Her er IT-Universitetets to nye eksterne bestyrelsesmedlemmer

Del

Tech entreprenør, Hanne Breddam og professor, David Sands, er blevet udpeget som eksterne medlemmer af bestyrelsen på IT-Universitetet i København.

IT-Universitetets udpegningsorgan har på baggrund af et åbent opslag udpeget Hanne Breddam og David Sands som nye eksterne medlemmer af IT-Universitetets bestyrelse pr. 1. oktober 2023. De to nye bestyrelsesmedlemmer afløser Lars Mathiesen og David Basin, som udtræder af bestyrelsen ved udgangen af september 2023 efter at have været med i de maksimale 8 år.

Hanne Breddam er tech entreprenør med mere end 20 års ledelseserfaring på direktionsniveau. Hun har bl.a. været ejerleder i BusinessMinds, partner i QVARTZ Analytics, seniorrådgiver i BAIN & Co og senest CCO i IT-Kartellet.

”Det er en ære at blive valgt til bestyrelsen. Min motivation for at søge bestyrelsesposten var, at jeg har stor respekt for ITU og er meget engageret og interesseret i universitetsuddannelser, både i forhold til de unge, men også livslang læring. Jeg glæder mig til at bidrage til ITU’s fortsatte udvikling og drift,” siger hun.

David Sands er professor på Chalmers University (siden 2001), hvor han er Deputy Head of Department og Vice Head for Research på instituttet Computer Science and Engineering. Før IT-Universitetet blev grundlagt, forskede han på DIKU på Københavns Universitetet, hvilket skabte en tilknytning til og interesse for det skandinaviske forskningsmiljø, specielt det danske.

”Jeg er rigtig glad for, at jeg er blevet valgt til bestyrelsen. Jeg ser frem til at dele mine erfaringer med forskningsstrategier og -administration og til at give mit bidrag til ITU’s vækst og udvikling, så universitetet fortsat kan skabe værdi med forskning, uddannelse og udadrettede aktiviteter. På det personlige plan glæder jeg mig til igen at arbejde i det akademiske miljø i Danmark, hvor jeg tilbragte flere år som postdoc,” siger han.

Bestyrelsens formand, Carsten Gomard, fortæller, at han glæder sig over den store interesse for de to opslåede bestyrelsesposter og ser frem til at starte samarbejdet med de to nye medlemmer:

”Hanne Breddam er jo en ildsjæl, som har fået stor opmærksomhed som iværksætter, både i Danmark og internationalt. David Sands har solid akademisk erfaring og har tidligere forsket i Danmark, så han er både faglig stærk og har kendskab til det danske forskningsmiljø. Jeg er overbevist om, at de to profiler vil kunne bidrage betydeligt til, at vi når de mål, som er beskrevet i universitetets strategi, siger han.

Bestyrelsen består pr. 1. oktober 2023 af:

  • Carsten Gomard, co-founder af Netcompany 
  • Kristine Stenhuus, Koncerndirektør, Udbetaling Danmark, ATP 
  • Christina Hvid, Adm. Direktør, Molio
  • David Sands, professor, Chalmers University
  • Hanne Breddam, tech entreprenør.
  • Mircea Lungu, lektor, IT-Universitetet
  • Lou Nørgaard Rudd, AC-fuldmægtig, IT-Universitetet
  • Mohammad El Baker Ammar Rehda, studerende, IT-Universitetet
  • Stefan Roy Friis Frederiksen, studerende, IT Universitetet

Kontakter

IT-Universitetet i København (ITU) blev grundlagt i 1999, og er Danmarks førende universitet med fokus på it-forskning og -uddannelse. Vi leverer state-of-the-art undervisning og forskning inden for datalogi, forretnings-it og digitalt design. Vores ambition er at skabe og dele viden som er dyb og fører til banebrydende informationsteknologi og tjenester til gavn for menneskeheden. Universitetet arbejder tæt sammen med erhvervslivet, den offentlige sektor og internationale forskere og er kendetegnet ved en stærk iværksætterånd blandt studerende såvel som forskere.

Følg pressemeddelelser fra IT-Universitetet i København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra IT-Universitetet i København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye