Dansk Byggeri

Stor tilfredshed i Dansk Byggeri med at anlægsloftet er ophævet i 2020

Del

Det er både godt og tiltrængt, at regeringen, KL og Danske Regioner nu har aftalt, at sætte det kommunale anlægsloft ud af kraft i resten af 2020, så kommunerne kan rykke blandt andet renoveringer af skoler, daginstitutioner og veje frem. Det mener Dansk Byggeri, som har kæmpet for en suspendering af anlægsloftet, siden coronakrisen ramte Danmark.

 - Kommunerne har tidligere oplyst, at de har projekter for 2,5 mia, kr. liggende, som kan gennemføres i år. Aftalen mellem regeringen, KL og Danske Regioner betyder, at de projekter nu kan sættes i gang. Det er en stor og kærkommen håndsrækning til bygge- og anlægsbranchen, som nu for alvor også er begyndt at mærke følgerne af coronapandemien, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

En ny prognose fra Dansk Byggeri viser, at virksomhederne allerede nu har måttet skille sig af med op mod 14.000 ansatte. Det svarer til knap otte procent af medarbejderne.

- Ifølge vores beregninger kan ophævelsen af det kommunale anlægsloft resten af året forhindre hjemsendelse af mellem 2.000 og 2.500 medarbejdere i bygge- og anlægsvirksomhederne. Det er meget positivt, og vi er glade for, at regeringen har lyttet til os. Virksomhederne oplever, at flere og flere både private og offentlige kunder annullerer planlagte opgaver, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Hvis man skal forhindre, at endnu flere mister deres arbejde i bygge- og anlægsvirksomhederne er der dog brug for flere tiltag.

- Desværre ser vi ind i et meget stort fald i beskæftigelsen, også langt større end de 2000-2500 som kommunernes øgede aktiviteter kan redde. Derfor foreslår vi, at man samtidig hæver rammen for renoveringer i de mange almene boliger, der trænger. I øjeblikket er der alene her en kø af projekter for 18 mia. kr., så der er nok at tage af, siger Lars Storr-Hansen.

- Renoveringsprojekterne i de almene boliger belaster ikke statskassen, og for hver en mia. kr., man bruger til renoveringer, bliver der skabt næsten 1.000 arbejdspladser. På den måde vil man kunne redde endnu flere arbejdspladser. Det er der brug for, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.

 
 
 

Kontakter

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, lsh@danskbyggeri.dk, telefon 41 19 33 04

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri bakker op om vismændenes rapport24.3.2020 12:01:00 CETPressemeddelelse

Dansk Byggeri er enig med de økonomiske vismænd i, at investeringer i transport og infrastruktur generelt hæver produktiviteten, fordi bedre infrastruktur binder virksomheder og medarbejdere bedre sammen. I dagens rapport fra Det økonomiske Råd bliver coronakrisen også kommenteret, og Dansk Byggeri mener, ligesom de økonomiske vismænd, at det er afgørende med kraftfulde tiltag, der kan holde hånden under økonomien i forbindelse med krisen.

Dansk Byggeri: Udsigt til massivt fald i beskæftigelsen i byggeriet de næste måneder24.3.2020 12:00:00 CETPressemeddelelse

Coronakrisen ventes at gå hårdt ud over beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen de næste måneder, viser et opdateret skøn over beskæftigelsen fra Dansk Byggeri. Selv om langt de fleste virksomheder stadig kan holde aktiviteten oppe på byggepladser og anlægsprojekter, venter Dansk Byggeri, at beskæftigelsen i branchen falder med 16.400 medarbejdere fra 1. til 2. kvartal.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum