TinyMobileRobots

TinyMobileRobots udvikler kannibalrobot

Del

Den aarhusianske robotproducent TinyMobileRobots har netop løftet sløret for en helt ny opstregningsrobot, der skærer langt over halvdelen af prisen sammenlignet med selskabets verdenssucces TinyLineMarker Pro. Dermed kannibaliserer TinyMobileRobots i den grad sit eget marked, men målet med den nye TinyLineMarker Sport er til gengæld at udvide verdensmarkedet betragteligt.

TinyMobileRobots' seneste skud på stammen: TinyLineMarker Sport
TinyMobileRobots' seneste skud på stammen: TinyLineMarker Sport

TinyMobileRobots udvikler, producerer og sælger robotter til opmåling og opmærkning af sportsbaner og vejanlæg. Kunderne tæller både sportsklubber, kommuner, lufthavne og store entreprenørselskaber, og hidtil har TinyMobileRobots kun haft en enkelt opstregningsrobot på programmet. I dag kan selskabet dog løfte sløret for en ny robot, der sammenlignet med selskabets egen og ikke mindst de øvrige konkurrenter på verdensmarkedet skærer mere end halvdelen af prisen på en robot. Således koster TinyLineMarker Sport kun 69.000 kroner mod 160.000 kroner for selskabets eksisterende opstregningsrobot.

Dermed ønsker TinyMobileRobots at demokratisere markedet for opstregningsrobotter, idet det nu også bliver prismæssigt tilgængeligt for selv små sportsklubber verden over at investere i en opstregningsrobot. Den eksisterende TinyLineMarker Pro har på få år erobret en stor del af markedet i bl.a. Danmark, England og USA, og dens kapacitet egner sig bedst, hvis man har mere end 10 sportsbaner. TinyLineMarker Sport bygger videre på den samme nøjagtige teknologi, men er lettere og har kun en halvt så stor malingskapacitet, der dog rækker til en hel sportsbane pr. opfyldning. Derfor er TinyLineMarker Sport netop tiltænkt klubber og skoler, som har mindre end 10 baner. Dette hænger også sammen med robottens hastighed ved opstregning - Pro-modellen opstreger således en fuld fodboldbane på 20 minutter, mens den lille nye Sport-model bruger 27 minutter. Til gengæld er prisen så lav, at den givetvis vil æde en del af TinyMobileRobots eksisterende marked.

-          Denne lancering bliver en af dem, hvor vi om måske et år ved, om det var en god idé eller en mindre god idé. For med så lav en pris kannibaliserer vi på en stor del af vores eget marked. Til gengæld er prisen nu nede i et niveau, hvor vi med ét åbner et markant større marked verden over – med næsten den samme funktionalitet i robotten. Strategien er således, at vi med den her nye satsning flytter så store markedsandele og åbner helt nye dele af markedet, at vi samlet set sætter en stor streg under vores toneangivende position på markedet, siger Jens Peder Kristensen, CEO i TinyMobileRobots.

Opstregninger sker ultra præcist via selskabets app, hvori man kan gemme klubbens baner. Ud over en markant lavere markedspris kan TinyLineMarker Sport leases for blot 1.975 kr. pr. måned, hvilket bliver endnu et vigtigt salgsparameter for selskabet. Til gengæld for den lavere pris må kunderne leve med en lidt lavere driftshastighed og kun én type sportsgren, hvor TinyLineMarker Pro understøtter alle sportsgrene. Flere banetyper og sportsgrene kan dog tilkøbes til Sport-modellen.

TinyMobileRobots har investorer som Vækstfonden, Styrelsen for Forskning og Innovation samt BOREAN ud over Anders Fauerskov, der tidligere var medejer af lydkoncernen TC Group. Sidstnævnte har for blot en måned siden stillet yderligere millioner til rådighed for TinyMobileRobots, som altså nu skal være med til at finansiere den globale udrulning af den nye sportsrobot.

Nøgleord

Kontakter

Jens Peder Kristensen, CEO, TinyMobileRobots, mobil 22 23 11 16 / jpk@tinymobilerobots.com
Presseservice: Jacob Lange, Lange PR, mobil 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

TinyMobileRobots' seneste skud på stammen: TinyLineMarker Sport
TinyMobileRobots' seneste skud på stammen: TinyLineMarker Sport
Download
TinyLineMarker Sport
TinyLineMarker Sport
Download
Jens Peder Kristensen, CEO, TinyMobileRobots
Jens Peder Kristensen, CEO, TinyMobileRobots
Download

Information om TinyMobileRobots

TinyMobileRobots
TinyMobileRobots
Sofienlystvej 9
8340 Malling

http://www.tinymobilerobots.com

Det tager op til fem timer for en erfaren opstregningsmand at tegne en fodboldbane op første gang. En robot fra TinyMobileRobots kan gøre det på 20 minutter, og derfor er der en kæmpe tidsmæssig og økonomisk gevinst ved at lade en robot stå for opstregningen. Markedet er stadigvæk gryende, men over alt i verden får boldklubber, parkejere, skoler og universiteter øjnene op for, hvad robotteknologien kan. Og når først banerne er lagret på en tablet, er det blot at trykke på knappen, så klarer robotten hele opstregningen med meget stor nøjagtighed.

Set hen over en sæson, hvor græsset klippes ofte, kan tidsbesparelsen for en kommune eller en stor fodboldklub være betragtelig – tid, der i stedet kan anvendes på at udbedre skader eller forbedre græskvaliteten på banerne. Til dato har TinyMobileRobots’ TinyLineMarker opstreget 168.353 baner rundt om i verden, hvor der på førstemarkeringen er sparet et sted mellem tre og fire timers arbejde. Ud over opstregningsrobotterne udvikler og producerer TinyMobileRobots opstregningsrobotter til landmålere og entreprenører samt robotter til formarkering af vejbaner i lufthavne og på lande- og motorveje. Læs mere på www.tinymobilerobots.com

Følg pressemeddelelser fra TinyMobileRobots

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TinyMobileRobots