrevet en roman, der hylder Nilis liv – og alle andres liv. Foto: ©Jens Peter Engedal
Forfatter Gerd Laugesen har skrevet en roman, der hylder Nilis liv – og alle andres liv. Foto: ©Jens Peter Engedal
Download
Bogens forside er lavet af Heidi Schmidt Jensen
Bogens forside er lavet af Heidi Schmidt Jensen
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy19.10.2021 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På den danske vestkyst gemmer sig et vindblæst kulturfænomen: Cold Hawaii. Navnet dækker over en bestemt strækning, hvor folk flokkes til fra resten af Danmark og hele verden for at surfe. Selvom det ikke er noget, vi ellers har tradition for her i Danmark, så er vestkystens bølger trods stiv kuling yderst velegnede, og i en ny bog giver folk fra lokalområdet deres indblik i livet med den nordiske surfkultur.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum