DI Thy Mors

Thisted stormer frem i DI-undersøgelse: En af landets bedste kommuner at drive virksomhed i

Del

Virksomhederne stortrives i Thy. Og rammerne er på plads til endnu mere vækst og fremgang. Det er konklusionen i DI’s årlige undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima, hvor Thisted Kommune stryger ind som landets sjette bedste erhvervskommune.

For 10. år i træk tager DI temperaturen på den service og de forhold, som kommunerne tilbyder lokale virksomheder i Danmark. Og ifølge formanden for DI Thy/Mors har det aldrig været bedre at drive virksomhed i det nordvestjyske.

- Vi har flyttet os fra at være et udkantsområde til at være et af de bedste områder i landet at drive virksomhed i. Og det er altså kommunernes fortjeneste. Både i Thy og på Mors bliver virksomhederne prioriteret højt. Det har skabt tillid og en fornemmelse af, at udfordringer er noget, vi løser sammen, siger formand for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen.

Thisted Kommunes sjetteplads er det bedste nordjyske resultat, siden undersøgelsen startede i 2010. Det lå ellers ikke i kortene, da kommunen i perioden fra 2012 til 2016 slingrede rundt blandt de 10 lavest rangerede kommuner. Dialog og hårdt arbejde har dog sikret et stort comeback.

- Der var lidt krisestemning i Thy for år tilbage, men kommunen tog arbejdshandskerne på, og har siden skabt mange gode resultater. En effektiv og fleksibel forvaltning. Styrket dialog og klar arbejdsdeling mellem kommune og erhvervsforening. Nye rammer for vækst og iværksætteri i Thy Huset. Udvidelsen af Hanstholm Havn, som er langt foran tidsplanen. Fantastisk branding af naturen og kulturen, som lokker unge mennesker til. Ja, jeg kunne blive ved, siger Tage Odgaard Nielsen.

I årets undersøgelse vinder Thisted Kommune i underkategorien ”fysiske rammer”. Det handler blandt andet om at sikre gode erhvervsgrunde og digital infrastruktur. I kategorien ”kommunal sagsbehandling” er Thisted den næstbedste kommune i landet. Det skyldes primært en hurtig og afgiftsfri byggesagsbehandling. I kategorien ”information og dialog” hopper Thisted Kommune hele vejen fra nr. 67 ud af 93 til en flot femteplads.

Morsø Kommune gør sig bemærket i flere kategorier

Morsø Kommune er også blandt de bedste i landet inden for kategorien ”fysiske rammer”, hvor den puster nabokommunen i nakken som sjette bedste i landet. I kategorien ”uddannelse”, som blandt andet stiller skarpt på samarbejdet mellem folkeskoler og virksomheder, er Mors 12. bedste i landet. Det er et spring op af listen på hele 57 placeringer.

- Efterhånden kan man ikke undgå at se, at der er noget stort i gang heroppe. Vi har Smart Lift A/S, som for tredje gang tager DI’s initiativpris med hjem til Mors. Og nu har vi Thisted, som bare hamrer ind i top-10 blandt de bedste erhvervskommuner i Danmark. Det er en stolt DI-formand, der står foran dig i dag, slutter Tage Odgaard Nielsen.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Henrik Marcher Larsen, heml@di.dk, tlf.: 4015 8858 eller pressekoordinator Ditte Rieland, dirh@di.dk, tlf.: 2246 7822

Billeder

Information om DI Thy Mors

DI Thy Mors
DI Thy MorsFor yderligere information om DI Thy/Mors:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Økonomielev får tildelt stort ansvar og vinder årets lærling 201918.2.2019 10:00:00 CETPressemeddelelse

DI Thy/Mors lærlingepris 2019 går til 22-årige Malte Grysbæk Nørgaard, som er uddannet økonomiassistent fra Thy-Mors Energi A/S. Malte Grysbæk Nørgaard vinder prisen, fordi han i sin læretid har vist høj faglighed inden for økonomifaget. Det har betydet, at han trods sin unge alder har fået ansvar for flere af selskabets økonomifunktioner. Malte har desuden vist et usædvanligt stort engagement i sin rolle som medarbejder og som kollega i løbet af sin læretid hos Thy-Mors Energi A/S.

Tunge løft uden skader udløser initiativpris på Mors1.11.2018 14:00:00 CETPressemeddelelse

Det skal være slut med rygskader og nedslidte medarbejdere på byggepladsen. I hvert fald hvis man spørger hos Smart Lift A/S på Mors. De har nemlig udviklet vakuumlifte, som med en kombination af præcision og styrke kan løfte og montere vinduespartier og andre store elementer. Helt uden at medarbejderen behøver at bruge kræfter. Ifølge formanden for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen, har Smart Lift A/S ramt et stort behov i markedet. Et behov som har skabt grundlag for en kraftig skalering af Smart Lift A/S. Og som nu udløser DI Thy/Mors’ Initiativpris 2018. - Man kan faktisk sige, at Smart Lift løfter hele niveauet på byggepladserne. Liftene er med til at øge effektiviteten, fordi én mand pludselig kan lave tre mands arbejde. Der bliver mindre spild, fordi der er færre elementer, der går i stykker. Og endnu vigtigere, så slipper folkene for selv at løfte rundt på vinduer, gipsplader og andre tunge ting. Dét er ægte innovation, og det fortjener at blive hyldet, siger Tage Odgaard Niels

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum