Lolland Kommune

Ti nye ledere til skoler og dagtilbud i Lolland Kommune

Del

Den nye organisering af kommunens skoler og dagtilbud, som blev vedtaget før sommerferien skal give mere nærværende ledelse, mere lokal tilstedeværelse og mere selvstændighed til skolerne og dagtilbuddene. Lederne går forrest i det arbejde, og Lolland Kommune søger lige nu ti nye ledere, som skal indgå i ledelsesteamet.

Børnehaven Stjernehuset
Børnehaven Stjernehuset

I Lolland Kommune vil der fremover være to skoler i Nakskov, en skole i Maribo, en skole i Rødby og fire landsbyskoler uden for byerne. Dagpleje, vuggestuer og børnehaver vil i byerne være samlet under én leder, og på landet lægges dagtilbuddet sammen med skolen.

Skoler og dagtilbuds lokale forankring skal styrkes, kvaliteten skal højnes, og til at gå forrest i det spændende og udfordrende arbejde søger Lolland Kommune lige nu ti ledere til kommunens skoler og dagtilbud. 

"Lederne i vores skole og dagtilbud får ligesom medarbejderne en nøglerolle. Der er ingen tvivl om, at den fornyede opmærksomhed på at decentralisere ledelsen på skolerne og i dagtilbuddene sender et tydeligt signal om ønsket om mere selvstændige skoler, vuggestuer og børnehaver, hvor ledelsen er tæt på børn, forældre og nærmiljøet," fortæller sektorchef for Skole og Dagtilbud, Espen Fossar Andersen, og fortsætter: 

"Vi går en spændende tid i møde, hvor vi skal finde balancen mellem en fælles kommunal retning med plads til lokale forskelle. De nye ledere vil derfor få rig mulighed for at arbejde med såvel strategisk ledelse som den pædagogiske ledelse." 

Med den nye organisering følger større selvstændighed for skolernes og dagtilbuddenes ledelse. Forældre og børn vil opleve, at der er kortere vej fra idé til handling end tidligere, da lederen på skolen eller i børnehaven kan tage beslutningen. Det er også den leder forældrene kender, som har ansvaret for den pædagogiske udvikling, der sker omkring deres barn. På skolerne vil lederne i højere grad tegne skolen sammen med skolebestyrelsen, og der skal igen nedsættes skolebestyrelser til hver enkelt skolematrikel.

Den nye organisering skal styrke skole og dagtilbud og sikre en tæt kontakt til forældre og børn. Lederne skal helt ud på stuerne og i klasseværelserne og være med til at sikre den pædagogiske kvalitet. De skal samarbejde på tværs af matrikler, hvor de deler viden, indgå i samarbejder og sammen skabe et sammenhængende og ensartet tilbud på tværs af kommunens skoler og dagtilbud.

De opslåede lederstillinger kan ses på www.lolland.dk/kommunen/stillinger-i-kommunen/ledige-stillinger, ligesom der kan læses mere om skoler og dagtilbud på www.lollandskoleogdagtilbud.dk.

Nøgleord

Kontakter

Espen Fossar Andersen
Sektorchef for Skole og Dagtilbud
Tlf. 2380 7367

Billeder

Børnehaven Stjernehuset
Børnehaven Stjernehuset
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Overraskende udvikling: Færre udlændinge i Gentofte og Frederiksberg giver færre sociale udfordringer på Lolland5.9.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har i en årrække kæmpet med faldende befolkningstal og en skæv befolkningssammensætning. Trods en aktiv socialpolitik har det været svært at vende udviklingen – men nu er der hjælp fra en uventet kant: Svaret er ikke flere i arbejde eller tidlig indsats for udsatte børn. Det er færre udlændinge i Frederiksberg og Gentofte kommuner. Det er i hvert fald den logik udligningssystemet arbejder efter.

Digital træning øger ældres livskvalitet2.9.2019 15:03:55 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har testet træningskonceptet DigiRehab for at se, hvordan det digitale træningsforløb kan gøre ældre borgere mere selvhjulpne og øge deres livskvalitet. En række borgere, som modtager hjemmehjælp og personlig pleje, har sammen med sundhedsmedarbejderne fulgt et individuelt tilrettelagt træningsprogram på en tablet to gange om ugen i 12 uger. Forløbet har vist sig både at have en positiv effekt på deres funktionsevne og på medarbejdernes arbejdsglæde. På baggrund af de gode resultater vil Lolland Kommunes hjemmepleje snart gå i gang med at implementere DigiRehab.

Lolland Kommune fejrer lokale veteraner29.8.2019 09:11:06 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger markerer igen i år Den Nationale Flagdag for nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov torsdag den 5. september kl. 18.30-19.00. Efterfølgende bliver der holdt en offentlig højtidelig i Sankt Nikolai Kirke, og til sidst er der en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum