Dansk Socialrådgiverforening

TÆT RELATION GIVER BEDRE INDDRAGELSE AF UDSATTE UNGE

Del

Sårbare unge har brug for en tæt relation til deres socialrådgiver.

En ny rapport fra VIVE viser, at en stor del af unge anbragt i plejefamilier eller på institution føler sig godt inddraget i sagsbehandlingen. Men de unge, der trives dårligst, oplever i mindre grad end andre at blive inddraget.

- Noget af de mest afgørende for sårbare unge, der har brug for socialrådgivernes hjælp, er, at de har tillid til os. Mange af dem har oplevet svigt fra voksne, og det kan tage lang tid at opbygge en stærk, tillidsfuld relation til dem, siger Ditte Brøndum, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.

Et af problemerne for anbragte unge er, at sagsbehandlerne skifter for ofte. Ifølge undersøgelsen har to ud af tre fået ny sagsbehandler mindst én gang, mens hver tredje har haft tre eller flere sagsbehandlere på to år.

- Hver gang de får en ny socialrådgiver, starter de fra nul. Uanset hvor dygtig, socialrådgiveren er, tager det tid at nå mange af de her unge, og derfor er mange sagsbehandlerskift også rigtig skidt for dem, særligt de mest udsatte, siger Ditte Brøndum.

VIVE-rapporten peger på, at socialrådgivernes tidspres kan gøre det svært at opbygge tætte relationer til de unge. Samme oplevelse har Ditte Brøndum, der også mener, at for lidt tid til arbejdet kan få socialrådgivere til at søge væk fra arbejdspladsen.

- Ordentlige arbejdsvilkår med tid til det sociale arbejde med de unge er en forudsætning for at kunne holde på socialrådgiverne i længere tid. Som socialrådgivere vil vi jo allerhelst arbejde tæt på de unge for dermed at kunne hjælpe og støtte dem. Men nogle steder er vilkårene desværre så ringe, at socialrådgiverne bliver slidt op efter kort tid, og det rammer både dem selv og de unge, de arbejder med, siger Ditte Brøndum.

Kontakter

Næstformand Ditte Brøndum:
22 52 61 74
db@socialraadgiverne.dk

Journalist Bjarke Hartmeyer Christiansen:
26 27 99 14
bhc@socialraadgiverne.dk

Billeder

Information om Dansk Socialrådgiverforening

Dansk Socialrådgiverforening
Dansk SocialrådgiverforeningFølg pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum