Teknologipagten

Teknologipagten støtter 27 STEM-projekter

Del
27 projekter inden for områderne unge kvinder og STEM, digital opkvalificering og STEM og grøn omstilling og STEM-uddannelser har fået tildelt projektmidler af Teknologipagten. Dertil kommer støtte til kommuner under Teksperimentet, midler til understøttelse af kommunikationskampagner og midler til evaluering og effektmåling.

Uddannelser, der bidrager til den grønne omstilling, digital opkvalificering af SMV’er og flere piger, der introduceres for teknologi på en sjov, hyggelig og meningsfuld måde. Det er bare nogle af de temaer og projekter, der har fået midler i Teknologipagtens uddelingsrunder lige før årsskiftet. Der er også uddelt midler til evalueringsforløb for projekter og en række kommunikationskampagner, der har fået et ekstra boost for at nå ud til endnu flere i 2021.

Formålet med Teknologipagten er, at flere skal interessere sig for STEM, uddanne sig inden for STEM og anvende STEM i job. Meget af dette arbejde foregår ude i de konkrete projekter, som gennem inspiration, rollemodeller, opkvalificering og meget andet er med til at løfte danskernes STEM-kompetencer. Derfor er vi meget glade for at kunne sætte midler i spil ude hos projekterne, og vi ser frem til at følge, hvilken forskel den hjælpende hånd kan give rundt om i landet,” siger Christian Vintergaard, der er adm. direktør i Teknologipagten.

Stor glæde blandt modtagerne

Danmarks Tekniske Museum er én af de 27 modtagere af Teknologipagtens midler. De har fået midler til at udvikle undervisningsmaterialer til museets store 2021-udstilling ”SORT ENERGI OG GRØNNE HÅB”, der fortæller,hvordan fossile brændstoffer har revolutioneret de seneste 200 års historie, og ser ind i fremtiden på de fossilfrie teknologier, der skal sikre os en mere bæredygtig tilværelse.

”Vi er simpelthen så glade for støtten fra Teknologipagten. Midlerne gør, at vi i samarbejde med Engineer The Future kan udvikle undervisningsmaterialet, og med U/NORD, UU København og Forsyning Helsingør A/S kan arrangere uddannelsesdage, hvor unge i udskolingen og på ungdomsuddannelser kan få et indblik i, hvordan forskellige uddannelser på hver sin måde bidrager til den grønne omstilling. Vi glæder os til at komme i gang,” siger Birgitta Præstholm, projektansvarlig hos Danmarks Tekniske Museum.

Et projekt, der også har modtaget Teknologipagtens midler, er High5girls, der har fået midler til at komme endnu længere ud i landet med deres projekt.

”Vi er i High5Girls mega glade for den support, vi har fået fra Teknologipagten. Vi kan nu fortsætte vores arbejde med at introducere 13-19-årige piger for teknologi på en sjov, hyggelig og meningsfuld måde på hackatons og camps i hele Danmark. Derudover har vi fået adgang til et netværk af andre aktører, der arbejder mod samme mål som os, men med en anden indgangsvinkel. Herudover har der været nogle spændende events, som har været inspiration for os,” siger Marianne Andersen, stifter og forkvinde i High5Girls.

Projekters effekt på interessen for STEM skal evalueres

Teknologipagten har også givet midler til projekter, der vil evaluere og måle effekten af deres arbejde. Et af de projekter er Matematikcenter, der gerne vil evaluere deres hidtidige indsatser og samtidig undersøge projektets bidrag til at øge interessen for STEM-fagene.

”Støtten fra Teknologipagten betyder, at vi kan lave en stor evaluering af Matematikcenters indsatser, hvor vi sammen med Realize undersøger virkningen af Matematikcenters lokale lektiecaféer, online lektiecafé, Webmatlive og vores digitale materialesamling, Webmatematik.dk. Og så skal evalueringen naturligvis afdække Matematikcenters bidrag til en øget interesse for STEM-fagene blandt de unge, der bruger vores tilbud. Vi har en antagelse om, at en øget matematisk forståelse og succesoplevelser med matematik giver de unge mere mod på matematik. Det, tror vi, bidrager til, at de er mere tilbøjelige til at vælge og gennemføre en STEM-uddannelse,” siger Bolette Møller Jensen, sekretariatsleder hos Matematikcenter.

Midler giver langsigtet gevinst

Hos Dansk IT ser man de tildelte projektmidler fra Teknologipagten som en gevinst for projektet, ITTA SMV, der skal sikre de danske SMV’er et digitalt kompetenceløft, men i høj grad også som en gevinst for samfundet på længere sigt.

”Det er helt afgørende at sikre et digitalt kompetenceløft hos de danske SMV’er. Med midlerne fra Teknologipagten bliver vi bedre i stand til at løfte denne vigtige opgave, da projektet, ITTA SMV, hjælper SMV’erne med at blive bevidste om deres digitale kompetencegab og om, hvordan de kan styrkes. Den langsigtede gevinst er øget produktivitet og konkurrenceevne. De to ting er vigtigere end nogensinde,” udtaler Rikke Hvilshøj, adm. direktør i Dansk IT.

Listen med alle 27 modtagere kan ses her: /media/793144/modtagere-af-midler-fra-teknologipagten-2020.pdf

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information:


Christian Vintergaard, adm. direktør i Teknologipagten, tlf. 28 75 41 91


Birgitta Præstholm, projektansvarlig ved Danmarks Tekniske Museum, tlf. 26807655, bp@tekniskmuseum.dk


Marianne Andersen, stifter og forkvinde i High5girls, tlf. 26351660, ma@high5girls.dk


Bolette Møller Jensen, sekretariatsleder ved Matematikcenter, tlf. 60129835, bolette@matematikcenter.dk


Christina Elgeti Busch, projektleder ved Dansk IT, tlf. 23306646, ceb@dit.dk



For mere information om de andre modtagere kontakt venligst:


Sigurd Schou Madsen, presse- og kommunikationschef i Teknologipagten, tlf. 31 40 28 69

Vedhæftede filer

Links

Information om Teknologipagten

Teknologipagten
Teknologipagten
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.teknologipagten.dk/

Teknologipagten skal styrke danskernes STEM-kompetencer. Formålet med pagten er, at flere skal interessere sig for STEM, uddanne sig inden for STEM og anvende STEM i job.

Teknologipagten har blandt andet som mål, at 20 pct. flere skal gennemføre STEM­-uddannelser både på faglært og vide­regående niveau.

Med Teknologipagten giver regeringen, erhvervslivet, uddannelses-institutioner, or­ganisationer og andre aktører håndslag på at gennemføre projekter og aktiviteter for at styrke arbejdsstyrkens tekniske og digitale kompe­tencer og spore flere unge ind på STEM­-uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra Teknologipagten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologipagten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye