Stort udbud af ambulancekørsel i Region Hovedstaden med fokus på borgere, personale og udvikling
Ambulancetjenesten i hovedstadsregionen er sendt i EU-udbud, der vil sikre udvikling af fremtidens ambulancetjeneste til at løfte nye opgaver i sundhedsvæsnet.
Regionerne har ansvaret for at stille med en ambulancetjeneste til borgerne, og i 2023 udløber Region Hovedstadens kontrakter med Falck og Hovedstadens Beredskab om ambulancekørsel. Derfor er ambulancekørslen sendt i udbud, som følger anbefalingerne fra regionernes rapport om styrket konkurrence på ambulancemarkedet. Som noget nyt stiller Region Hovedstaden ambulancebaser til rådighed for kommende leverandører, hvilket kan gøre det nemmere at byde på opgaven.
Fremtidens ambulancetjeneste
Region Hovedstaden har forud for udbuddet haft dialog og fået input fra ambulancepersonalet, fagforeninger samt haft markedsdialog med interesserede bydere. Herudover bygger udbuddet på erfaringer fra andre regioner og viden fra internationale akutberedskaber. Udbuddet lægger vægt på at skabe fremtidens ambulancetjeneste, der i højere grad skal være en samarbejdende funktion og et bindeled mellem borgere, kommuner og den øvrige del af sundhedsvæsenet.
Nye opgaver i sundhedsvæsenet
Ambulancetjenesten er borgernes hjælp ved akut sygdom og tilskadekomst, og den skal også være tryghedsskabende. Ambulancetjenesten bliver et vigtigt element i omstillingen af sundhedsvæsenet, hvor borgere i fremtiden i højere grad får behandling og opfølgning derhjemme ved hjælp af fx videokonsultation og andre telemedicinske løsninger.
Ambulancetjenesten vil fortsat være den første og hurtige hjælp ved akutte livstruende tilstande og bindeleddet til specialistbehandling på hospitalerne. Den skal også være borgernes tryghed i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, og det forudsætter en ambulancetjeneste, der er udviklingsorienteret og personale med nye kompetencer.
Ambulancepersonalet er vigtigt
Som led i omstilling til nye opgaver ønsker regionen, at antallet af paramedicinere gradvist øges i hele kontraktperioden med det mål at have mindst én paramediciner på alle ambulancer. Desuden skal paramedicinernes kompetencer øges, ligesom der er krav om mere uddannelse af ambulancebehandlere.
I udbudsmaterialet lægges der vægt på ambulancepersonalets sikkerhed, arbejdsmiljø og uddannelse.
Regionen vil i den kommende kontrakt desuden stå for planlægning og afholdelse af ambulancepersonalets pauser Det betyder, at regionen øger antallet af beredskaber, så tilbudsgiverne ikke behøver at medregne udgifter til pauser.
Regionen stiller baser til rådighed
For at gøre det let for bydere stiller Region Hovedstaden i det nye udbud fem hovedbaser til rådighed for leverandørerne. Den nuværende basestruktur ændres fra 26 forskellige baser til fem hovedbaser, der bliver suppleret med et antal mindre fremskudte baser til sikring af responstider i områder med længere afstande.
Hovedbaserne er større baser med bl.a. flere garager og sovefaciliteter. De mindre fremskudte baser har mulighed for ophold og hvile og med adgang til toilet, vand og strøm til køretøjet. Hovedbaserne giver operatøren mulighed for at effektivere vedligeholdelse, vask og rengøring og opfyldning af ambulancer og dermed frigøre tid til ambulancepersonalet.
Når regionen stiller baser til rådighed, reduceres finansieringsbehovet og kompleksiteten i opgaven for nye bydere.
Kontrolbud
Der bliver udarbejdet et kontrolbud i forbindelse med udbuddet. Ved et kontrolbud laves et uafhængigt tilbud baseret på udbudsmaterialet på samme vilkår som øvrige tilbudsgivere. Kontrolbuddet giver en indikation af, om prisen for kørslen muligvis er uforholdsmæssig høj på grund af manglende konkurrence. På baggrund af kontrolbuddet kan regionen vælge selv at køre ambulancerne i en eller flere delaftaler.
Region Hovedstaden har samarbejdet med de øvrige regioner om udbuddet og brugt den samme skabelon for udbuddet som i Region Midtjylland og Region Nordjylland, der har været i udbud.
Tidsplan
Resultatet af udbuddet forventes offentliggjort i efteråret 2021 efter forhandling, evaluering og kontraktskrivning. Kontraktstart for nye leverandører er 1. februar 2023, og kontrakterne løber til januar 2029.
Yderligere oplysninger
Pressevagten i Region Hovedstaden på 70 20 95 88 eller presse@regionh.dk
Links
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
85+-årige vaccineres hos egen læge i næste uge4.3.2021 18:03:50 CET | Pressemeddelelse
Som de første vil Region Hovedstaden i et forsøg på vegne af alle regioner vaccinere imod COVID-19 hos patienternes egen læge. Det er i første omgang 1000 borgere på 85 år eller derover (vaccinationsgruppe 3), der får tilbuddet. Borgerne vil blive ringet op af deres praktiserende læge allerede i slutningen af denne uge og bliver vaccineret i starten af næste uge.
93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccinerede i Region Hovedstaden4.3.2021 11:13:38 CET | Pressemeddelelse
130 plejehjem har været med i en 3. vaccinationsrunde, hvor over 2.000 beboere er blevet vaccineret
Sophie Hæstorp: Udskudte operationer skal indhentes inden sommerferien3.3.2021 17:28:29 CET | Pressemeddelelse
Forretningsudvalget skal 9. marts godkende, at der afsættes 50 mio. kroner til afvikling af udskudt aktivitet og drøfte planen for at afvikle i alt 22.000 udskudte ambulante besøg og operationer i Region Hovedstaden.
Region H udpeger strategisk partner til bygge- og renoveringsopgaver for 2,2 milliarder kr.3.3.2021 11:45:53 CET | Pressemeddelelse
Over de kommende år samler Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygge- og renoveringsopgaver for op imod 2,2 milliarder kroner hos ét strategisk partnerhold. Målet er mere og bedre hospitalsbyggeri – og nu peges der på MT Højgaard, Kemp & Lauritzen, Link Arkitektur og Rambøll.
Ældre og meget sårbare borgere bliver vaccineret derhjemme2.3.2021 14:15:24 CET | Pressemeddelelse
Nu kan borgere i Region Hovedstaden fra målgruppe 2 og 3, der ikke tåler at blive transporteret, få en COVID-19 vaccination derhjemme. Der kan ikke bestilles tid til denne vaccinationsindsats via telefon eller digitalt.
Børnelægernes BørneTIPS skaber tryghed hos børnefamilier27.2.2021 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børnelægernes BørneTIPS skal hjælpe forældre til bedre at kunne vurdere deres syge børns symptomer. Med tydelig kommunikation i øjenhøjde giver en række korte film konkret vejledning til, hvad man skal gøre, hvis ens barn f.eks. har feber eller kaster op. Filmene er lavet i samarbejde mellem frivillige børnelæger og Region Hovedstaden.
Generalprøven på massevaccination i Region Hovedstaden gik over alt forventning26.2.2021 17:29:58 CET | Pressemeddelelse
7.500 borgere i Region Hovedstaden vil kl. 22 være blevet vaccineret
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum