White Sands Communication

Surfforbund vil rydde op på de danske strande med 300.000 kr. i ryggen fra Miljøstyrelsen

Del

Med opbakning fra Miljøstyrelsens Strandoprydningspulje vil Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) i 2022 sætte fokus på bæredygtige initiativer i idrætten og igangsætte en ny miljøindsats.

Fiskenet, plastik og alverdens andet affald skyller dagligt op på strande i Danmark og i hele verden i massive mængder. Foto: Jakob Gjerluff
Fiskenet, plastik og alverdens andet affald skyller dagligt op på strande i Danmark og i hele verden i massive mængder. Foto: Jakob Gjerluff

DSRF udvikler og organiserer surf og stand up paddle (SUP) sporten i Danmark og med 80 foreninger og mere end 4.000 medlemmer forankret i forbundet samt stærke partnerskaber med virksomheder som Copenhagen Cartel og NGO’en Race for Oceans Foundations, vil forbundet nu sætte yderligere fokus på miljø og bæredygtighed.

- det har altid været en stor del af vores DNA at passe godt på miljøet. Desværre har vi Gennog ikke mindst nogle helt fundamentale klimaudfordringer. Derfor giver det også rigtig god mening for os, at kunne motivere og engagere til forskellige miljøtiltag og gode vaner - og det får vi nu en central økonomisk støtte til fra Miljøstyrelsen, siger Michael Lindberg, sekretariatschef i DSRF.

Samarbejde med 20 lokale foreninger
Et af målene med forbundets miljøindsats er, at samarbejde med 20 lokale foreninger i hele landet og dermed forankre miljøtiltagene lokalt. Der udvælges såkaldte ‘clean ambassadører’ i de enkelte foreninger, som har ansvaret for at afvikle og motivere til lokale miljøaktiviteter. Forbundet bidrager med udstyr, formidling og inspiration, som skal muliggøre oprydninger på land og til vands.

- vi er meget bevidste om, at vi ikke alene ved at rydde op på de danske strande og i havet omkring Danmark, kan takle verdens klimaudfordringer. Men vi håber og tror på, at et yderligere fokus på området samt vores mål om at skabe mere bæredygtige events og produkter til idrætten, kan stimulere til bedre og mere klimavenlige vaner, fortsætter Michael Lindberg.

Forbundet bakkes op af stærke samarbejdspartnere
Udover forankringen af lokale initiativer vil DSRF afvikle fire nationale events i løbet af 2022. De nationale events skal styrke fællesskaber på tværs og gennem oplysende aktiviteter vil forbundet nå ud til en bredere del af den danske befolkning. Forbundet får hertil stor opbakning fra stærke samarbejdspartnere, som alle har miljøudfordringer øverst på deres dagsorden.

- I Race for Oceans Foundation arbejder vi direkte med Verdensmål 14 - Livet i havet, herunder at sætte fokus på den stigende plastikforurening. Det gør vi bl.a. ved at skabe synergier mellem sport, strandrensning og viden. Derfor harmonerer DSRFs initiativ rigtig godt, med det vi arbejder for som almennyttig forening og vi glæder os til sammen at sætte yderligere fokus på området, siger Signe Simonsen, initiativtager til Race for Oceans Foundation.

Katrine Lee Larsen, som er founder og CEO af virksomheden Copenhagen Cartel, fortæller ligeledes:

- hos Copenhagen Cartel er vores mission at bidrage til at rense havene fra plastik. Det gør vi både gennem vores produktudvikling, men også ved at facilitere og planlægge community-drevet strandrensninger langs de danske kyster. Derfor er det også helt oplagt for os, at gå sammen med ligesindede samarbejdspartnere som DSRF, for netop at øge indsatsen og dermed også impacten.

Forbundet bygger videre på gode erfaringer
I 2021 afviklede DSRF, sammen med Race For Oceans Foundation, Copenhagen Cartel og Del Dit Skrald, strandoprydninger i forbindelse med udvalgte SUP events, hvor der tilsammen blev indsamlet intet mindre end 267 kilo affald.

- det er skræmmende og noget af en øjenåbner at opleve, at der kan blive indsamlet så meget skrald på korte strækninger, hvor de lokale ofte slet ikke troede, der ville være noget. Det har givet os nogle gode erfaringer, som vi helt klart vil tage med ind i den nye indsats, siger Michael Lindberg.

Surfforbundet vil nu bruge resten af året på, at få de mange foreninger koblet op på projektet inden de forskellige aktiviteter skal rulles ud i foråret 2022.


FAKTA:
Projektet, som Miljøstyrelsen har givet støtte til, har DSRF navngivet “Clean”. Forbundet arbejder i projektet med en række forskellige målsætninger:

Aktivering af 20 medlemsforeninger, som indgår i strandoprydninger.
Afvikling af 4 nationale strandoprydningsevents i samarbejde med foreningerne.
Udvikling af vidensmateriale om strandoprydning og affaldssortering
Indkludering af strandoprydninger på min. 5 af forbundets eksisterende surf og SUP events
Udbredelse af viden omkring strandrensning, genanvendelighed, bæredygtighed og miljø gennem forbundets kommunikationskanaler.
Etablering af tætte relationer til relevante NGO’er og virksomheder som arbejder med affald- og plastikforurening
Stå stærkere i idrætspolitiske debatter omkring miljø og bæredygtighed

Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF)
DSRF er olympisk specialforbund i Danmark for sportsaktiviteterne surfing, stand up paddle (SUP), prone paddleboarding og rafting. Forbundets primære formål er, at skabe gode rammevilkår for surfsporten, de aktive fællesskaber på tværs af generationer samt bygge bro ind i surfsportens DNA og kultur. Forbundet er certificeret ‘grønt forbund’ under Danmarks Idrætsforbund og arbejder med et særligt fokus på miljø og bæredygtighed gennem mange af forbundets indsatser.
Læs mere på www.dsrf.dk 

Copenhagen Cartel
Copenhagen Cartel henter plastik og gamle fiskenet op fra havet, og omdanner det til smukt badetøj og træningstøj. Deres mission er at udfordre de traditionelle produktions- og forbrugsmønstre ved at give rest- og spild-ressourcer, der normalt anses som værdiløse, nyt liv. De tilbyder en bred palette af bæredygtige produkter, der sætter mennesker og klima før profit. Som medlem af Ocean Plastic Forum samarbejder de desuden med en lang række aktører og ngo’er om, at redde verdenshavene og sætte fokus på de udfordringer vores miljø og klima står overfor.
Læs mere på: www.copenhagencartel.dk 

Race for Oceans Foundation
Race for Oceans Foundation er en almennyttig forening og henvender sig til alle med passion for havet. Foreningen understøtter FN’s Verdensmål 14 – Livet i havet og kombinerer på unik vis sport, strandrensning og viden. Race for Oceans Foundation og Signe Simonsen modtog Verdensmålsprisen i 2020 i kategorien ”Ildsjælsprisen”. Visionen er, at eventet Race for Oceans bliver et af de mest bæredygtige i verden.
Læs mere på www.raceforoceans.org

Nøgleord

Kontakter

Michael Lindberg
Sekretariatschef

Dansk Surf & Rafting Forbund
www.dsrf.dk
p: 25142068
m: michael@dsrf.dk

Billeder

Fiskenet, plastik og alverdens andet affald skyller dagligt op på strande i Danmark og i hele verden i massive mængder. Foto: Jakob Gjerluff
Fiskenet, plastik og alverdens andet affald skyller dagligt op på strande i Danmark og i hele verden i massive mængder. Foto: Jakob Gjerluff
Download
I 2021 afviklede DSRF, sammen med Race For Oceans Foundation, Copenhagen Cartel og Del Dit Skrald, strand oprydninger i forbindelse med udvalgte events, hvor der tilsammen blev indsamlet hele 267 kilo affald. Foto: Jakob Gjerluff
I 2021 afviklede DSRF, sammen med Race For Oceans Foundation, Copenhagen Cartel og Del Dit Skrald, strand oprydninger i forbindelse med udvalgte events, hvor der tilsammen blev indsamlet hele 267 kilo affald. Foto: Jakob Gjerluff
Download

Information om White Sands Communication

White Sands Communication
Vinkelsti 1
7700 Thisted

+45 26 21 11 45http://www.coldcoast.dk

Følg pressemeddelelser fra White Sands Communication

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra White Sands Communication

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum