IT-Universitetet i København

Stor søgning til færre pladser på IT-Universitetet

Del

Igen i år er der stor interesse for IT-Universitetets uddannelser. Ansøgerne kommer dog i år til at kæmpe om endnu færre pladser end sidste år.

I år har IT-Universitetet modtaget 1768 ansøgninger, hvoraf 727 er 1. prioritetsansøgninger. De mange ansøgere kommer til at slås om færre pladser end sidste år.

IT-Universitetet tilbyder i år optagelse til 416 studerende på bachelorniveau, hvilket er en nedgang på 8 pct. i forhold til 2021. Universitetet reducerer antallet af studiepladser sammenlignet med sidste år, fordi der ikke længere eksisterer en coronapulje, som i de sidste to år har muliggjort et større optag.

”Arbejdsmarkedet tørster efter de kompetencer, som vores kandidater kommer ud med efter endt uddannelse. Vi ved fra de store erhvervsorganisationer, at deres medlemsvirksomheder desværre må takke ’nej’ til ordrer, fordi de mangler universitetsuddannede it-specialister. Derfor er det med stor ærgrelse, at vi har færre pladser i år og må afvise mange af de unge, der gerne vil læse en it-uddannelse hos os. De unge gør jo egentlig kun det, som samfundet har bedt dem om i flere år – nemlig at tage en uddannelse, der giver dem kompetencer, som er helt uundværlige for samfundet,” siger konstitueret rektor på IT-Universitetet Jens Christian Godskesen og fortsætter:

”Desværre har vi ikke lov at udbyde flere pladser på IT-Universitet frem mod 2030. Udmøntningen af den politiske aftale om udflytning af uddannelsespladser fra de store byer, som blev besluttet i marts 2022, har den konsekvens for os, at vi skal bevare status quo i antallet af pladser frem mod 2030.”

Kvinder udgør en større andel af ansøgerne

I år søgte 615 kvinder ind på IT-Universitetets bacheloruddannelser. Det svarer til 35 pct. af det samlede antal ansøgere. Sidste år udgjorde andelen af kvindelige ansøgere til sammenligning 31 pct.

”Vi er glade for, at så mange kvinder finder vores uddannelser attraktive. Vi har igennem en længere årrække arbejdet meget målrettet på at nå ud til en større del af en ungdomsårgang for at vise, at en it-uddannelse er for alle. Det er glædeligt, at vi på den måde får en større diversitet i gruppen af studerende, og at vi som institution kan bidrage til, at der i fremtiden bliver en større mangfoldighed blandt dem, der udvikler it-produkter og -services,” siger Jens Christian Godskesen.

Alle ansøgere til IT-Universitetets bacheloruddannelser får svar den 28. juli kl. 00.01.

Kontakter

Billeder

Links

Information om IT-Universitetet i København

IT-Universitetet i København
IT-Universitetet i København
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S

+45 7218 5000https://www.itu.dk/

IT-Universitetet i København (ITU) blev grundlagt i 1999, og er Danmarks førende universitet med fokus på it-forskning og -uddannelse. Vi leverer state-of-the-art undervisning og forskning inden for datalogi, forretnings-it og digitalt design.

Vores ambition er at skabe og dele viden som er dyb og fører til banebrydende informationsteknologi og tjenester til gavn for menneskeheden.

Universitetet arbejder tæt sammen med erhvervslivet, den offentlige sektor og internationale forskere og er kendetegnet ved en stærk iværksætterånd blandt studerende såvel som forskere.

Følg pressemeddelelser fra IT-Universitetet i København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra IT-Universitetet i København

Martin Tvede Zachariasen træder tilbage som rektor20.12.2021 15:33:31 CET | Pressemeddelelse

Martin Tvede Zachariasen træder tilbage som rektor for IT-Universitetet i København efter tre år på posten og stopper per 31. december 2021. ”Jeg er stolt af IT-Universitetets kreativitet og gode resultater i min tid som rektor og ønsker alt det bedste for IT-Universitetet i de kommende år,” siger Martin Tvede Zachariasen. “Martin tiltrådte posten som rektor den 1. januar 2019. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Martin for at stå i spidsen for IT-Universitetet i de sidste tre år. IT-Universitetet har været i stand til at tiltrække endnu flere dygtige studerende og har oplevet en markant stigning i eksterne forskningsindtægter. Jeg ønsker Martin held og lykke fremover,” siger bestyrelsesformand for ITU, Carsten Gomard. Prorektor Jens Christian Godskesen tager over Prorektor Jens Christian Godskesen er midlertidigt udpeget som rektor. Jens Christian har været en del af direktionen siden han tiltrådte som prorektor den 1. juni 2016. Før da var han institutleder på ITU i syv år

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum