Lolland Kommune

Ti nye ledere til skoler og dagtilbud i Lolland Kommune

Del

Den nye organisering af kommunens skoler og dagtilbud, som blev vedtaget før sommerferien skal give mere nærværende ledelse, mere lokal tilstedeværelse og mere selvstændighed til skolerne og dagtilbuddene. Lederne går forrest i det arbejde, og Lolland Kommune søger lige nu ti nye ledere, som skal indgå i ledelsesteamet.

Børnehaven Stjernehuset
Børnehaven Stjernehuset

I Lolland Kommune vil der fremover være to skoler i Nakskov, en skole i Maribo, en skole i Rødby og fire landsbyskoler uden for byerne. Dagpleje, vuggestuer og børnehaver vil i byerne være samlet under én leder, og på landet lægges dagtilbuddet sammen med skolen.

Skoler og dagtilbuds lokale forankring skal styrkes, kvaliteten skal højnes, og til at gå forrest i det spændende og udfordrende arbejde søger Lolland Kommune lige nu ti ledere til kommunens skoler og dagtilbud. 

"Lederne i vores skole og dagtilbud får ligesom medarbejderne en nøglerolle. Der er ingen tvivl om, at den fornyede opmærksomhed på at decentralisere ledelsen på skolerne og i dagtilbuddene sender et tydeligt signal om ønsket om mere selvstændige skoler, vuggestuer og børnehaver, hvor ledelsen er tæt på børn, forældre og nærmiljøet," fortæller sektorchef for Skole og Dagtilbud, Espen Fossar Andersen, og fortsætter: 

"Vi går en spændende tid i møde, hvor vi skal finde balancen mellem en fælles kommunal retning med plads til lokale forskelle. De nye ledere vil derfor få rig mulighed for at arbejde med såvel strategisk ledelse som den pædagogiske ledelse." 

Med den nye organisering følger større selvstændighed for skolernes og dagtilbuddenes ledelse. Forældre og børn vil opleve, at der er kortere vej fra idé til handling end tidligere, da lederen på skolen eller i børnehaven kan tage beslutningen. Det er også den leder forældrene kender, som har ansvaret for den pædagogiske udvikling, der sker omkring deres barn. På skolerne vil lederne i højere grad tegne skolen sammen med skolebestyrelsen, og der skal igen nedsættes skolebestyrelser til hver enkelt skolematrikel.

Den nye organisering skal styrke skole og dagtilbud og sikre en tæt kontakt til forældre og børn. Lederne skal helt ud på stuerne og i klasseværelserne og være med til at sikre den pædagogiske kvalitet. De skal samarbejde på tværs af matrikler, hvor de deler viden, indgå i samarbejder og sammen skabe et sammenhængende og ensartet tilbud på tværs af kommunens skoler og dagtilbud.

De opslåede lederstillinger kan ses på www.lolland.dk/kommunen/stillinger-i-kommunen/ledige-stillinger, ligesom der kan læses mere om skoler og dagtilbud på www.lollandskoleogdagtilbud.dk.

Nøgleord

Kontakter

Espen Fossar Andersen
Sektorchef for Skole og Dagtilbud
Tlf. 2380 7367

Billeder

Børnehaven Stjernehuset
Børnehaven Stjernehuset
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Massiv opbakning til foreningskonference16.1.2020 08:42:45 CETPressemeddelelse

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Forslag om ændret adgang til ældreboliger sendes i høring14.1.2020 09:39:50 CETPressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. marts at sende forslag om justering af kommunens kvalitetsstandarder for ældre-, pleje- og midlertidige boliger i høring i otte uger. For kvalitetsstandarderne for pleje- og midlertidige boliger er der alene tale mindre præciseringer og ændringer af layout, mens der for kvalitetsstandarden for ældreboliger foreslås en ændring af kravene for adgangen til boligerne.

Mød Ældre & Sundhed på Skills14.1.2020 09:07:39 CETPressemeddelelse

Lolland Kommunes sektor for Ældre & Sundhed er med, når unge fra landets erhvervsskoler dyster i DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar. En flok medarbejdere og to af kommunens social- og sundhedsassistentelever står i Hal E stand E-024, hvor de vil fortælle om de mange gode muligheder for at uddanne sig og arbejde inden for SOSU-området i Lolland Kommune. Fredag den 17. januar får de selskab af borgmester Holger Schou Rasmussen og sektorchef Søren Wollesen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum