Ingeniørforeningen, IDA

Stress og ensomhed rammer studerende

Del

Mange studerende oplever at være alene og stressede på deres studie

Knap hver tredje studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser har i løbet de seneste seks måneder følt sig stressede hele tiden eller en stor del af tiden. Det viser en undersøgelse blandt næsten 3.000 studerende lavet af Ingeniørforeningen, IDA.

Analysen viser også, at en stor del af de studerende har været plaget af stress i en grad, så de har søgt læge, eller er blevet forsinkede på deres studie. Derudover viser resultaterne, at ensomhed på studiet er hverdag for godt hver tiende.

Det er jagten på toppræstationer, forventninger til eksamenssituationer og et generelt højt pres på studiet, der ifølge de studerende selv er hovedårsagerne til det høje stressniveau.

IDAs studietalsperson Mathias Botoft Hansen mener, at det helt forkert, at så mange i deres studietid skal stifte bekendtskab med begreber som stress og ensomhed.

”Studiet er en læringsproces, og det behøver ikke at være nemt at lære, men det er direkte usundt, når en uddannelsesstruktur er med til at forringe læringsprocessen,” siger han.

Ifølge Mathias Botoft Hansen har både uddannelsessystemet og de studerende igennem alt for lang tid været udsat for et unødigt stort pres. Han er derfor spændt på, hvornår regeringen kommer med deres bebudede nationale handlingsplan for mental sundhed for uddannelsessystemet.

"Det er jo oplagt for enhver, at der er et stort og reelt problem, og derfor er det da min klare forventning, at dette arbejde bliver højt prioriteret af regeringen, så vi kan få udviklingen vendt. Uddannelses- og Forskningsministeriet er ved at etablere et kontor for unges trivsel, så også her håber jeg på, at der vil komme konkrete bud på, hvordan problemerne bliver løst, ” siger han.

 Hvor ofte har du følt dig stresset i løbet af de seneste 6 måneder?

Hele tiden

6%

En stor del af tiden

23%

En del af tiden

31%

Lidt af tiden

34%

På intet tidspunkt af tiden

6%

Ved ikke / ønsker ikke at svare

0%

I alt

100%

Kilde: IDA’s studenterundersøgelse 2019. 2.876. studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser har svaret på dette spørgsmål.

Føler du dig ensom på dit studie.

Altid

2%

Ofte

10%

Sommetider

26%

Sjældent

27%

Aldrig/næsten aldrig

35%

Ved ikke

0%

I alt

100%

Kilde: IDA’s studenterundersøgelse 2019.  2.876. studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser har svaret på dette spørgsmål.

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Billeder

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum