OKNygaard A/S

Stort anlægsprojekt på Aarhus Havn – OKNygaard sætter alle sejl ind på samarbejde

Del

Anlægsgartner OKNygaard har indgået kontrakt med totalentreprenør NCC Danmark om udførelse af anlægsgartnerprojektet ved det prestigefyldte projekt Nicolinehus i Aarhus Ø. Projektet indeholder bl.a. bund- og belægningsarbejde i terræn og på tagdæk. Tidlig involvering af rådgivere og entreprenører sikrer den bedste projektering og byggeproces.

Illustration udarbejdet af: Bricks
Illustration udarbejdet af: Bricks

’’Med inspiration fra Aarhus midtbys gamle karréer med de karakteristiske røde teglsten får belægningen til Nicolinehus et helt særligt udtryk med røde klinker brudt med et linjemønster i betonklinker, men også traditionel betonstensbelægning, græsarmering og chaussesten’’, fortæller Dan Møller Knudsen, projektleder hos OKNygaard.

’’Det vindstærke miljø langs havnen har sat store krav til robust og hårdfør beplantning, som samtidig skal stå frodig og grøn hele året. Det bliver forskellige slags græsser, klatreplanter og skyggetolerante plante til strædet mellem bygningerne’’, fortsætter han. OKNygaard står også for at installere inventar, fx bænke, cykelstativer, pergola og hegn, affaldsstationer og rundede siddekanter i beton.


Tidlig involvering og samarbejde er vejen til gode projekter

Det er mere end to år siden, at OKNygaard første gang stiftede bekendtskab med projektet. Allerede i udbudsfasen blev anlægsgartnervirksomheden involveret i detailprojekteringen for at sikre et bygbart og gennemarbejdet projekt med en god byggeproces. Ligeledes har OKNygaard bidraget til et bredt samarbejde mellem bygherre, rådgivere og entreprenører.

’’Vi sørger altid for at involvere os så tidligt som muligt, gerne i projektfasen, så vi kan være med til at byde ind på de forskellige opbygninger og løsninger’’, udtaler Henrik Kjær, som er salgschef hos OKNygaard.

Især haven på tagdækket er kritisk. ’’Det er altafgørende, at man får tænkt hele opbygningen igennem. Tagdækket skal være tæt, for det kan ikke repareres, når først haven er anlagt. Vi skal sikre korrekt afvanding og vægten skal holdes nede samtidig med, at beplantningen har et tilstrækkeligt vækstgrundlag. Der er mange faldgruber ved den type opgave, så det kræver et godt sammenspil mellem alle involverede aktører’’, fortæller Henrik Kjær.

Undervejs i et godt projektforløb er samarbejde og kommunikation det, der forebygger forhindringer. ’’Havneprojekter er ofte udfordrende rent logistisk. Der er trangt på byggepladsen med meget lidt plads til maskiner og materialer, så det kræver en større grad af planlægning og samarbejde for at få det til at lykkedes’’.


Først samarbejdsmøder og så smøges ærmerne op

OKNygaard er lige nu i gang med den indledende planlægning sammen med NCC og projektets øvrige interessenter for at få logistikken til at gå op og projektet sikkert i hus. Kommunikation og tillid giver plads til den gode byggeproces.

’’Vi forventer at gå i gang medio maj og projektet strækker sig helt ind i 2022. Det er ikke én samlet udførsel, for så ville vi gå i vejen for hinanden på pladsen. Vi lægger ud med taghaverne, mens der er kraner til at få tingene hejst op og så skal vi i løbet af 2022 i gang med belægning, beplantning og inventar i terræn, når byggeriet er færdigt’’, afslutter salgschef Henrik Kjær.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Illustration udarbejdet af: Bricks
Illustration udarbejdet af: Bricks
Download
Illustration udarbejdet af: Bricks
Illustration udarbejdet af: Bricks
Download
Illustration udarbejdet af: Bricks
Illustration udarbejdet af: Bricks
Download
Illustration udarbejdet af: Schønherr.
Illustration udarbejdet af: Schønherr.
Download
Henrik Kjær, Salgs- og Tilbudschef
Henrik Kjær, Salgs- og Tilbudschef
Download
Dan Møller Knudsen, Projektleder Anlæg
Dan Møller Knudsen, Projektleder Anlæg
Download

Information om OKNygaard A/S

OKNygaard A/S
OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand

+45 7021 5400https://oknygaard.dk/

OKNygaard – hele Danmarks anlægsgartner og klimaentreprenør

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os. 

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland og Tyskland, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

9.000 m2 stor urban greening midt i Odense21.6.2021 10:20:08 CEST | Pressemeddelelse

Urban greening er en del af OKNygaards DNA. Som landsdækkende anlægsgartner og klimaentreprenør arbejdes der dagligt med at skabe grønne områder i byerne. Målet er tydeligt - bybefolkningens trivsel, klimaet og biodiversiteten skal styrkes. Regeringens netop præsenterede udspil, der skal sikre mere bynatur, glæder OKNygaard, som lige nu er i gang med at anlægge den 9.000 m2 store oplevelseshave ved Det Ny H.C. Andersens Hus i Odense.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum