Landdistrikternes Fællesråd

Syddjurs Kommune tilslutter sig Landdistrikternes Fællesråd

Del

Landdistrikternes Fællesråd og Syddjurs Kommune går nu sammen om at skabe udvikling og balance i hele landet. Ulighed i udligning og centraliseringens konsekvenser har givet problemer der kan mærkes – også for Syddjurs Kommune.

Syddjurs Kommune bliver en del af Landdistrikternes Fællesråd, fortæller borgmester Ole Bollesen.
Syddjurs Kommune bliver en del af Landdistrikternes Fællesråd, fortæller borgmester Ole Bollesen.

Syddjurs kommune melder sig nu ind i fællesskabet, der i dag tæller 56 kommuner. Og det er et samarbejde, som formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, har høje forventninger til:

- Syddjurs kommune er jo inde i en god udvikling på befolkningstilvæksten, hvor de både formår at lokke nye tilflyttere til, som kommer langvejs fra, og samtidigt tage rigtig godt imod dem. Jeg håber, at vores samarbejde bliver lærerigt for begge parter, men jeg er sikker på, vi får rigtig meget ny viden af samarbejdet med Syddjurs Kommune, som kan bidrage vores arbejde for vækst og udvikling i hele landet.

Selvom Syddjurs kommune er placeret fordelagtigt tæt på Randers og Aarhus og derved optimal for pendlere, går kommunen ikke helt fri af de udfordringer, som er forbundet med områder i landdistrikterne. I 2030 viser fremskrivelser, at Syddjurs Kommune vil have flere pensionister i gruppen 65-79 år end landsgennemsnittet. Der vil til gengæld være færre små børn og unge op til 42 år,og den udvikling kan være svær for en kommune at løfte finansielt. Så at Syddjurs kommune også kommer til at gå klogere fra samarbejdet, det er borgmester Ole Bollesen sikker på:

- Det kræver meget at skabe balance i landet, og på udligningsområdet bliver landdistrikterne snydt så det brager. Jeg tror, det gør en kæmpe forskel, at vi er mange der kæmper for at råbe en ændring op, og det er en af årsagerne til, at vi nu bliver en del af Landdistrikternes Fællesråd, siger han.

Sammen kan vi løfte rigtig meget

Syddjurs kommune har arbejdet med at styrke deres lokale organisation ’Mols i Udvikling’, som er en sammenslutning af 24 landsbyer, for at lokke nye beboere til. Sammen har de et slogan der begrunder, hvorfor samarbejde fylder så meget i bevidstheden hos Syddjurs kommune: ’Sammen har vi (næsten) alt!’, lyder det og betyder, at går man sammen i flere landsbyer, kan man løfte rigtig meget, forklarer Ole Bollesen.

- Sammenhængskraften i landdistrikterne er enormt vigtig, men samtidig er den udfordret af centralisering. Vi har arbejdet på at styrke sammenhængskraften via vores projekt ’Mols i Udvikling’, men vi vurderer, at vi kan lære endnu mere om lokale projekter og lokaludvikling gennem samarbejdet, som vi ser meget frem til, forklarer han.

Nøgleord

Kontakter

Cecilie Davidsen Høj, Landdistrikternes Fællesråd, mail cdh@landdistrikterne.dk

Mette Korsholm, chefkonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 27, mail mko@landdistrikterne.dk

Billeder

Syddjurs Kommune bliver en del af Landdistrikternes Fællesråd, fortæller borgmester Ole Bollesen.
Syddjurs Kommune bliver en del af Landdistrikternes Fællesråd, fortæller borgmester Ole Bollesen.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 56 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum