TinyMobileRobots

Dansk robotproducent henter ny millioninvestering

Del
Den aarhusianske robotproducent TinyMobileRobots har netop sikret sig en kapitalindsprøjtning på 13 millioner kroner, der skal være med til at sætte yderligere fart under udviklingen af en helt ny robot. Det er bl.a. den tidligere medejer af TC Group Anders Fauerskov, der sammen med Mads Genefke og Sune Larsen stiller millionerne til rådighed for TinyMobileRobots.
TinyLineMarker fra danske TinyMobileRobots anvendes bl.a. i fodboldklubben Manchester United
TinyLineMarker fra danske TinyMobileRobots anvendes bl.a. i fodboldklubben Manchester United

TinyMobileRobots udvikler, producerer og sælger robotter til opmåling og opmærkning. Virksomheden bygger på egenudviklet teknologi og råder over et af verdens mest specialiserede inhouse R&D-teams. Det gør, at TinyMobileRobots ikke er afhængig af nøglekomponenter fra underleverandører. Begge dele har været afgørende faktorer forud for udviklingen af virksomhedens første robot til opmåling og opmærkning af infrastruktur. Den kom på markedet i 2016 og blev lynhurtigt markedsledende blandt landmålere og vejmarkeringsfirmaer i en lang række lande. I 2017 lancerede TinyMobileRobots virksomhedens første robot til opmærkning af sportsbaner, som på kort tid erobrede en stor del af markedet i bl.a. Danmark, England og USA. Den har siden etableret sig som en af de mest nøjagtige, effektive og brugervenlige robotter for boldklubber, kommuner, parker og universiteter verden over.

TinyMobileRobots fik fra starten investorer som Vækstfonden, Styrelsen for Forskning og Innovation samt BOREAN med ombord, men også Anders Fauerskov, tidligere medejer af lydkoncernen TC Group, har før skudt et millionbeløb ind i virksomheden. Nu stiller han yderligere millioner til rådighed for TinyMobileRobots sammen med salgs- og marketingchef Mads Genefke og Sune Larsen, der oprindeligt var med til at udvikle den første robot til landmåling og vejmarkering.

-          Vi har på få år skabt en global robotvirksomhed, der bygger på dansk teknologi koblet med et superstærkt team af nogle af verdens bedst robotudviklere. Vores robotter er unikke på den måde, at de ikke vejer ret meget og samtidig er ekstremt nøjagtige og effektive. Med yderligere 13 millioner kroner fra vores investorer kan vi nu fokusere målrettet på at færdigudvikle vores næste robot, som kommer til at sætte en helt ny standard på markedet. Derfor er vi selvfølgelig meget tilfredse med, at investorerne sammen med os ser lyst på fremtiden for TinyMobileRobots, siger TinyMobileRobots CEO Jens Peder Kristensen, der selv sprang ud som selvstændig robotproducent i en alder af 54 år.

Den oprindelige robot fra TinyMobileRobots er videreudviklet på baggrund af open source-kode fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet. Den nye robot bliver på mange måder et kvantespring fremad i en branche, hvor TinyMobileRobots i forvejen er toneangivende på verdensplan, og det er musik i ørerne på Anders Fauerskov.

-          Som medinvestor er det selvfølgelig ekstremt vigtigt med scalability og replikerbarhed, så både virksomheden og investeringen kan mangedobles. TinyMobileRobots har formået at etablere sig på en lang række markeder, og det er lige nu relativt blue ocean overalt, hvor vi kommer frem. Derfor har jeg ikke tøvet med at stille yderligere kapital til rådighed, lyder det fra Anders Fauerskov, der solgte lydkoncernen TC Group til Music Group for godt 750 mio. kroner i 2015.

Mads Genefke, der til daglig er salgs- og marketingansvarlig i TinyMobileRobots, er med en millioninvestering for egne midler nu blevet medejer af sin egen arbejdsplads. Den sidste investor er Sune Larsen, der også ud af egen lomme investerer yderligere i den teknologi, han selv har været med til at udvikle.

Nøgleord

Kontakter

Jens Peder Kristensen, CEO, TinyMobileRobots, mobil 22 23 11 16 / jpk@tinymobilerobots.com
Presseservice: Jacob Lange, Lange PR, mobil 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

TinyLineMarker fra danske TinyMobileRobots anvendes bl.a. i fodboldklubben Manchester United
TinyLineMarker fra danske TinyMobileRobots anvendes bl.a. i fodboldklubben Manchester United
Download
TinyLineMarker Pro
TinyLineMarker Pro
Download
Jens Peder Kristensen, CEO, TinyMobileRobots
Jens Peder Kristensen, CEO, TinyMobileRobots
Download

Information om TinyMobileRobots

TinyMobileRobots
TinyMobileRobots
Sofienlystvej 9
8340 Malling

http://www.tinymobilerobots.com

Det tager op til fem timer for en erfaren opstregningsmand at tegne en fodboldbane op første gang. En robot fra TinyMobileRobots kan gøre det på 20 minutter, og derfor er der en kæmpe tidsmæssig og økonomisk gevinst ved at lade en robot stå for opstregningen. Markedet er stadigvæk gryende, men over alt i verden får boldklubber, parkejere, skoler og universiteter øjnene op for, hvad robotteknologien kan. Og når først banerne er lagret på en tablet, er det blot at trykke på knappen, så klarer robotten hele opstregningen med meget stor nøjagtighed.

Set hen over en sæson, hvor græsset klippes ofte, kan tidsbesparelsen for en kommune eller en stor fodboldklub være betragtelig – tid, der i stedet kan anvendes på at udbedre skader eller forbedre græskvaliteten på banerne. Til dato har TinyMobileRobots’ TinyLineMarker opstreget 168.353 baner rundt om i verden, hvor der på førstemarkeringen er sparet et sted mellem tre og fire timers arbejde. Ud over opstregningsrobotterne udvikler og producerer TinyMobileRobots opstregningsrobotter til landmålere og entreprenører samt robotter til formarkering af vejbaner i lufthavne og på lande- og motorveje. Læs mere på www.tinymobilerobots.com

Følg pressemeddelelser fra TinyMobileRobots

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TinyMobileRobots

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye