SMVdanmark

Tilbagebetaling af moms og lønsum er tiltrængt hjælp

Del

Regeringen har på et pressemøde foreslået, at SKAT betaler sine moms- og lønsumsbetalinger tilbage til virksomhederne. SMVdanmarks vicedirektør roser initiativet, og mener, at det kan afhjælpe noget af den akutte mangel på likviditet. Han peger dog på, at der fortsat er virksomheder, der falder igennem nettet af støtteordninger.

Erhvervsminister Simon Kollerup, finansminister Nicolai Vammen, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og skatteminister Morten Bødskov har på et netop afholdt pressemøde foreslået, at SKAT tilbagebe-taler sidste momsbetaling til virksomheder som et rentefrit lån.

”Vi har længe efterspurgt tilbagebetaling af moms og skat, da det kan hjælpe mange virksomheder med deres akutte likviditetsproblemer. Dette initiativ hjælper i særlig grad de SMV’er der er kommet ekstra i klemme fordi de ikke kan få lån i banken. Jeg vil derfor takke regeringen for at lytte.

Vi kan dog samtidig se, at der er behov for yderligere tiltag, hvis vi skal undgå, at en stor del af landets små og mellemstore virksomheder må lukke. Vores medlemmer har i gennemsnit mistet over 60 pct. af omsætningen og hvert femte kan ikke betale regningerne lige nu og her," siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt og fortsætter:

”Det var et samlet folketing, der hjalp virksomhederne sidst. Vi håber og forventer derfor også, at et samlet folketing vil lappe de store huller, der fortsat er i sikkerhedsnettet. Der er både et akut behov for likviditet lige nu og her. Og så bliver vi nødt til at hjælpe de mange virksomheder, som lige nu får meget begrænset hjælp.” 

SMVdanmark præsenterer 22 forslag til yderligere initiativer. De består bl.a. af forslag om at hjælpepak-kerne skal forlænges og forbedres, bedre hjælp til iværksættere og yderligere hjælp fra staten til virk-somhedernes likviditet.

”Der er mange forskellige slags virksomheder med forskellige behov. Derfor bliver der også nødt til at være mange forskellige hjælpepakker, så hele erhvervslivet er dækket ind. Det er noget andet der skal dække højvækstvirksomhederne end det, der skal hjælpe den tvangslukkede frisør, men jeg er glad for, at regeringen allerede inden de politiske forhandlinger har opfyldt 4 af vores ønsker,"  siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt."

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum