sundhed.dk

Sundhedsjournalen vinder Digitaliseringsprisen

Del

400.000 danskere logger hver måned ind på sundhed.dk for at se deres personlige sundhedsdata i Sundhedsjournalen. Nu vinder løsningen en pris.

Sundhedsjournalen er netop udråbt som vinder af Digitaliseringsprisen 2018 i kategorien ”Sammenhæng”, fordi Sundhedsjournalen er med til at skabe mere sammenhæng i behandling og styrker mødet mellem borgere og sundhedspersoner via et fælles digitalt overblik over relevante sundhedsoplysninger, som det lyder i begrundelsen.

Bag Sundhedsjournalen står sundhed.dk sammen med Danske Regioner, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Nordjylland, Region Syddanmark, Region Midtjylland og MedCom. Desuden har Praktiserende Lægers Organisation, Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhedsdatastyrelsen, KL og Danske Patienter været med i styregruppen omkring projektet.

Sundhed.dks bestyrelsesformand Jens Stenbæk er yderst tilfreds med prisen og roser især samarbejdspartnerne bag projektet:

"Succesen med Sundhedsjournalen er et produkt af et frugtbart samarbejde blandt både statslige, regionale og kommunale aktører. Det er vi rigtig stolte af," siger Jens Stenbæk.

Det var formanden for Sundhedsjournalens styregruppe, Lone Kaalund Thiel, der tog i mod prisen, der netop er blevet overrakt på Dansk ITs konference i Aarhus, Offentlig Digitalisering.

”Jeg er så stolt og glad og synes, det er så velfortjent. Sundhedsjournalen giver borgere bedre indsigt i deres eget sygdomsforløb. Det gør dem til aktive medspillere samtidig med, at den letter de sundhedsfagliges arbejde, som med Sundhedsjournalen har mulighed for at se på tværs af regioner, afdelinger og sektorer,” siger Lone Kaalund Thiel.

Hun har været med fra begyndelsen i 2015, og når hun ser tilbage på årene der er gået, peger hun særligt på én udfordring:

”Det er en meget stor udfordring at lave en teknologisk løsning, der knytter jura, etik og patientsikkerhed sammen. Det er lykkedes her, så den skaber værdi for borgerne, og det er vi særligt stolte af,” siger Lone Kaalund Thiel.

400.000 borgere bruger deres nem-id hver måned for at logge ind og se deres personlige sundhedsdata. Det er næsten en fordobling af antallet af besøg på bare to år. Dertil kommer, at brugerne ofte også besøger andre kilder i Sundhedsjournalen som fx e-journal og laboratoriesvar (hhv. 200.000 og 150.000 unikke besøg/februar 2018). I alt vises Sundhedsjournalens sider for borgere knap 3 millioner gange på en måned (sidevisninger/februar 2018.

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Nyt Behandlingstestamente giver borgere større medbestemmelse, når de skal dø3.1.2019 12:22:53Pressemeddelelse

Med det helt nye Behandlingstestamente på sundhed.dk kan du nu som borger oprette et juridisk bindende dokument, hvor du skriver, om du ønsker livsforlængende behandling som for eksempel genoplivning ved hjertestop i tre situationer: Hvis du ligger for døden, og behandlingen kun vil forlænge livet og ikke gøre, at du får det bedre eller får lindret dine smerter. Hvis du er så svækket af sygdom, ulykke eller alder, at du aldrig vil komme til at kunne tage vare på dig selv fysisk og mentalt. Hvis behandlingen kan betyde, at du overlever, men lægen vurderer, at de fysiske konsekvenser af sygdommen eller af selve behandlingen vil være meget alvorlige og lidelsesfulde. Juridisk bindende i modsætning til Livstestamente - Behandlingstestamentet er en udvidelse af det hidtidige Livstestamente, som har eksisteret i en årrække. Behandlingstestamentet giver borgerne flere valgmuligheder end Livstestamentet og er i modsætning til Livstestamentet juridisk bindende. - Fra nu af kan der ikke længere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum