Furesø Kommune

Stort fald i antal indbrud i Furesø

Del

Pas på huset i julen og hold tyven fra døren til nytår. Så kan 2021 blive året med færrest indbrud i Furesø gennem mange år.

Brug et tænd-sluk ur til lyset, når I går hjemmefra, lyder et råd til en tryg jul. Et andet er at installere en  bevægelsessensor i den mørkelagte baghave.
Brug et tænd-sluk ur til lyset, når I går hjemmefra, lyder et råd til en tryg jul. Et andet er at installere en bevægelsessensor i den mørkelagte baghave.

Èn enkelt af julens mange traditioner kalder ikke på gentagelse år efter år. I hele landet er jul og nytår de mest indbrudsplagede tider på hele året. Men sådan behøver det ikke være i Furesø, hvor vi over de sidste år i fællesskab har trykket indbrudstallet helt i bund.

Det eneste, det kræver, er omtanke og en snak med naboerne om, hvem der er hjemme hvornår i juledagene. Måske kan naboernes gæster parkere i jeres indkørsel, når I er ude. Eller du kan tilbyde at kigge efter naboernes hjem, hvis du selv er hjemme i juledagene. For indbrud er ikke kun en privat sag, understreger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).
"I Furesø har vi efterhånden slået det fast med syvtommersøm; indbrudsforebyggelse virker, når vi gør det til en fælles sag mellem naboer og grundejerforeninger, Nordsjællands Politi, Nabohjælp og kommunens indbrudsindsats. Det har en effekt, når vi samarbejder om at holde indbrudstyvene fra døren" siger han.

Selv før corona-nedlukning og hjemmearbejde gjorde det svært at være indbrudstyv, var indbrudstallet godt på vej ned i Furesø.
2019 sluttede med 211 årlige indbrud - mere end 100 færre indbrud end i 2018. I 2020 var der 196 indbrud og den udvikling ser ud til at fortsætte i 2021, hvor der til og med 30. november var anmeldt 149 indbrud i private hjem. Det er væsentligt lavere end på samme tidspunkt året før, så nu handler det om at komme igennem jul og nytår i samme gode stil.
"Rigtig mange har gennem årene taget imod tilbuddet om tryghedsvandringer og tilmeldt sig Nabohjælp, og seneste har Nordsjællands Politi og Furesø Kommunes indbrudsforebyggelseskonsulent besøgt en række af vores boligområder med den mobile politistation. Det skærper opmærksomheden og giver naboer mulighed for at få talt sammen og udveksle erfaringer. Derfor fortsætter vi dette samarbejde gennem 2022," fortæller Ole Bondo Christensen.

2022 vil også stå i nabohjælpens tegn. Det kriminalpræventive Råd udruller en ny Naboven-funktion på nabohjælp-app`en, som støtter særligt dedikerede nabohjælpere i at binde nabolaget godt sammen og booste Nabohjælp i området.

Hvad kan du selv gøre
Det hele handler om at gøre tyvens arbejdsforhold så svære som muligt, fortæller Emil Hermund, kommunens indbrudskoordinator.
"Hvad enten det er juletid eller hverdag, kan du gøre forskel ved at holde lidt ekstra øje med dit lokalområde. Hils på alle, du møder, for en tyv bryder sig ikke om opmærksomhed. Det kan være det samme som at blive genkendt," siger han.

Sørg også for, at:
• Tilmelde dig Nabohjælp og downloade appen.
• Fortælle dine naboer, hvis du er bortrejst og få dem til at tømme din postkasse, smide affald i skraldespanden eller parkere deres bil eller gæsternes biler i din indkørsel, når du er væk.
• Lade lyset og radioen tænde og slukke ved hjælp af et tænd-og-sluk-ur. Du skal ikke lade lyset være tændt konstant - det afslører, at du ikke er hjemme
• Gøre brug af LED-”stearinlys” i vindueskarme
• Hvis du bor i etageejendom, kan du bede naboen lægge gulvmåtten ned, hvis der er blevet vasket trapper.
• I denne mørke tid er det oplagt at få installeret et sensorstyret udelys eller bruge julelys også på de mørke steder. Vælger du en batteristyret model, kan du selv sætte den op på få minutter.

Fnd flere gode råd på botrygt.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Brug et tænd-sluk ur til lyset, når I går hjemmefra, lyder et råd til en tryg jul. Et andet er at installere en  bevægelsessensor i den mørkelagte baghave.
Brug et tænd-sluk ur til lyset, når I går hjemmefra, lyder et råd til en tryg jul. Et andet er at installere en bevægelsessensor i den mørkelagte baghave.
Download
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum