Ti hunde indleveret til Bornholms Internat

Det krævede en hurtig indsats fra Dyrenes Beskyttelses beredskab, da ti hunde - to tæver og otte hvalpe - fik brug for hjælp på Bornholm i starten af marts. Heldigvis var der plads på Bornholms Internat i Østerlars, hvor hundene skal bo, indtil hvalpene fylder otte uger og er klar til et ny hjem. Hvalpene er af blandingen labrador og samojede, og alle ti hunde har det efter omstændighederne godt.
- De voksne hunde var underernærede og havde ikke fået nok mad, men deres hvalpe var så fine og i rigtig god stand. Mødrene havde givet hvalpene alt, og så var der ikke noget tilbage til dem selv. Da vi modtog de to hundefamilier, var de både tørstige og sultne, og de startede med at drikke flere liter vand. Der nogle kærlige og sociale hunde, alle sammen, og tidligere ejer har behandlet dem godt, siger Lone Bendixen, Internatleder på Bornholms Internat.
Hundene har boet med deres tidligere ejere i en campingvogn, hvilket ikke fungerede med så mange hunde, og de var taknemmelige for at få hjælp, da den store hundeflok var vokset dem over hovedet. De havde yderligere en hanhund, som Dyrenes Beskyttelse har hjulpet med at få kastreret, så den kunne blive ved tidligere ejer.
Kunne ikke komme i pleje
De to tæver og deres otte hvalpe fungerer rigtig godt sammen med Lone Bendixens egne hunde, så de næste uger, indtil hvalpene fylder otte, står den på masser af omsorg og socialisering på Bornholms Internat.
- Vi har masser af plads på internatet, og mente derfor godt, at vi kunne passe mødrene og deres hvalpe. Vi forsøgte at finde en plejefamilie, men alle dem vi har, passer normalt killinger, og store hunde med hvalpene er bare noget andet. Derfor flyttede de ind ved os, siger Lone Bendixen.
Hvalpene kommer på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside, når de er klar til at finde nye, kærlige hjem.
Større behov for hjælp til dyr og mennesker
Sagen er en i rækken af et stigende antal sociale sager som Dyrenes Beskyttelse håndterer. I 2022 rykkede Dyrenes Beskyttelses beredskab af frivillige dyrereddere ud til 2539 dyr i 915 sociale sager - 52 procent flere end i 2020.
- Vi vurderer altid, hvordan vi bedst kan hjælpe både dyr og mennesker, når vi får denne type henvendelser. I denne sag ønskede ejer selv, at vi hjalp med at tage de to tæver og hvalpene, og så ville de gerne beholde hanhunden, så derfor hjalp vi en kastration, siger Anders Højgaard Tølbøll, Dyrlæge ved Dyrenes Beskyttelse.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder




Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Forfærdelig udvikling skal stoppes: Lange grisetransporter sætter igen rekord8.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Aldrig før har danske landmænd sendt så mange grise på lange dyretransporter. I 2024 blev flere end 13 millioner grise sendt ned igennem Europa på ture af mere end otte timers varighed. Udviklingen er en dyrevelfærdskatastrofe, og de lange transporter skal forbydes, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse til ministeren: Hjælp os med at stoppe kattekaos2.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark har langt om længe fået et samlet katteregister, der skal gøre det nemmere at beskytte og finde savnede dyr. Men der er akut behov for obligatorisk mærkning og registrering af ejerkatte, hvis de massive problemer med dumpede, forvildede og misrøgtede katte skal løses.
Uerfarne rålam i trafikken: Maj byder på mange påkørsler25.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I slutningen af foråret begynder sidste års rålam at færdes rundt alene i søgen efter deres eget område at slå sig ned i. De er uerfarne og har derfor heller ikke helt styr på farerne i trafikken. Det medfører, at maj er en af de måneder med flest hjortepåkørsler.
Tre konkrete tiltag: Sådan sameksisterer vi med ulven23.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Paintballkugler, vogterhunde og en langt større anvendelse af ulvesikkert hegn skal være med til at sikre sameksistensen med ulve, lyder opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse.
Kattekillinger i nød: Dyrenes Beskyttelse mangler plejefamilier til udsatte killinger16.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Udsigten til en sæson med tusindvis af efterladte og indleverede kattekillinger får Dyrenes Beskyttelse til at efterlyse plejefamilier, der kan være med til at sikre killingernes overlevelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum