Deloitte

Tandlægeturisme bliver ved tanken

Del

Trods billigere priser på tandbehandlinger i udlandet bliver danskerne hjemme

DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S

København, 25. august 2016

Fyldninger, rodbehandlinger, kroner, broer, implantater, tandregulering, paradentose og genstridige visdomstænder. Det er ikke bare smertefuldt at gå til tandlægen, det kan også hurtigt blive en bekostelig affære. Tager man til udlandet for at gå til tandlægen, kan der være mange penge at spare. Alligevel vælger 95 pct. at blive hjemme. Det viser nye tal fra Deloitte.

- Der er ingen tvivl om, at man kan spare mange penge på den korte bane ved at få behandlet sine tænder udlandet. Er der ligefrem tale om større behandlinger eller operationer, kan man nemt få et par ugers ferie oveni for besparelsen alene, siger partner i Deloitte Sten Peters.

Selv om det umiddelbart kan give god mening rent økonomisk at tage til udlandet, vælger hovedparten af danskerne det fra. Ifølge Sten Peters er det især tryghed, der får os til at blive hjemme:

- Hvis vi blot tænkte i penge, ville tandlægeturismen for længst være sat i system, og vi ville se en lang række pakkerejser med tandbehandling og tropesol. Rent praktisk kunne det sikkert fungere helt fint, men vores vaner og tryghed forhindrer os i at gøre det. Vi er simpelthen bange for, at kvaliteten i udlandet ikke er i orden.

Heller ikke i Danmark er vi ivrige efter at finde billigere behandlinger. Kun 9 pct. har indhentet tilbud hos andre tandlæger for at få en bedre pris.

- Når vi fx hyrer en tømrer, er vi vant til at indhente flere tilbud, men sådan fungerer det ikke, når det handler om vores tænder. Her stiller vi sjældent spørgsmålstegn ved prisen, hvilket vidner om, at tilliden til sundhedsvæsenet og i særdeleshed vores tandlæge fortsat er enorm, siger Sten Peters.

Selv om danskerne altså vægter trygheden højest, når tænderne skal ordnes, kan danske tandlæger dog langt fra vide sig sikre, mener Sten Peters.

- Ud over de 5 pct., der allerede har fået foretaget tandbehandlinger i udlandet, siger 12 pct., at de har haft det i overvejelserne. Samtidig vil der sandsynligvis ske det, at flere tandlæger fremover samler sig i større klinikker eller ligefrem tandlægekæder. Alt dette er med til at skabe mere transparens om både pris og kvalitet.

Det er især syddanskerne, der har kastet sig ud i tandlægeturismen. Her siger næsten hver tiende, at de har været i udlandet, hvilket ikke mindst skyldes de mange dansktalende tandlæger i Nordtyskland.

Fakta:

Har du inden for de seneste to år enten overvejet eller fået foretaget behandling af dine tænder i udlandet?

Ja: 5 pct.

Nej, men jeg har overvejet det: 12 pct.

Nej: 78 pct.

Ved ikke: 5 pct.

Tallene er baseret på i alt 1165 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Sten Peters
+45 40 41 77 35
stpeters@deloitte.dk

Billeder

DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download
Sten Peters
Sten Peters
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Sten Peters er partner i Deloitte og ekspert i små, mellemstore og ejerdrevne virksomheder samt tandlæger og praktiserende læger.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum