Dansk Byggeri

To bygge- og anlægsvirksomheder med i opløbet om Arbejdsmiljøprisen 2019

Del

En aktiv indsats for at forebygge stress og ulykker ved at oplyse og tale mere om trivsel på arbejdspladsen. Og en ny måde at koordinere og holde møde på, der øger sikkerheden og mindsker antallet af arbejdsulykker. Det er bidragene fra hhv. Adserballe & Knudsen A/S og NCC Danmark, to medlemmer af Dansk Byggeri, der er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019.

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år til fire virksomheder, som har gjort noget særligt for at fremme arbejdsmiljøet inden for forskellige områder. I år er bliver der fokuseret på arbejdsulykker, det psykiske arbejdsmiljø, muskel- og skeletbesvær og på unge og nyansattes arbejdsmiljø.

Adserballe & Knudsen A/S er nomineret i kategorien Psykisk arbejdsmiljø og NCC Danmark i kategorien Muskel- og skeletbesvær.

- De nye tiltag og daglige arbejde for at skabe et bedre arbejdsmiljø er med til at placere bygge- og anlægsbranchen stærkt i feltet, når der er tale om godt arbejdsmiljø. Vi har brug for alle gode ideer fra både ledere og ansatte, der kan gavne arbejdsmiljøet og sikkerheden på arbejdspladserne, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.    

Kampen mod stress og ulykker

Initiativerne fra begge nominerede virksomheder tager kampen op mod to af arbejdsmiljøets værste fjender: stress og ulykker. Hos Adserballe & Knudsen A/S har man mindsket stressbelastningen hos den enkelte medarbejder ved at tale mere om trivsel på byggepladsen og udarbejde en ny håndbog.

Ét af tiltagene i håndbogen er at indføre en tidsramme for, hvornår man sender mails til hinanden for at sikre et balanceret arbejdsliv. Tiltagene har givet pote, og virksomhedens resultater har nu ført til, at Adserballe & Knudsen A/S er nomineret i kategorien Psykisk arbejdsmiljø.

Ny storskærm betyder færre arbejdsulykker

Hos NCC Danmark fik en medarbejder en god idé til en ny digital løsning, som skulle gribe arbejdsmiljøproblemer an på en ny måde. Det er en interaktiv storskærm, som bruges, når de forskellige faggrupper er samlet på byggepladsen til ugentlige planlægningsmøder. Skærmen har styrket samarbejdet mellem forskellige faggrupper og dermed sikkerhedskulturen på arbejdspladsen.

Resultaterne hos NCC taler for sig selv. Halvandet år efter det nye tiltag var der ikke sket nogen arbejdsulykker. Det gav NCC Danmark mod på at arbejde videre – og resulterede i en nominering i kategorien Muskel- og skeletbesvær.

Arbejdsmiljøprisen 2019 uddeles den 8. april i DGI Byen, Tietgensgade 65 i København.

Kontakter

Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, mmn@danskbyggeri.dk, telefon 22 45 47 72
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lejere i 4.400 nordsjællandske almene boliger får besøg af håndværkeren2.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er godt nyt til lejerne i almene lejligheder og rækkehuse i de nordsjællandske kommuner. Mere end 4.400 almene boliger i Nordsjælland vil blive renoveret inden for de næste par år, viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Rudersdal, Furesø og Frederikssund er topscorere. Her kan lejere i hhv. 959, 684 og 602 almene boliger se frem til, at deres hjem bliver forbedret.

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum