Dansk Byggeri

Syv reaktioner på dårligt indeklima på østjyske skoler

Del

Folkeskoler i Skanderborg, Horsens, Odder, Syddjurs og Aarhus har fået reaktioner fra Arbejdstilsynet, fordi der er dårligt indeklima. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, der opfordrer kommunerne til at give de lokale skoler et eftersyn og sikre, at der er god luft i alle de østjyske klasselokaler

Dårlig ventilation, der ikke overholder loven, høje temperaturer, utætheder og skimmelsvamp. Alt sammen eksempler på, hvad Arbejdstilsynet møder, når de besøger landets folkeskoler. I de første ti måneder af 2018 har Arbejdstilsynet været på 22 besøg på skoler i Østjylland, hvilket har resulteret i syv reaktioner på dårligt indeklima, hvor skolerne er blevet pålagt at rette op på problemerne med det samme eller undersøge problemets omfang yderligere.

Der er tale skoler i Horsens, Odder, Syddjurs, Aarhus og Skanderborg. Under to besøg i Skanderborg har Arbejdstilsynet givet tre reaktioner, hvilket betyder, at der under et af besøgene har været mere end et forhold, der skulle bringes i orden, viser opgørelsen fra Dansk Byggeri.

- Det er under næsten hver tredje af Arbejdstilsynets besøg, at tilsynet påpeger, at indeklimaet er for dårligt. Men vi har også en del skoler af ældre dato, og det er klart, at hvis de ikke løbende er blevet renoveret, så vil indeklimaet lide under det, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

Han har derfor en klar opfordring til politikerne i alle de østjyske kommuner:

- Når man ikke løbende renoverer og vedligeholder, så løber det op og ender med at blive en dyr fornøjelse i sidste ende. Derfor håber jeg, at politikerne i de enkelte kommuner vil sørge for hele tiden at have et overblik over, hvilke skoler der trænger til at få gjort noget ved indeklimaet, og så skal der selvfølgelig sættes penge af til at få tingene ordnet, efterhånden som behovet opstår, siger Michael Ancher.

Dansk Byggeri og SF har foreslået, at Folketinget etablerer en lånepulje til kommunerne på 200 millioner kroner om året øremærket til at forbedre indeklimaet på skolerne. Kommunerne skal kunne låne penge i puljen, uden at de risikerer at støde ind i det kommunale anlægsloft. På den måde bliver de ikke tvunget til at vælge mellem fx at reparere huller i vejene eller installere tidssvarende ventilation på skolerne.

- Det er en relativ nem måde at hjælpe kommunerne i gang med den store opgave det er, at få god luftkvalitet og den rette temperatur i alle klasselokaler. Men det ser desværre ud til, at kun SF på Christiansborg vil hjælpe her, siger Michael Ancher, Dansk Byggeri Østjylland.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, telefon 40 30 43 70
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Østjylland, Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum