TEKNIQ Arbejdsgiverne

Tag nu teknologien til hjælp under virusbekæmpelsen

Del

Langt de fleste danskere ønsker, at flere skoler og institutioner skal have kontaktfrie installationer og bedre indeklima for at begrænse virusudbrud.

Coronapandemien er igen på fremmarch. Alligevel oplever man hos TEKNIQ Arbejdsgiverne stadig, at der mange steder tøves med at bruge teknologiens muligheder til at begrænse virusudbrud.

”Der er fortsat alt for lidt fokus på de langsigtede gevinster ved eksempelvis at investere i kontaktfrie teknologier, mekanisk ventilation og andre teknologier, når der bygges nyt og renoveres – ikke mindst i offentligt regi,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Især i landets folkeskoler og institutioner ville der ellers være sund fornuft i at afsætte de nødvendige midler til eksempelvis håndfrie løsninger og bedre ventilation. Noget, langt de fleste danskere da også er enige i. En ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov blandt over 2.000 danskere viser således, at hele 64 procent af deltagerne i undersøgelsen mener, at flere skoler og institutioner bør have kontaktfrie installationer. Kun 12 procent svarer nej.

”Der kan fx være tale om sensorer til lys og toiletter, som i markant grad kan begrænse virusudbrud og generelt fremme sundheden. Det er teknologier, der allerede er på markedet, og som er klar til at blive taget i brug. Hvis man altså er villig til at kigge lidt længere ud i fremtiden,” siger Troels Blicher Danielsen og uddyber:

”Meget tyder jo på, at Covid-19 og andre former for vira er kommet for at blive, fordi verden er tæt forbundet. Derfor bliver vi nødt til at gøre, hvad vi kan, for at forebygge sygdommene så meget som muligt. Og her bør teknologien spille en langt større rolle, end det er tilfældet i dag.”

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 72 14 20 17

Billeder

Download
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum