Bog & idé

Tilbage til klassikerne: Bog & idé kårer Årets Spil 2021

Del

Danskerne er en inkarneret brætspilsnation og for 11. år i træk har testfamilier over hele landet været med til at teste og kåre Årets Spil i Bog & idé i fire kategorier.

Brætspillet har fået et regulært corona-boost. For syvende år i træk viser Bog & idés salgsresultater tocifrede væksttal i brætspilskategorien og pandemien har ikke gjort interessen mindre - tværtimod. Årets vinderspil bærer desuden præg af, at danskerne har fundet tilbage til kendte klassikere, hvor alle kan være med.

”Om det er de usikre tider, der har fået danskerne til at finde tryghed i de velkendte spil eller blot en tilfældighed, er svært at sige, men der tegner sig i hvert fald en tendens blandt årets vindere i de forskellige kategorier,” fortæller Martin Kærgaard, der er indkøbschef for spil og legetøj ved Bog & idés kædekontor, Indeks Retail A/S.

Med hjælp fra danske testfamilier kårer Bog & idé Årets Spil 2021 i de tre traditionelle kategorier ’familiespil’, ’børnespil’ og ’voksenspil’, samt i årets nye kategori, ’Årets Nyhed’.

Årets Familiespil:
I familiekategorien har testfamilierne kåret det trefarvede bygge- og balancespil ’Klodsmajor’ som vinder. Klodsmajor emmer af nostalgi og sommerhusstemning, og blev kommercialiseret helt tilbage i 1983. Der er virkelig tale om et spil, hvor hele familien kan være med, og på trods af spillets simple regler kan spændingen let nå kogepunktet.

Årets Børnespil:
Det er det klassiske taktikspil ’Spejle Æg’ som løber med prisen for Årets Børnespil 2021. Spejle Æg har eksisteret i mange år, og er et af de mest populære og bedst sælgende danske brætspil nogensinde.

Årets Voksenspil:
I kategorien voksenspil har der dog sneget sig en nyere spiller til tops, nemlig Bezzerwizzer Ord – en del af den voksende i Bezzerwizzer-spilfamilie. I denne udgave er sproget i fokus, og mens nogle af kategorierne ligner dem vi kender fra det originale Bezzerwizzer, er andre helt nye og kræver f.eks. tegneplade og tusch.

Årets Nyhed:
Som noget nyt i år har Bog & idé introduceret kategorien ’Årets nyhed’, hvor der kåres et nyt spil på markedet. Her er det et dansk spil, ’Tropic Race’, som løber med sejren. Tropic Race er børneversionen af spillet ’Arctic Race’, der udkom i 2020. Spillet foregår som et løb gennem junglen, hvor det gælder om at være den første, der får alle sine aber over floden uden at blive spist af løven.

Sådan kåres Årets Spil:
For at komme i betragtning som Årets Spil, sender spilproducenterne deres bud ind til test og udvælgelse hos Bog & idé. Det er ikke et krav, at spillet sælges i Bog & idé. Alle indsendte spil bliver vurderet af forbrugerpaneler svarende til de tre spilkategorier, så bedømmelserne bliver så troværdige som muligt. I testen tages der stilling til underholdningsværdi, hvorvidt det passer til målgruppen, om reglerne er til at forstå m.m. Forbrugerpanelerne tildeler herefter spillene point i de forskellige kategorier. Spillene med den størst samlede pointsum vinder.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt:

Martin Kærgaard, Category Manager Spil/Legetøj
Direkte: 76 75 12 20
Mobil: 25 41 26 66
Mail: mak@i-r.dk

Julie Brinck-SøjbergKommunikationsansvarligIndeks Retail A/S

Koordinerer pressehenvendelser og faciliterer interviews etc.

Tlf:76752001Tlf:21897345jbs@i-r.dk

Marianne Lyngby PedersenAdm. direktørIndeks Retail A/S

Står til rådighed for udtalelser til indslag, interviews, artikler o.l., som har relevans for branchen, vores butikker og vores brand.

Tlf:20235936

Billeder

Links

Information om Bog & idé

Bog & idé
Bog & idé
Mossvej 2
8700 Horsens

76752000https://www.bog-ide.dk/

Bog & idé er Danmarks største boghandlerkæde. Kompetent vejledning og kundeservice er omdrejningspunktet for vores forretning. Vi stræber efter at tilbyde et inspirerende sortiment af høj kvalitet til alle vores kunder, præsenteret gennem et stærkt koncept og med et løfte om ’mere inden i’. Du finder os over hele landet.

Bog & idé er tilknyttet kædekontoret, Indeks Retail A/S, som også er kædekontor for hhv. BOGhandleren og Legekæden.