Deloitte

Topledere i nordiske lande trækker klima ind i strategien

Del

85 procent af topledere i Norden forventer, at klimaforandringer vil få en betydelig indflydelse på deres virksomheders strategi og drift i de næste tre år. Denne udvikling er markant og ligger væsentligt over det globale gennemsnit, viser ny toplederundersøgelse fra Deloitte.

CEO i Deloitte, Christian Jensby
CEO i Deloitte, Christian Jensby

Om lidt mødes FN-delegerede fra hele verden til generalforsamling i New York. Øverst på agendaen er klimaforandringer. Og spørger man rådgivnings- og revisionsgiganten Deloitte, er der ingen tvivl om erhvervslivets fortsatte engagement i klimakampen. Investeringerne i bæredygtighedstiltag er nemlig i fremgang, og bæredygtighed rykker i disse år helt ind i virksomhedernes strategiske maskinrum.

Det viser en ny global rapport, som Deloitte udgiver i dag.

Én af de mere opsigtsvækkende konklusioner i rapporten er, at 85 procent af toplederne i de nordiske lande forventer, at klimaforandringer vil have en høj eller meget høj indflydelse på deres virksomheders strategi og drift inden for de næste tre år. Dette er en markant stigning fra 2023 og ligger betydeligt over det globale gennemsnit.

”Rapporten viser tydeligt, at klimahensyn her i vores region er blevet en integreret del af topledernes strategiske overvejelser. Der er en voksende erkendelse af, at klimaforandringer ikke kun er en udfordring, men også en mulighed for at omstille forretningsmodeller og skabe langsigtet værdi,” udtaler Christian Jensby, CEO i Deloitte.


Bredere fokus på bæredygtighed og trivsel

Ud over klimaforandringer viser rapporten også, at nordiske topledere har fokus på en bred vifte af bæredygtighedsinitiativer. Blandt andet angiver 42 procent af de adspurgte ledere, at de er i gang med at transformere deres forretningsmodel til at adressere klimaforandringer, mens 41 procent oplyser, at bæredygtighed er integreret i hele organisationen.

”Vi ser en klar bevægelse mod en mere holistisk tilgang til bæredygtighed. Klimahensyn og biodiversitet – men også medarbejdernes mentale sundhed – er blevet centrale elementer i ledelsens beslutningsprocesser,” forklarer Christian Jensby.

”Denne udvikling afspejler det pres, der kommer fra både interessenter og samfundet som helhed for at intensivere den brede bæredygtighedsindsats.”


Øget bekymring og optimisme blandt nordiske topledere

Hele 92 procent af de adspurgte nordiske topledere angiver, at de er bekymrede for klimaforandringer hele eller det meste af tiden. Dette tal er steget betydeligt fra sidste år og er væsentligt højere end det globale gennemsnit på 76 procent.

Trods den store bekymring ser det dog ikke sort ud. For samtidig rapporterer 98 procent af de nordiske ledere en høj grad af optimisme omkring de potentielle fordele ved klimahandling, hvilket også er en større andel end sidste år.

Christian Jensby er derfor også optimistisk:

”Selv om bekymringen for klimaforandringer er stigende, ser vi også en stærkere tro på, at vi gennem kollektiv handling kan skabe en positiv forandring. Denne kombination af bekymring og optimisme er afgørende for at drive de nødvendige ændringer fremad.”


Om undersøgelsen

Deloittes ‘CxO Sustainability Report’ er i år baseret på svar fra over 2.100 topledere fra 27 lande om deres syn på bæredygtighed og klimaforandringer. I undersøgelsen medvirker 131 topledere fra Danmark, Island, Norge, Sverige og Finland. Download rapporten herunder.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye