Teknologipagten er en succes to år efter sin fødsel

Inden udgangen af 2020 vil mere end 1,6 mio. have deltaget i Teknologipagtens mere end 110 projekter, som på forskellig vis arbejder for at løfte den fælles STEM-dagsorden.
Dermed ser Teknologipagten på rekordtid ud til langt at overstige forventninger-ne til antallet af deltagere. Samtidig er optaget på STEM-uddannelserne steget med en procent i perioden. Det er et tal, der tyder på at vokse, idet 19.870 har søgt ind på en STEM-uddannelse i 2020, hvilket er en stigning på 8 pct. i forhold til sidste år.
Det glæder erhvervsminister Simon Kollerup (S), som peger på, at det er med en STEM-uddannelse i hånden, at man kan være med til at finde løsningerne på nog-le af de udfordringer, vi står over for som samfund.
”Vi har i den grad brug for folk, der kan noget med teknologi, naturvidenskab og digitalisering. De gør en kæmpe forskel for vores samfund. Det er fx dem der er med til at finde lægemidler mod corona. Det er også kompetencer, som kan gøre os endnu bedre til at finde løsninger på klimaproblemerne og få os i mål med den grønne omstilling” siger erhvervsministeren.
Det er vigtigt, at politikerne og erhvervslivet går sammen om at skabe initiativer, der kan være med til at opgradere den eksisterende arbejdsstyrke, så de nødven-dige kompetencer kan hjemmefødes i den enkelte virksomhed.
På den måde sikres, at flest muligt i den eksisterende arbejdsstyrke kan være med til at gøre en forskel på arbejdsmarkedet, også på sigt, samtidig med at man på den korte bane løser virksomhedernes akutte rekrutteringsproblemer.
En ubetinget succes med stor rækkevidde
Med mere end 110 projekter, mere end 800 partnere og andre deltagerorganisa-tioner og mere end 1,6 mio. deltagere i Teknologipagtens projekter er Teknologi-pagten massivt til stede ude i alle hjørner af STEM-området.
Formand for TeknologipagtRådet, André Rogaczewski, som til daglig er CEO i Netcompany, kalder Teknologipagtens første to år ”en ubetinget succes”.
”Vi skal huske, hvor vigtig en dagsorden Teknologipagten har ansvaret for at løf-te. Først og fremmest må behovet for tekniske og digitale kompetencer altid være en bred politisk dagsorden. Pagten gør en stor forskel. Vi har taget rigtige og vigtige skridt. Og vi er nærmest lige begyndt. Hvis vi i fællesskab sikrer, at én elev mere end i dag – fra hver af-gangsklasse i grundskolen – gennemfører en STEM-uddannelse, så kan vi nå Teknologipagtens ambitiøse målsætninger til glæ-de og gavn for hele samfundet.”, siger han.
Det glæder Christian Vintergaard, direktør i Teknologipagten, som forklarer, at sekretariatet har brugt de første to år på at opbygge en kritisk masse af stærke projekter og partnere.
I 2020 er fokus med blandt en række symposier, en ny hjemmeside med bedre mulighed for matchmaking og videndeling og en forældrekampagne målrettet forældre til børn i udviklingen skiftet hen mod at skabe konkret værdi for både projekter, partnere og den øvrige skare af interessenter på området.
”Vi knokler hver dag for at skabe værdi for vores partnere, for den overordnede STEM-dagsorden og for de ministerier, der har født os. På tværs af interesser, brancher, organisationer og kompetencer går vi i Teknologipagten sammen for at sætte de rigtige tiltag og projekter i søen, så vi på sigt kan opfylde ambitionen om at få markant flere til at tage en STEM-uddannelse, tilegne sig STEM-kompetencer via fx efteruddannelse og opkvalificering eller at få børn og unge til at interessere sig for, hvad man kan med STEM-kompetencer hele vejen fra grundskolen gennem hele uddannelsessystemet. Vi glæder os til at fortsætte arbejdet og skabe endnu flere stærke resultater til gavn for vores fælles vækst og velstand i Danmark”, siger han.
Nøgleord
Kontakter
Sigurd Schou MadsenPresse- og kommunikationschef
Sigurd Schou Madsen er presse- og kommunikationschef for både Fonden for Entreprenørskab og Teknologipagten
Tobias DinnesenPresse- og kommunikationskonsulent
Til daglig ansvarlig for den eksterne kommunikation i Teknologipagten.
Billeder

Information om Teknologipagten
Teknologipagten skal styrke danskernes STEM-kompetencer. Formålet med pagten er, at flere skal interessere sig for STEM, uddanne sig inden for STEM og anvende STEM i job.
Med Teknologipagten giver regeringen, erhvervslivet, uddannelses-institutioner, organisationer og andre aktører håndslag på at gennemføre projekter og aktiviteter for at styrke arbejdsstyrkens tekniske og digitale kompetencer og spore flere unge ind på STEM-uddannelser.
Teknologipagten har blandt andet som mål, at 20 pct. flere skal gennemføre STEM-uddannelser både på faglært og videregående niveau. Det svarer til ca. 10.000 flere personer med uddannelser på STEM-området.
Følg pressemeddelelser fra Teknologipagten
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologipagten
Teknologipagten udpeger ni fyrtårnsprojekter1.11.2021 09:12:53 CET | Pressemeddelelse
TeknologipagtRådet har udvalgt ni projekter som eksempler på særligt gode projekter, andre kan lade sig inspirere af. De ni projekter får nu titel af fyrtårnsprojekter.
Teknologipagten og Uddannelsesstyrelsen samarbejder om online video-tutorials27.5.2021 13:36:49 CEST | Pressemeddelelse
Nyt samarbejde mellem Teknologipagten og Uddannelsesstyrelsen skal være med til at sikre og støtte op om grønlandske folkeskoleelevers teknologiforståelse
Ny udgave af teknologi- og videnskabsavisen Techie udkommer til efteråret13.4.2021 10:59:00 CEST | Pressemeddelelse
Første udgave af avisen Techie, der skal få elever i grundskolen til at interessere sig for teknologi, matematik og naturvidenskab, har været en succes, og derfor udgiver Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten Techie#2 til efteråret
Nyt forskningssamarbejde i Teknologipagten skal skabe værdifuld STEM-viden26.1.2021 10:49:56 CET | Pressemeddelelse
Teknologipagten og LabSTEM på Syddansk Universitet starter nu et tæt forskningssamarbejde for at styrke den nationale dagsorden inden for STEM.
Teknologipagten støtter 27 STEM-projekter12.1.2021 08:57:53 CET | Pressemeddelelse
27 projekter inden for områderne unge kvinder og STEM, digital opkvalificering og STEM og grøn omstilling og STEM-uddannelser har fået tildelt projektmidler af Teknologipagten. Dertil kommer støtte til kommuner under Teksperimentet, midler til understøttelse af kommunikationskampagner og midler til evaluering og effektmåling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum