Kvinderne og de unge går på nettet for at søge viden om sundhed
En frisk undersøgelse af danskernes sundhedsvaner viser, at det er kvinderne og de unge, der er i førersædet, når det drejer sig om at finde information om sundhed og sygdom. Og de søger oftest informationen online og helst via en mobiltelefon.
Hver femte dansker mellem 16 og 75 år søger information om sygdomme online mindst en gang om måneden. Og det sker oftest fra mobiltelefonen, hvor MinSundhed-appen er den sundhedsapp fra det offentlige sundhedsvæsen, som flest har downloadet.
Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Radius har lavet for sundhed.dk blandt 2.000 danskere i perioden fra den 17. januar til 2. februar 2024.
55 procent siger, at de har MinSundhed-appen på deres telefon eller tablet. 54 procent har downloadet appen Sundhedskortet og 50 procent har MinLæge-appen.
Kvindelige sundhedseksperter
Det er oftere kvinder end mænd, der søger information om sygdomme online. Og det er også kvinderne i omgangskredsen, flest henvender sig til – en mor eller en kvindelig partner/ægtefælle – hvis de har brug for råd og vejledning om helbredet.
Udover at give gode råd til hinanden inden for familien siger 37 procent, at de har hjulpet en pårørende med at søge information om sygdom i løbet af det seneste år. Og 12 procent har en egentlig fuldmagt til at kunne se en pårørendes journal fra sygehuset, tjekke laboratoriesvar og se aftaler med sundhedsvæsenet.
I kontakt med lægen
Undersøgelsen viser også, at danskerne er gode til at komme til lægen. 9 ud af 10 siger, at de har været i kontakt med sundhedsvæsenet inden for det seneste år. Næsten halvdelen af de adspurgte siger, at de er hos deres egen læge en gang i kvartalet.
Igen er det kvinderne, der fylder mest, når det drejer sig om at have kontakt med deres praktiserende læge, men også yngre mennesker i aldersgruppen 16-35 år, personer med kortere uddannelse og kronikere er tit hos lægen.
Udpluk af undersøgelsens resultater:
- 32 procent af mændene går til deres partner for råd og vejledning om helbredet. 23 procent af begge køn går til deres mor.
- 4 ud af 10 har været med en pårørende hos lægen eller hospitalet de seneste 12 måneder.
- 12 procent har fuldmagt til pårørendes sundhedsdata (journal, laboratoriesvar, aftaler). Heraf har 45 procent fuldmagt til deres ægtefælles/partners sundhedsdata og 37 procent til deres forældres/bedsteforældres sundhedsdata.
Billeder
Om sundhed.dk
Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.
Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk
Medicin-oplysninger holder flyttedag1.10.2024 09:23:04 CEST | Pressemeddelelse
Medicinkort-appen lukker i 2025, men oplysningerne forsvinder ikke. I dag flytter de ind i Min Læge-appen og snart i MinSundhed-appen.
Digital hjælp til unge med psykiske vanskeligheder18.9.2024 14:45:35 CEST | Pressemeddelelse
Sundhed.dk kommer til at danne rammen for en digital platform, der skal være med til at løfte hjælpen til børn og unge med psykiske vanskeligheder, så den bliver koordineret bedre, og de unge selv og deres familier lettere kan finde rundt i systemet.
Journaler fra praktiserende læger kommer på sundhed.dk16.9.2024 10:44:14 CEST | Pressemeddelelse
Det er et stort skridt for borgerne, for deres pårørende og for læger i andre dele af sundhedsvæsenet, at der nu bliver åbnet for, at man kan se sin journal fra sin praktiserende læge på sundhed.dk.
Få bedre overblik over, hvad du har sagt ja til30.8.2024 09:10:46 CEST | Pressemeddelelse
Når du giver samtykke til, at dine sundhedsdata må bruges i et forskningsprojekt, vil der fremover være mulighed for at kunne se det på sundhed.dk. Det gør det lettere for dig at bevare et overblik over, hvad du har sagt ja til.
Forløbsplaner er nu på sundhedsjournalen12.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det sammenhængende sundhedsvæsen får endnu et ben at gå på: Borgernes forløbsplaner er nu på sundhedsjournalen. Derfor kan både kommunernes og hospitalernes medarbejdere se og agere ud fra forløbsplaner lavet af de praktiserende læger, hvilket optimerer patienternes behandling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum