Tilbage efter sommerferien - sådan får du medarbejderne godt i gang
De danske arbejdspladser har det seneste år erstattet fysiske møder med Teams, Zoom, Google Meet og Skype. Digitaliseringen har været en øjenåbner for hjemmearbejdets muligheder og givet medarbejderne stor fleksibelt. Men det sociale med kollegerne, den faglige udvikling og sågar kantinen gør, at stadig flere igen ønsker at skifte spisebordet ud med hæve-sænke-bordet. Efter sommerferien vil mange for alvor vende tilbage til en mere normal hverdag.
”En ny indretning og en blid start kan være værktøjerne til få medarbejder godt tilbage på pinden”, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.
Nye arbejdszoner
Passer kontorindretningen til den nye hverdag? Det kan virksomhederne med fordel overveje. For med de mange onlinemøder - som sandsynligvis er kommet for at blive - vil der blandt andet være behov for flere små ringerum på kontorerne. Men der vil også være brug for rammer, der lægger op til at pleje det sociale samvær med kollegaen, som har været savnet og efterspurgt under corona. Derfor er det ikke givet, at virksomheder vil nedskalere på pladsen til medarbejderne, selvom flere i fremtiden formodentlig vil arbejde hjemmefra et par dage om ugen, mener Jannick Nytoft.
”Coronakrisen kræver nye måder at tænke og indrette sig på. Flere steder vil der være behov for større afstand og mere luft på arbejdspladsen - og måske også helt nye arbejdszoner.”
Tæret på kræfterne
Som virksomhedsleder bør man også overveje, om et par ugers sommerferie har været nok til at lade medarbejdernes batterier op. For mange har coronakrisen tæret på kræfterne, understreger Louise Luxhøi, der er erhvervspsykologisk rådgiver og driver konsulentvirksomheden Innovate Your Mindset.
Hun giver lederne følgende tre råd til at hjælpe medarbejderne blidt i gang:
Den personlige samtale: Tag en uformel samtale med medarbejderne om, hvordan de har haft det under krisen, og hvordan de har det lige nu. Det er vigtigt, at du som leder spotter og supporterer de medarbejdere, som ikke har det så godt - det er statistisk set temmelig mange.
Eget tempo: Inviter medarbejderne til at komme ind på kontoret i eget tempo. En hel arbejdsuge i virksomheden kan virke uoverskuelig. Er en medarbejder tilbøjelig til fortsat at blive hjemme, så spørg vedkommende, hvad der skal til for at komme ind på kontoret. Måske noget så simpelt som arbejdsro.
Genskab fællesskabet: Mange har mistet fornemmelsen af tilhørsforhold til både arbejdspladsen og kollegaerne. Sæt tid af til sociale arrangementer, hvor kollegaerne bliver rystet sammen og lad dem genfinde glæden ved fællesskabet.
Kontakter
Jannick NytoftAdm. direktør
Tlf:27112073jny@ejd.dkStine Rud SkovKommunikationskonsulent
Tlf:50512885sts@ejd.dkInformation om EjendomDanmark
EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.
Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Politisk flertal enige om at sikre bedre muligheder for digital kommunikation mellem lejer og udlejer2.7.2025 11:16:25 CEST | Pressemeddelelse
Et politisk flertal bestående af Regeringen, Det Konservative Folkeparti og SF er enige om at ændre lejeloven så digital kommunikation mellem lejer og udlejer i fremtiden bliver nemmere. EjendomDanmark har sammen med LLO længe samarbejdet med Social- og Boligministeriet for at finde en løsning.
Når feriekufferten gemmer på andet end minder: Undgå væggelus2.7.2025 07:03:00 CEST | Pressemeddelelse
Væggelus rejser let med hjem fra ferien – og det kan blive en dyr fornøjelse. EjendomDanmark giver dig gode råd til, hvordan du undgår dem.
Sommerens Airbnb-udlejning kan koste dig dyrt: Her er, hvad mange glemmer26.6.2025 08:21:40 CEST | Pressemeddelelse
Det kan virke oplagt at udleje boligen i ferien – men glemmer du regler og ansvar, kan det ende med en dyr lærestreg. EjendomDanmark deler fem ting, du skal være opmærksom på.
Private lejeboliger er populære som aldrig før: Storbyer driver rekordlav boligtomgang28.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny rapport fra EjendomDanmark viser, at boligtomgangen er nede på 2,3 procent – det laveste niveau nogensinde. Det skyldes især udviklingen i Aarhus og København, hvor lejeboligen i høj grad er et attraktivt alternativ til en ejerbolig.
Huslejenævn: Flertal i Folketinget ønsker opgør med utidige regler om strafgebyr22.5.2025 10:35:52 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i Folketinget har anerkendt, at der er brug for et genbesøg af den uhensigtsmæssige praksis, hvor et strafgebyr fra huslejenævnene stadig skal betales, selvom beslutningen omgøres i retten. EjendomDanmark har arbejdet intenst med emnet og ser frem til, at det nu skal indgå i kommende forhandlinger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum