Nyt forskningssamarbejde i Teknologipagten skal skabe værdifuld STEM-viden

Et nyt forskningssamarbejde mellem Teknologipagten og LabSTEM på Syddansk Universitet skal give værdifuld viden til STEM-projekter om, hvad der virker, og på den måde skabe grobund for, at flere begynder at interessere sig for STEM, uddanne sig inden for STEM og anvende STEM i job.
Det sker gennem ansættelse af Ph.D. Lars Seidelin. Lars Seidelin kommer med bred erfaring inden for forskning og uddannelse. Lars har en Ph.D. i marinebiologi og naturfagsdidaktik og er nu forsker og postdoc på SDU. Her varetager han blandt andet rollen som projektleder for LabSTEM, der har fokus på at integrere STEM fra dagtilbud til ungdomsuddannelser og har mere end 7000 børn og unge involveret.
”Jeg ser frem til at kunne bidrage med et vidensgrundlag inden for STEM, der kan understøtte det spændende og relevante arbejde, der udføres i Teknologipagten og Fonden for Entreprenørskab. Mit brændpunkt har i alle sammenhænge været at skabe bedre forudsætninger for, at børn og unge bliver mere interesserede i STEM-relaterede områder og uddannelser, og derfor ser jeg samarbejdet mellem Teknologipagten, Fonden for Entreprenørskab og SDU som helt forbilledligt”, siger Lars Seidelin.
I Teknologipagten ser man meget frem til at styrke værdiskabende vidensproduktion og formidling gennem samarbejdet.
”I Teknologipagten ser vi frem til det nye samarbejde med LabSTEM og SDU. Det er et værdifuldt samarbejde for os. Som forskningsgruppe arbejder LabSTEM tværfagligt med en række STEM-tematikker og videnmiljøer og har fokus på både det anvendelses- og metodemæssige. Vi ønsker med samarbejdet at sikre ny og aktuel viden for vores mere end 100 projekter og initiativtagere i pagten. Desuden understøtter samarbejdet vores arbejde med at prioritere, validere og effektmåle STEM-indsatser”, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Teknologipagten.
Kontakter
Christian Vintergaard, adm. direktør i Teknologipagten, tlf. 28 75 41 91
Lars Seidelin, forsker og Ph.D., tlf. 42 36 48 54
Billeder
Links
Information om Teknologipagten
Teknologipagten skal styrke danskernes STEM-kompetencer. Formålet med pagten er, at flere skal interessere sig for STEM, uddanne sig inden for STEM og anvende STEM i job.
Teknologipagten har blandt andet som mål, at 20 pct. flere skal gennemføre STEM-uddannelser både på faglært og videregående niveau.
Med Teknologipagten giver regeringen, erhvervslivet, uddannelses-institutioner, organisationer og andre aktører håndslag på at gennemføre projekter og aktiviteter for at styrke arbejdsstyrkens tekniske og digitale kompetencer og spore flere unge ind på STEM-uddannelser.
Følg pressemeddelelser fra Teknologipagten
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologipagten
Teknologipagten udpeger ni fyrtårnsprojekter1.11.2021 09:12:53 CET | Pressemeddelelse
TeknologipagtRådet har udvalgt ni projekter som eksempler på særligt gode projekter, andre kan lade sig inspirere af. De ni projekter får nu titel af fyrtårnsprojekter.
Teknologipagten og Uddannelsesstyrelsen samarbejder om online video-tutorials27.5.2021 13:36:49 CEST | Pressemeddelelse
Nyt samarbejde mellem Teknologipagten og Uddannelsesstyrelsen skal være med til at sikre og støtte op om grønlandske folkeskoleelevers teknologiforståelse
Ny udgave af teknologi- og videnskabsavisen Techie udkommer til efteråret13.4.2021 10:59:00 CEST | Pressemeddelelse
Første udgave af avisen Techie, der skal få elever i grundskolen til at interessere sig for teknologi, matematik og naturvidenskab, har været en succes, og derfor udgiver Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten Techie#2 til efteråret
Teknologipagten støtter 27 STEM-projekter12.1.2021 08:57:53 CET | Pressemeddelelse
27 projekter inden for områderne unge kvinder og STEM, digital opkvalificering og STEM og grøn omstilling og STEM-uddannelser har fået tildelt projektmidler af Teknologipagten. Dertil kommer støtte til kommuner under Teksperimentet, midler til understøttelse af kommunikationskampagner og midler til evaluering og effektmåling.
Teknologipagten er en succes to år efter sin fødsel10.7.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologipagten, der skal få flere danskere til at interessere sig for STEM, tage en STEM-uddannelse og senere bruge deres STEM-kompetencer på arbejdsmar-kedet, overstiger målsætningerne på en række centrale områder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum