Syddansk Universitet

Sygehus Lillebælt og SDU får ny professor i kirurgi

Del

Hans Bjarke Rahr er ny klinisk professor i kirurgi ved Syddansk Universitet, Institut for Regional Sundhedsforskning, og Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling, Vejle Sygehus.

Hans Bjarke Rahr er pr. 1/7 udnævnt til klinisk professor i kirurgi ved SDU og Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling, Vejle Sygehus. Han er i forvejen ledende overlæge på Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling, og det fortsætter han med.

Vejle Sygehus har i mange år været kendt for sit tætte multidisciplinære samarbejde inden for kræftområdet, som blandt meget andet har ført til udviklingen af de nu internationalt kendte pakkeforløb og et løft af såvel den faglige som den organisatoriske og patientoplevede kvalitet. Derfor har sygehuset også år efter år placeret sig blandt landets bedste, når Dagens Medicin skulle udpege det bedste kræftsygehus. Bag kulisserne har et tæt forskningssamarbejde på tværs af sygehusets afdelinger og forskningsenheder været stærkt medvirkende til den faglige udvikling, og ud af det forskningssamarbejde er der i Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling over de seneste ti år vokset et kirurgisk forskningsmiljø, som efterhånden omfatter alle de tre kliniske sektioner – brystkirurgi, plastikkirurgi og mave-tarmkirurgi – og en række forskere på forskellige karrieretrin, fra ph.d.-studerende over post.doc. til forskningslektor. Der er nu behov for en stærkere forskningsledelse, så forskningsmiljøet kan udbygges og modnes. Og netop det bliver opgaven for den nyudnævnte professor, som allerede har en klar plan for sit virke.

- Det overordnede mål er at kunne give patienten den bedst mulige kirurgiske behandling i forhold til såvel sygdommens og patientens biologi som patientens personlige ønsker og præferencer, og det kræver mere viden om det, vi står i hver dag. I netop denne afdeling og dette sygehus har vi en enestående mulighed for at belyse vigtige fælles temaer som ulighed, behandlingsvalg, fælles beslutningstagning og senfølger på tværs af sygdomsområder og specialer, og det bliver spændende at se det folde sig ud, siger Hans Rahr.

- Selvfølgelig kommer det til at give nok at rive i, men det samme gør sig jo gældende i flere andre af husets afdelinger. Men der er faktisk en vis synergieffekt i at have hånd i hanke med både forskning og klinik, man bliver i hvert fald nemmere enig om prioriteringen! Heldigvis har jeg min ledelsesmakkers (oversygeplejerske Helle Gangelhof, red.) fulde opbakning, og heldigvis har det samlede forskningsmiljø nu fået en tyngde og erfaring som gør, at der er mere brug for en bredt orienteret forskningsleder end for en smal ekspert. En producer, om du vil, eller dirigent, slutter Hans Rahr.

Privat bor han med sin hustru og tre døtre i Strib ved Middelfart.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Ny professor og specialeansvarlig overlæge i øjensygdomme på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital15.7.2021 13:23:06 CEST | Pressemeddelelse

Jakob Grauslund (44 år) er tiltrådt i en permanent stilling som klinisk professor i øjensygdomme på Klinisk Institut, Syddansk Universitet, i kombination med en stilling som specialeansvarlig overlæge på Øjenafdeling E, Odense Universitetshospital. Han har de seneste seks år beklædt et midlertidigt forskningsprofessorat på samme afdelinger, og det er således denne stilling, som nu er permanentgjort.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum