Ingeniørforeningen, IDA

Studerende mangler tag over hovedet

Del

Hver femte studerende har svært ved at finde en bolig

Med studiestarten lige om hjørnet, leder mange studerende desperat efter et sted, hvor de kan bo. Manglen på studieboliger er så udbredt, at hver femte studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser i høj eller meget høj grad har haft problemer med at få tag over hovedet. Det viser en ny undersøgelse blandt 1.389 studerende lavet af Ingeniørforeningen, IDA.

Fænomenet er lagt fra nyt, og selvom der bliver taget spadestik til nye kollegier, burde der gøres langt mere, mener IDAs studietalsperson i STEM Students Johanne Skotte

“Det er en uholdbar situation, at så mange studerende har svært ved at finde et sted at bo. De forskellige kommunale tag-over-hovedet garantier, minder jo mest af alt om sovesale og forhindrer kun lige de studerende i at få status som hjemløse. Det er i min optik dårligt købmandskab, for hvis ikke studerende kan bo nogenlunde billigt i rimelig afstand af deres studiested, er der en større risiko for både mistrivsel og frafald, hvilket politikerne på Christiansborg gerne vil dæmme op for,” siger hun.

Under corona-pandemien stod hotellerne i kø for at leje værelser ud til studerende, men nu er alternativerne igen vandrehjem, campingvogne eller en sofa hos en bekendt, og det er uholdbart, mener Johanne Skotte.

”Nu er valgkampen reelt skudt i gang, og det er forventeligt, at de unges mistrivsel igen vil blive fremhævet som et vigtigt fokusområde. Tiden er kommet til, at vi går fra gode intentioner til konkret handling, og at der bliver sat yderlige skub i byggeriet af flere studieboliger,” siger hun.

Johanne Skotte understreger, at det ikke penthouse lejligheder med havudsigt, der efterspørges.

”Vi snakker ikke om parkeringskælder, designerkøkken eller guldbelagte blandingsbatterier. Vi vil bare gerne have tag over hovedet, så vi kan studere under rimelige former,” siger hun.

 

I hvilken grad har du oplevet problemer med at finde en bolig som studerende?

   

I meget høj grad

9 %

I høj grad

11 % 

I nogen grad

24 % 

I lav grad

24 % 

I meget lav grad

32 % 

I alt

100 %

Kilde: IDA’s studenterundersøgelse 2022. Undersøgelsen bygger på svar fra 1.3891 studerende på landets STEM-uddannelser.

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Billeder

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum